ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Του έγινε… συνήθεια (hls)

Ο Άρης για δεύτερη φορά φέτος κερδίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ίσως αυτή να είναι η σημαντικότερη. Οι "κιτρινόμαυροι" με το 0-1 πλησιάζουν στο ένα από τα τέσσερα εισιτήρια που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου


Για δεύτερη φορά φέτος ο Άρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ 0-1 σε ένα εξαιρετικά σημαντικό για τους “κιτρινόμαυρους” παιχνίδι. Ποιοτικά ο αγώνας ήταν μέτριος, οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην μία σπουδαία φάση που βρήκαν στο 61΄ με τον Καμαρά να πλάσάρει από πλεονεκτική θέση τον Πασχαλάκη για το νικητήριο γκολ.

Από την άλλη ο “ξεζουμισμένος” ΠΑΟΚ (όπως τον χαρακτήρισε ο προπονητής του) για μια ακόμη φορά φάνηκε νευρικός στην τελική προσπάθεια, αναποτελεσματικός και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του.

Πως έπαιξε ο ΠΑΟΚ
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου που άφησε εκτός τον Ολιβέιρα.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, με τους Σίντκλεϊ, Μιχάι, Ίνγκασον και Σάστρε στην τετράδα της άμυνας. Χάρης Τσιγγάρας και Γιάσμιν Κούρτιτς απτέλεσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να επανέρχεται στην ενδεκάδα, καλύπτοντας το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Τέιλορ απέναντι, με τον Μουργκ να κινείται πίσω από τον Τσούμπα Άκπομ, που είναι μοναδικός προωθημένος

Πως έπαιξε ο Άρης
Με τρεις σημαντικές απουσίες, του Σάσα, του Γκάνεα και του Εντιαγιέ, παράχθηκε ο Άρης στην Τούμπα
Ο Χέρμαν Μπρούργος επέστρεψε στο 4-2-3-1, με τον Χούλιαν Κουέστα να παραμένει κάτω από τα δοκάρια. Στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σούντγκρεν (δεξιά) – Εμπακατά (αριστερά), με τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο σε ρόλο στόπερ. Μπροστά τους οι Ντουκουρέ, Ματίγια, με τον Μαντσίνι στην δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, τον Ιτούρμπε στα αριστερά και ο Μπερτόλιο (που πήρε φανέλα βασικού μετά από πολύ καιρό), σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Καμαρά.

Το πρώτο ημίχρονο

Μέτριο εως κακό ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα αντίπαλα καρέ.
Από την μια οι Κούρτιτς, Ζίφκοβιτς, Μούργκ και Τέιλορ να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό, από την άλλη να μην μπορούν ούτε στο ελάχιστο να βοηθήσουν δημιουργικά την ομάδα τους οι Μαντσίνι, Ματίγια, Ντουκουρέ και Ιτούρμπε.
Παρ΄ όλα αυτά κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες «ξύπνησαν» την κερκίδα και αυτές έχουν να κάνουν:
1) Στο 34΄ καίρια παρέμβαση του Μπράμπετς μπροστά από τον Τέιλορ (προηγήθηκε πάσα του Μουργκ), όπου η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
2) Στο 39΄ καλή στιγμή για τον Άρη με τον Καμαρά που βγήκε μόνος απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά άνοιξε την μπάλα και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ την μπλόκαρε
3) Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και μετά την εξαιρετική συνεργασία των Ιτούρμπε – Μπερτόγλιο, ο Κούρτιτς πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ

Tο β΄ ημίχρονο

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα των δύο ομάδων στην επαναάληψη με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 49΄ όταν μετά από πολύ καλό σουτ του Σούντγκρεν έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα έφυγε πολύ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ… ισοφάρισε την καλή φάση του αντιπάλου του δύο λεπτά αργότερα με τον Μουργκ που… κατάφερε να αστοχήσει με τον Κουέστα να είναι εξουδετερωμένος. Λίγο αργότερα, ο δικέφαλος του βορά πληρώνει ακριβά την αστοχία του το… “πλήρωσε” ακριβά.

Στο 61΄έγινε η φάση του αγώνα με την καταπληκτική μπαλιά του Μαντσίνι στον Καμαρά, ο Μαυριτανός ξέφυγε της επιτήρησης των Μιχάι – Ινγκασον και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο 82΄ μετά την μονομαχία των Σούντγκρεν – Ζίφκοβιτς, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στο 92΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Καμαρά που πέρασε όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ αλλά ο Ινγκασον την τελευταία στιγμή απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Καμαρά με τον Μαντσίνι αλλά και τον Ιτούρμπε που βοήθησε ανασταλτικά, έκαναν σπουδαία δουλειά για την ομάδα του Μπούργος, ενώ από τον ΠΑΟΚ πάλεψε φιλότιμα ο Ζίφκοβιτς, ο Άκπομ ήταν απομονομένος, ενώ στην άμυνα έκαναν θαθυμάσια δουλειά οι Ινγκασον και Σάστρε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Σίντκλεϊ, Μιχάι (79΄ Τσόλακ), Ινγκασον, Τσιγγάρας (66΄ Σβάμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66΄ Μίτριτσα), Α. Ζίφκοβιτς, Μούργκ (66΄ Σοάρες), Άκπομ

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Εμπακατά (67΄ Σάκιτς), Μπράμπετς, Φανμπιάνο, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (79΄ Γκαρσία), Ιτούρμπε (85΄Δεληζήσης), Μπερτόγλιο (79΄ Πάλμα), Καμαρά

Διαιτητής: Μπριχ (Γερμανία)
Βοηθοί: Λουπ (Γερμανία), Κέμπτερ (Γερμανία)
4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)
VAR: Γκέραχ (Γερμανία)
AVAR: Φωτόπουλος (Αθηνών)

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.