ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Κατέκτησε την δεύτερη θέση στην πρόβα τζενεράλε για τον τελικό Κυπέλλου

Πειστική εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό των εννέα αλλαγών-Αποβλήθηκε ο Μακέντα με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε 15 λεπτά συμμετοχής.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στην τελευταία αγωνιστική των play offs του πρωταθλήματος και νικώντας με 2-0 τον Παναθηναϊκό, έχοντας πειστική εμφάνιση, κατέκτησε την δεύτερη θέση στην τελευταία “πρόβα” των δυο φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου, το Σάββατο (21/5). Οι “πράσινοι” παρατάχθηκαν με 9 αλλαγές στην 11άδα, ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε δυο φορές το σχήμα στην διάρκεια του αγώνα από 4-3-3 σε 3-61- και πάλι σε 4-3-3, χωρίς να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα για την εικόνα της ομάδας του από τις αρκετές δοκιμές. Ο ΠΑΟΚ είχε θέληση και αποφασιστικότητα να ολοκληρώσει την πορεία του στο πρωτάθλημα, με την κατάκτηση της υψηλότερης δυνατής θέσης, μετά την απώλεια του τίτλου.

Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντική ευκαιρία και για τρίτο γκολ, όταν ο Μαουρίσιο έκανε λάθος λάθος, ο Σβαμπ πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, αυτός στον Σοάρες που έκανε το σουτ και η μπάλα μετά από κόντρα σε σώμα παίκτη του Παναθηναϊκού κατέληξε σε κόρνερ. Στα εφτά τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ισσορόπησε το παιχνίδι, χωρίς να απειλήσει.

Με ποσοστό κατοχής της μπάλας να ξεπερνά το 72 τοις εκατό και δυο γκολ σε διάστημα 7 λεπτών, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνίστησε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός που είχε 9 αλλαγές στην 11άδα, περιορίστηκε αυτοβούλως σε παθητικό ρόλο. Μέχρι το 40ο λεπτό (ένα σουτ του Γκατσίνοβιτς από πλάγια θέση και η μπάλα κατέληξε άουτ , οι “πράσινοι” δεν είχαν μπεί στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ο οποίος έπαιζε πολυ γρήγορα από τον χώρο του κέντρου και μέχρι την περιοχή του Διούδη, αξιοποιώντας την δεξιά πλευρά με τους Λύρατζη και Ζίβκοβιτς. Στο 13′, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά, ο Διούδης άργησε να βγει και ο Σβαμπ με κοντινή πρποβολή έκανε το 1-0, ενώ στο 21′, ο Λύρατζης έκανε την σέντρα, ο Σίντκλεϊ την πρώτη κεφαλιά με τον Διούδη να διώχνει και τον Άκπομ με προβολή να κάνει το 2-0.

Στο 50′, Διούδης μπλόκαρε προ της γραμμής, σε προβολή του Ινγκασον και ύστερα από κεφαλιά πάσα του Άκπομ, καθώς και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, το μοτίβο του αγώνα δεν άλλαξε. Στο 62′, ο Λουτσέσκου προχώρησε σε τριπλή αλλαγή και ο Γιοβάνοβιτς σε διπλή. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του ρυθμού και ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 71′ με τους Βεϊρίνια και Ελ Καντουρί να παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Στο 70′ ο Παναθηναϊκός είχε την πιο αξιόλογη φάση του, αλλά δεν αξιοποιήθηκε από την κακή πάσα του Καρλίτος προς τον Αλεξανδρόπουλο.

Στο 75′ ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρία με τον Καντουρί να “γυρίζει” την μπάλα στον Σίντλεϊ, αυτός με τακουνάκι τροφοδότησε τον Σβαμπ που αστόχησε από καλή θέση. Οι αλλαγές του ΠΑΟΚ είχαν αποτελεσματικότητα και διατήρησαν τον καλύτερο ρυθμό και τις συνεργασίες. Ο Μακένα δέχτηκε δυο κίτρινες κάρτες στα 15 λεπτά που αγωνίσθηκε ως αλλαγή και έχασε το δικαίωμα πιθανής χρησιμοποίησης του στον τελικό.

ΠΑΟΚ : Πασχαλάκης, Λύρατζης (71΄Βεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (62′ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61′ Μίτριτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (62′ Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός : Διούδης, Κουρμπέλης, Σάρλια, Σένκεφελντ (62′ Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (63′ Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (74′ Μακέντα), Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.