ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3: Ανατροπή με Γκολαραμπί! (vids)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με νίκη τη σεζόν, επικρατώντας 2-3 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Χατ - τρικ ο Ελ Αραμπί, Τσούμπερ και Γκαρσία οι σκόρερ της "Ένωσης".

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Η ΑΕΚ των οκτών απουσιών ξεκίνησε με 3-4-3 και τον Στάνκοβιτς κάτω απ’ τα δοκάρια. Στην άμυνα ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μήτογλου, Λε Ταλέκ και Σβάρνα. Στο κέντρο πήραν θέση οι Μισελέν και Μοχαμαντί ως φουλμπακ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ενώ εσωτερικά χαφ ήταν οι Κριχόβιακ και Χατζισαφί. Μεσοεπιθετικά επιχείρησαν οι Τάνκοβιτς, Τσούμπερ και Γκαρσία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να δώσει πρόωρα τέλος στη σεζόν σε αρκετούς παίκτες, για να τους δώσει πολύτιμες μέρες ξεκούρασης. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Ο Κρίστινσον ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα, στην άμυνα έπαιξαν από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα και Κίτσος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κούντε και Μπουχαλάκης. Ο Κώστας Φορτούνη επίσης πήρε χρίσμα βασικού για πρώτη φορά στη σεζόν. Στις πτέρυγες ξεκίνησαν οι Βρουσάι και Βαλμπουενά, ενώ προωθημένος ξεκίνησε ο αρχισκόρερ των πρωταθλητών, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΑΤΣ ΥΠΟ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε υπό τις ιαχές των οργανωμένων φίλων της ΑΕΚ, οι οποίοι στράφηκαν εναντίον παικτών και διοίκησης της ομάδας. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ωστόσο προσπάθησαν να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό σκέλος και δημιούργησαν ευκαιρίες και στις δύο εστίες. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από πλευράς Ολυμπιακού μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Βαλμπουενά σέντραρε, ο Μπουχαλάκης πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι προς τα πίσω και από κοντά ο Ελ Αραμπί δεν βρηκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΣΤΑ PLAY OFFS

Οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ με θέρμη. Οι παίκτες της ΑΕΚ με περισσότερη νευρικότητα εξαιτίας των αποδοκιμασιών και εκείνοι του Ολυμπιακού με ελεύθερους χώρους στη διάθεση τους. Στο 6′ ο Βρουσάι δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Τάνκοβιτς, στο 8′ ο Μοχαμαντί και Χατζισαφί δεν βρήκαν την τελική που έψαχναν προ του Κρίστινσον. Στο 10′ ο Κριχόβιακ έψαξε τον αμαρκάριστο Μήτογλου, ωστόσο ο Έλληνας αμυντικός έστειλε την μπάλα εκτός στόχου. To πρώτο γκολ του ματς ήρθε στο 14′. Ο Ελ Αραμπί έχασε την μπάλα σε καίριο σημείο από την πίεση του Μοχαμαντί, ο Τσούμπερ έγινε αποδέκτης από πάσα του Γκαρσία και ο Ελβετός με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κρίστινσον για το 1-0. Ήταν το πρώτο γκολ του Στίβεν Τσούμπερ στα playoffs και όγδοο συνολικά στη φετινή Super League.

ΓΚΟΛ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ, “ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΕΣ

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση στο γκολ της ΑΕΚ και απείλησε τον Στάνκοβιτς με ευκαιρίες των Φορτούνη στο 16′ και Βαλμπουενά στο 19′. Αμφότερες οι φάσεις ολοκληρώθηκαν με άστοχες προσπάθειες των “ερυθρόλευκων”. Στο 20λεπτο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί διόρθωσε το λάθος του από τη φάση του γκολ της ΑΕΚ, βρίσκοντας δίκτυα για το 1-1. Ο Κούντε έβγαλε “γλυκιά” σέντρα από δύσκολη θέση και αριστερά, ο Στάνκοβιτς δεν έκανε καλή εκτιμηση και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε με την μπάλα στο… πιάτο για να σκοάρει το τέταρτο γκολ στο μίνι πρωτάθλημα και 14ο συνολικά στη Super League!

ΣΟΥΠΕΡ Ο ΚΟΥΝΤΕ ΕΝ ΟΨΕΙ… ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ

Ο Πιέρ Κούντε έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Ο Καμερουνέζος μέσος είναι απ’ τους παίκτες που δεν θα ξεκουραστούν όσο άλλοι μετά το φινάλε του πρωταθλήματος, καθώς έχει υποχρεώσεις για δύο ματς με την εθνική του ομάδα. Στο 36′ μετά από ωραία κυκλοφορία ο Κούντε σούταρε έξω απ’ την περιοχή και ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Στο 40′ ο Κούντε πραγματοποίησε απίθανη “box 2 box” κούρσα και μοίρασε κάθετα για τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός έφυγε στην πλάτη της άμυνας από οριακή θέση (η σημαία του επόπτη έμεινε κάτω), δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Στάνκοβιτς. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΓΚΟΛ Η ΑΕΚ

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε διορθωτικές αλλαγές στην ανάπαυλα. Ο Σάκχοφ πέρασε αντί του Κριχόβιακ και ο Μασούρας αντί του Φορτούνη με τις δύο ομάδες να μην αλλάζουν διάταξη. H ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο 48′ με όμορφο γκολ του Γκαρσιά. Ο Χατζισαφί έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, και ο Λιβάι Γκαρσία “πέταξε” για να νικήσει κατά κράτος τον Σισέ και με κεφαλιά να γράψει το 2-1. Ήταν το τρίτο γκολ του 24χρονου μέσου στα playoffs και εβδομο συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 51′ ο 24χρονος Γιώργος Κορνέζος πραγματοποίησε ντεμπούτο στη Super League, παίρνοντας τη θέση του Σίμου Μήτογλου, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Στο 58′ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα απ’ το 3-1, καθώς ο Τσούμπερ έφυγε μόνος του απέναντι απ΄τον Κρίστινσον ύστερα από κάθετη πάσα του Γκαρσία και σκόραρε, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως offside. Ο Ρόνι Λόπες ήταν η νέα κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς αντί του Μάριου Βρουσάι στο 64′.

ΧΑΤ-ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΓΚΟΛΑΡΑΜΠΙ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εκμεταλλεύθηκε το ένστικτο του σκόρερ, βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή και βρήκε δίκτυα για δεύτερη φορά στο ματς στο 69′. Μετά από σέντρα του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Κούντε που ώθησε σε δύσκολη επέμβαση τον Στάνκοβιτς, ο Ελ Αραμπί σκόραρε ένα εξίσου εύκολο γκολ με το πρώτο, με δυνατό σουτ σε κενή εστία. Η φάση ελέγχθηκε μέσω VAR και το γκολ κατακυρώθηκε υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο 76′ η ΑΕΚ άγγιξε το 3-2, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς. Ο Κρίστινσον δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Σάκχοφ μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα! Μετά από εξέταση μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Σάκχοφ ήταν μια… τρίχα μπροστά απ’ την αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού στο σουτ του Τάνκοβιτς. Στο 80′ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε ανανέωση των δυνάμεων της ομάδας του. Κανέ και Καρβάλιο στις θέσεις των Βαλμπουενά και Μπουχαλάκη. Στο 87′ ο Ολυμπιακός έφτασε σε τρίτο γκολ με τον αρχισκόρερ του. Σε μία ακόμα στημένη μπάλα η άμυνα της ΑΕΚ δεν αντέδρασε σωστά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά και ο Ελ Αραμπί πέτυχε το τρίτο του γκολ από κοντά για την ανατροπή του Ολυμπιακού.

O Μαροκινός φορ άγγιξε το “καρέ” στο 88′. Σε τετ α τετ με τον Στάνκοβιτς κέρδισε ο Αυστριακός και παρέμεινε το 2-3. Στην εκπνοή ο Καραργύρης πήρε λεπτά συμμετοχής με τον Κρίστινσον ν’ αποχωρεί. Την τελευταία σημαντική ευκαιρία στο ματς την είχε ο Μασούρας, ο οποίος απείλησε με σουτ μέσα απ’ την περιοχή, αλλά και πάλι ο Στάνκοβιτς ήταν θετικός.

Το ματς της κανονικής διάρκειας ολοκληρώθηκε με τo ίδιο σκορ υπέρ του Ολυμπιακού. Τότε ο Ελ Αραμπί είχε πετύχει δύο γκολ επί της ΑΕΚ, φτάνοντας τα πέντε σε μια σεζόν και εννέα συνολικά απέναντι στην “Ένωση”.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Λε Ταλέκ, Σβάρνας (78′ Ρότα), Μήτογλου (53′ Κορνέζος) – Μισελέν, Κριχόβιακ (46′ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Μοχαμάντι (78′ Μιτάι)- Τάνκοβιτς, Γκαρσία (83′ Μουστακόπουλος), Τσούμπερ

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης)- Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος – Κούντε, Μπουχαλάκης (79′ Κανέ)- Βρουσάι (64′ Λόπες), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Βαλμπουενά (79′ Καρβάλιο)- Ελ Αραμπί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.