Ατρόμητος – Ιωνικός 0-1: Νίκησε και πάτησε κορυφή (hls)

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ο Ιωνικός επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου με θαυμάσιο σουτ από απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν στο 68΄ . Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Κουλούρη

Με καλές προοπτικές άρχισε το πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην μπορούν να μετατρέψουν την υπεροχή τους σε γκολ. Στο 2΄ από το σουτ του Κιβρακίδη, ο Βίνμαρ… απογειώθηκε για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρομαό θα διώξει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή από το σουτ του Κουλούρη, ενώ στο 10΄ ο Κουλούρης θα πετύχει γκολ, το οποίο ωστόσο θα ακυρωθεί καθώς ο έλληνας επιθετικός βρήκε την μπάλα με τα χέρια, πριν την στείλει στα δίχτυα με το κεφάλι.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι 22 ποδοσφαιριστές προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση απογοητεύοντας τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου στο Περιστέρι.

Ο Δημήτρης Σπανός θέλοντας να δει περισσότερη… ζωντάνια στην ομάδα του, αποφασίζει στην επανάληψη να αποσύρει τους Κιάκο και Μάντζη, προκειμένου να περάσει τους Άοσμαν και Τουράμ.
Ο Ιωνικός ωστόσο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με συνέπεια να δεχτεί αρκετή (ανούσια όμως) πίεση με την φάση του 57΄ να είναι η πιο σημαντική, καθώς από την προσπάθεια του Καρτάλη που σούταρε από ευνοϊκή θέση, η μπάλα έφυγε μακριά από τα δοκάρια του Βίντμαρ.

Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο β΄ ημίχρονο, καταγράφεται στο 60΄ όταν από το σουτ του Τουράμ ο Γιαννιώτης μπλοκάρει σταθερά.

Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου με εκπληκτική εκτίναξη, διώχνει σε κόρνερ – αυτή τη φορά – από το μακρινό σουτ του Ντάλσιο.

Ο ρυθμός αρχίζει να ανεβαίνει σταδιακά και στο 68΄ ο Ιωνικός θα προηγηθεί 0-1 μετά από την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν (λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Μύγας πήρε το φάουλ σε πλεονεκτική θέση, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή), ενώ στο 71΄ λίγο έλλειψε να “απαντήσει” ο Ατρόμητος με τον Καρτάλη που προσπάθησε να πλασάρει επάνω από τον Τσιριγώτη, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του τελευταίου και έφυγε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι ανακτούν την καλή ψυχολογία και στο 74΄ από την εκπληκτική κάθετη του Άοσμαν στον Τουράμ, ο τελευταίος θα κάνει κακό σουτ και θα στείλει την μπάλα άουτ.

Στο 76΄ ο Κουλούρης θα ανατραπεί από τον αντίπαλο τερματοφύλακα (από ωραία μπαλίά του Άλιμπεκ), ο διαιτητής δείχνει το σημείο του πέναλτι, αλλά ο ίδιος που θα αναλάβει να το εκτελέσει θα στείλει την μπάλα στο δοκάρι και το σκορ παραμένει ως έχει (0-1).

Στο 79΄ λίγο έλλειψε να δοθεί δεύτερο πέναλτι στους γηπεδούχους από την προσπάθεια του Βαλεριάνου να σταματήσει την μπάλα σε σουτ του Κιβρακίδη, ωστόσο μετά τον έλεγχο του VAR, ο Αγγελάκης παίρνει πίσω την αρχική του απόφαση και δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τελευταία σημαντική στιγμή του αγώνα, ήταν η φάση του Πογκοσιάν που βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του έλληνα τερματοφύλακα που τελικά κατάφερε να την μαζέψει.

Σημαντικό ρόλο στην κατάληξη του αγώνα, είχε η συμμετοχή του Άοσμαν που άλλαξε την εικόνα της ομάδας του, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι με την συμβολή του χάρισε την 5η νίκη του Ιωνικού στα playouts και ταυτόχρονα έσπασε το αήττητο του Ατρομήτου ανβάζοντας τους Νικαιώτες στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Ο Κουλούρης που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους γηπεδύχους στάθηκε άτυχος. Πολύ καλή η παρουσία τόσο του Γιαννιώτη όσο και του Βίντμαρ, κάτω από τα δοκάρια των ομάδων τους.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Έρλινγκμαρκ, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Σάλομον, Καρτάλης (72΄ Μπερτινέλι), Ροτάριου (72΄ Άλιμπεκ), Μουνίθ, Κουλούρης

Iωνικός (Δημήτρης Σπανός): Βίντμαρ, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάντσες, Τσιριγώτης (90΄ Βαφέας), Ρομαό, Κάνιας, Ντάλσιο (90΄ Μπογκοσιάν), Λένις (89΄ Καμπράλ), Κιάκος (46΄ Άοσμαν), Μάντζης (46΄ Τουράμ)

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Τζήλος (Λάρισας)
VAR: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Δείτε εδώ τος καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.