Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Νίκη με καλή απόδοση και με “πειραματική” ενδεκάδα (hls)

Πολύ καλός ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 1-0 του Άρη στη Θεσσαλονίκη με γκολ του Τικίνιο και έβαλε σε μπελάδες τον Άρη, στη "μάχη" που δίνει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης είχε μόλις δεχτεί ένα γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αυτό από τον Ολυμπιακό στη νίκη του με 2-1 στις αρχές Μαρτίου και δέχτηκε το δεύτερο τέρμα πάλι από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Παρά τις πολλές αλλαγές που πραγματοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς, οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, με κορυφαίο παίκτη τον “ξεχασμένο” Κούντε. Ο Καμερουνέζος ήταν ηγετική μορφή, παρά την έλλειψη ρυθμού, αφού είχε να παίξει βασικός ο Καμερουνέζος από τις 7 Νοεμβρίου και το ματς με τον Ιωνικό!

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Καλός ρυθμός, λίγες φάσεις

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κίνητρο, αφού έχει ήδη κατακτήσει το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και παρά την “πειραματική” ενδεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς, παρουσιάστηκε αρκετά συμπαγής και με λίγα λάθη, ελέγχοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τον ρυθμό του παιχνιδιού, απέναντι στον Άρη που είχε εμφανές πρόβλημα στη μεσαία γραμμή.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 8ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πάλμα, με τον 22χρονο από την Ονδούρα να επιχειρεί το σουτ, με τον Κίτσο να βάζει την κόντρα και να διώχνει κόρνερ. Στο 10ο λεπτό είχαμε τηνπρώτη φάση για τον Ολυμπιακό με το σουτ του Κούντε, η μπάλα κόντραρε στον Ματίγια και βγήκε κόρνερ. Στο 13ο λεπτό οι “ερυθρόλευκοι πλησίασαν στο 0-1.

Εξαιρετική κάθετη πάσα του Βρουσάι για τον Τικίνιο, το δυνατό σουτ του Βραζιλιάνου, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κουέστα. Στο 24ο λεπτό το καλό σουτ του Ιτούρμπε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη που μπλόκαρε τη μπάλα. Η καλύτερη ευκαρία του Άρη, ήρθε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σούτγκρεν να κάνει εξαιρετική κούρσα από δεξιά, επιχείρησε το γύρισμα για τον Μαντσίνι, με τον Τζολάκη να διώχνει δύσκολα το σουτ του Αργεντινού επιθετικού.

Σκόραρε γρήγορα και έκανε καλή διαχείρηση

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με διάθεση να γίνει πιο πιεεστικός, αλλά η ομα΄δα του Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να προηγηθεί μετά από μία στημένη φάση. Στο 55ο λεπτό ο Κούντε εκτέλεσε ωραία το φάουλ, ο Αβραάμ Παπαδόπυολος έπιασε αφύλακτος τη κεφαλιά, απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Κουέστα, αλλά ο Τικίνιο σε δεύτερο χρόνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 8ο τέρμα του Βραζιλιάνου στο πρωτάθλημα, τα πέντε από τα οποία τα έχει πετύχει εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ, στην πρώτη του τελική προσπάθεια μετά από το 13ο λεπτό! Ο Άρης φάνηκε να χάνει την ενέργεια του μετά το γκολ του πρωταθλητή Ελλάδος, ο οποίος ανέκοπτε χωρίς ιδαίτερο κόπο τις επιθέσεις που επιχειρούσε η ομάδα του Μπούργος. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομα΄δες απείλησαν από μία φορά. Στο 89΄ο Βρουσάι έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, απέφυγε τον Σούντγκρεν, αλλά ο Κουέστα απομάκρυνε το σουτ του νεαρού. Στις καθυστερήσεις, το καλό σουτ του Ιτούρμπε πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζολάκη. Από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και γενικότερα η άμυνα του Ολυμπιακού λειτούργησε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί 10 γκολ στα οκτώ τελευταία ματς, ενώ είχε δεχτεί 11 στα πρώτα 24, αλλά απόψε κινδύνευσε ελάχιστα και πήρε τη δίκαιη νίκη, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του.

Άρης (Χέρμαν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Ιτούρμπε, Γκαρσία(66΄Μπρούνο Γκάμα), Μαντσίνι (76΄Μάνος), Πάλμα (56΄ Εντιαγέ)
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Α. Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Κανέ, Κούντε, Φαντιγκά (67΄Βαλμπουενά), Βρουσάι, Καρβάλιο (82΄Σουρλής), Τικίνιο (76΄ Γιουσέφ ελ Αραμπί)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.