Άρης – ΑΕΚ 3-2: Ανατροπή σε δώδεκα λεπτά και Ευρώπη (hls)

Σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη ματς, ο Άρης νίκησε 3-2 με ανατροπή την ΑΕΚ και εξασφάλισε το ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισητήρια ενόψει της νέας περιόδου

Με ένα απίστευτο τρόπο ο Άρης κατάφερε να κερδίσει την τελευταία στιγμή την ΑΕΚ και από το 0-2 να το γυρίσει σε 3-2.
Οι “κιτρινόμαυροι” της Θεσσαλονίκης εξασφάλισαν το ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιητήρια ενόψει της νέας περιόδου, ενώ η ΑΕΚ που φάνηκε να έχει τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος του αγώνα, τερλικά δεν τα κατάφερε.
Η Ένωση “λύγισε” από την κούραση, δεν βρήκε τρόπους να διαχειριστεί το πείσμα και κυρίως τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων με συνέπεια ναφύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με την πικρή γεύση της ήττας και κυρίως του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες:


Άρης: Ο Χερμάν Μπούργος εμπιστεύεται και πάλι κάτω από τα δοκάρια του Άρη τον Κουέστα, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Μπράμπετςε- Φαμπιάνο (στόπερ), Σούντγκρεν (δεξιά ) και Εμπακατά (αριστερά). Σε ρόλο ανασταλτικών χαφ παίζουν οι Ντουκουρέ και Ματίγια, έχοντας μπροστά τους τον Μπερτόγλιο που παίζει πίσω από τον Καμαρά και τους Μαντσίνιο – Ιτούρμπε αριστερά και δεξιά του Μαυριτανού.

ΑΕΚ: Με το κλασσικό 4-3-3 παρέταξε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος την ομάδα του. Ο Στάνκοβιτς αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια, ο Ρότα καλύπτει την δεξιά πτέρυγα της άμυνας και ο Χατζισαφί την αριστερή. Τζαβέλλας και Μήτογλου είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, έχοντας μπροστά τους τον Σιμάνσκι, αριστερά της μεσαίας γραμμής τον Μάμναταλο και δεξιά τον Κριχόβιακ. Η επιθετική τριπλέτα της Ένωσης, αποτελείται απόν τους Αμράμπατ, Τσούμπερ και Γκαρσία

Το πρώτο ημίχρονο

Ο αγώνας είχε ρυθμό από την αρχή, οι καλές φάσεις ήταν λίγες με την ΑΕΚ να προσπαθεί κυρίως με τους Κριχόβιακ, Γκαρσία και Μάνταλο να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Από τον Άρη η παρουσία του Μαντσίνι δεν ήταν αρκετή να αιφνιδιάσει την αντίπαλη άμυνα, καθώς ο Ιτούρμπε, ο Μπερτόγλιο αλλά και ο Ματίγια ήταν σχεδόν… ανύπαρκτοι.
Έτσι στο 22΄οι γηπεδούχοι λίγο έλλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ αλλά το σουτ του Γκαρσία από το ύψος του πέναλτι κατέληξε άουτ (προηγήθηκε ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ρότα – Κριχόβιακ).

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης άγγιξε το γκολ αφενός στο 45΄ όταν ο Καμαρά που βρέθηκε μόνος σε διαγώνια θέση απέναντι από τον Στάνκονβιτς και αντί να σουτάρει έστειλε την μπάλα προς τα πίσω χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος συμπαίκτης του.

Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης είχε δοκάρι ο Άρης με τον Ιτούρμπε, η μπάλα γύρισε στον αμαρκάριστο Μπερτόγλιο που αιφνιδιάστηκε και έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Το β΄ ημίχρονο

Εκρητκική ήταν η έναρξη του β΄ ημιχρόνου για την ΑΕΚ που πολύ γρήγορα προηγήθηκε με 2-0.

Στο 53΄ ο Λιβάϊ Γκαρσία να βρίσκει την μπάλα με διαγώνιο σουτ και να την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0 (προηγήθηκε τρομερή μακρινή σέντρα του Χατζισαφί).
Στο 58΄ μετά τη σέντρα του Τσούμπερ από τα αριστερά, ο Κουέστα διώχνει από την κεφαλιά του Γκαρσία, όμως ο άσος της ΑΕΚ πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε από κοντά για το 0-2. Στο σημείο αυτό ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά καθώς πίσω από τον πάγκο του Άρη πετάχτηκε μπουκάλι με νερό που χτύπησε τον Ρότα, αλλά ο αμυντικος της ΑΕΚ σηκώθηκε να δεν έδωσε δικαίωμα διακοπής του αγώνα.

Στο 63΄ ο διαιτητής υποδυκνύει πέναλτι για τον Άρη (από το σουτ του Πάλμα η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Χατζισαφί), ωστόσο μετά από εξέταση του VAR ακυρώνει την αρχική του απόφαση και ο αγώνας συνεχίστηκε.

Ο Μπούργος κάνει αλλαγές, ρίχνει στον αγώνα τους Πάλμα και Γκαρσία οι οποίοι βοήθησαν πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και ο Άρης καταφέρνει να φέρει τα πάνω – κάτω. Από 0-2 κάνει το 3-2 με σκόρερ τους Πάλμα (78΄) Μαντσίνι (85΄) και Γκαρσία (90΄).

Στο 78΄ από τρομερή ατομική ενέργεια του Πάλμα, που πέρασε τον Μάνταλο και με συρτό σουτ έγινε το 1-2.

Στο 85′ ο Άρης ισοφαρίζει σε 2-2 με τον Μαντσίνι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαμπιάνο πιάνει την κεφαλιά, ο Χατζισαφί διώχνει προσωρινά αλλά η μπάλα μένει μέσα στη μικρή περιοχή και τελικά ο Αργεντινός σκοράρει από κοντά!

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, γίνεται η ολική ανατροπή και το 3-2 με σκόρερ ο Ματέο Γκαρσία. Ο Καμαρά βγαίνει πάνω στην μπάλα, την “τσιμπάει” προ του Μήτογλου, κάνει το τακουνάκι στον Γκάμα, αυτός βρίσκει τον Ματέο Γκαρσία που βλέπει το πρώτο του πλασέ να σταματάει στο αριστερό δοκάρι, αλλά η μπάλα επιστρέφει στα πόδια του και με νέο πλασέ κάνει αυτό που ίσως δεν πίστευε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος του Άρη.


Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν (62΄ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά,  Ματίγια, Ντουκουρέ, Μανσίνι (88΄ Γκάμα), Μπερτόγλιο (62΄ Πάλμα), Ιτούρμπε (62΄ Γκαρσία), Καμαρά (90΄ Δεληζήσης)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (82΄ Τάνκοβιτς), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (82΄ Μοχαμαντί), Λιβάι Γκαρσία (88΄Αραούχο), Άμραμπατ, Τσούμπερ (90΄ Ανσαριφάρντ)

Διαιτητής: Μάντεν (Σκωτίας)
Βοηθοί: Ρούμ, Μάκλεντο (Σκωτίας)
 4ος:  Τζήλος (Λάρισα)
VAR:  Μέλο (Πορτογαλίας)
AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.