Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 : Φιλί… τίτλου από τον Λόπες (hls)

Με ένα υπέροχο γκολ του Λόπες στο 97ο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον αξιόμαχο ΠΑΣ 3-2 έπειτα από συναρπαστικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ!

Με ένα υπέροχο γκολ του Λόπες στο 97ο λεπτό, ο Ολυμπιακός νίκησε τον αξιόμαχο “Άγιαξ” της Ηπείρου έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, σημειώνοντας δύο τέρματα με τους Ελ Αραμπί και Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Περέα, να ισορροπήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφαρίζοντας με τον Γερμανό Σνάϊντερ για να φτάσουμε σε ένα φινάλε – θρίλερ!

Έτσι ξεκίνησαν :

Η παρουσία του Βρουσάϊ αντί του Λαλά – που έμεινε εκτός αποστολής – στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν η πιο αισθητή αλλαγή στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, σε σχέση με ότι έδειχναν οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία τους παιχνίδια.
Ο Τσέχος Βάντσλικ κάτω από τα γκολπόστ με τους Βρουσάϊ, Παπασταθόπουλου, Μπα – αντί του τραυματία Μανωλά – Ρέαμπτσιουκ.
Στον κάθετο άξονα οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά και τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί οι Μασούρα, Καρβάλιο και Γκάρι Ροντρίγκες.
Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία.
Στην άμυνα οι Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι, Εραμούσπε, Κάργας. Ο Καραχάλιος με τον Στάνκο στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Σνάϊντερ, Λιάσο στα άκρα και πιο προωθημένους τους Ντομίγκες και Περέα.

Το λίφτιγκ “έδειξε” καλύτερα από τα δεξιά

Το πρώτο πράγμα που φανέρωσε το νέο δόγμα του Ολυμπιακού, πέραν της… αναμενόμενης (!) φρεσκάδας και της διάθεσης για πίεση σε μεγάλο μέρος του γηπέδου, ήταν η πιο ουσιαστική κίνηση από τα άκρα και κυρίως από την δεξιά πλευρά όπου ο Βρουσάϊ μετείχε με θετικό τρόπο στην ανάπτυξη της ομάδας!
Οι πέντε τελικές προσπάθειες στα πρώτα 12 λεπτά κι ένα γκολ, μεταξύ αυτών, από τον Ελ Αραμπί στο 6’– παρεμβαίνοντας σε σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες – αποτέλεσαν το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα στο νέο… λουκ του Ολυμπιακού.
Όμως στις φάσεις που δημιουργήθηκαν δεν έγινε κάτω ουσιαστικό ώσπου να έρθει στο 43ο λεπτό το γκολ του Γκάρι Ροντρίγκες έπειτα από μπαλιά του Μασούρα να δώσει μια τόνωση αυτοπεποίθησης παραπάνω, όμως μετά από ένα λεπτό ήρθε ξανά η αγχώδης….«σκιά» να προκαλέσει νέες ανησυχίες καθώς στην πρώτη αξιόλογη επίθεση του ΠΑΣ ήρθε και το γκολ!

Γκολ με την.. πρώτη κι αλλαγή σκηνικού!


Μια γρήγορη ανάπτυξη από τα αριστερά, και ένα ωραίο τέλειωμα από τον Περέα!
Αυτό το γκολ λειτούργησε θετικά για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος πάντως από το 38’ με την είσοδο του Σάλιακα έδειξε πως ήθελε να διεκδικήσει με περισσότερο ζήλο κάτι, και προπάντων αρνητικά (?) για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς η οποία έχασε αρκετή από την αυτοσυγκέντρωσή της όπως φάνηκε ξεκάθαρα σε ορισμένα μεγάλα κομμάτια του 2ου ημιχρόνου!
Εκεί ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «τελειώσει» σε πιο ανοιχτό γήπεδο την ιστορία, απέναντι στο ρίσκο που έπαιρναν τακτικά οι αντίπαλοί του, όμως δεν ήταν αποτελεσματικός.
Μάλιστα, στο 57ο και το 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε σέντρα του Ρέαμπστιουκ αλλά και σκόραρε κατόπιν με τον Γκάρι Ροντρίγκες όμως το VAR ματαίωσε τις συγκεκριμένες αξιώσεις αφού δεν φάνηκε χέρι του Εραμούσπε ενώ στη φάση του γκολ ήταν αρχικά σε θέση οφσάϊτ ο Ελ Αραμπί.
Ακολούθησε ένας.. τρελός ρυθμός με την μπάλα να φτάνει με ταχύτητα από τη μια περιοχή στην άλλη!
Χαμένο τετ-α-τετ του Γκαρντάβσκι στο 63’ ελέω Βάντσλικ. Μια απόκρουση του Λοντίγκιν σε σουτ του Μασούρα πιο μετά και στο 80’ το «μούδιασμα» των γηπεδούχων από το γκολ της ισοφάρισης σε μια χρονική στιγμή που ο ΠΑΣ πίεζε συνεχώς (!!)
Η σέντρα του Στάνκο από τα αριστερά, πέρασε στο δεύτερο δοκάρι χωρίς καμιά «ερυθρόλευκη» αντίδραση κι από εκεί ο Σνάϊντερ βρήκε από δύσκολη θέση τον στόχο!

Και εγένετο… θρίλερ!


Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά δικαιώθηκε σε εκείνο το σημείο… Για να προκύψει μια όντως πειστική – κάλλιο αργά που λέει κι ο κόσμος – αντίδραση του Ολυμπιακού με τους Λόπες και Τικίνιο να ενισχύουν την γραμμή κρούσης και τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του λυτρωτή!
Απέναντί του, ο καταπληκτικός Λοντίγκιν! Στο 93’ ο Λόπες «πυροβόλησε» αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ από δύσκολη θέση απέκρουσε, στη φάση του αγώνα, ως… την επόμενη!
Κι αυτή ήρθε στο 97’… Πάλι ο Λόπες από δύσκολη θέση δοκίμασε το δυνατό σουτ, νικώντας αυτή τη φορά σε τούτη την ιδιόμορφη «μονομαχία» για να γίνει έτσι το 3-2.
Το γκολ της λύτρωσης με αρκετή δόση ανακούφισης για πολύ κόσμο, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου στο Φαληρικό γήπεδο!
Ένα φιλί τίτλου, σε μια χρονική στιγμή που ο Ολυμπιακός το έψαχνε τόσο πολύ, εν μέσω – εσωτερικών κατά κύριο λόγο – πιέσεων και το βρήκε με ένα σουτ σαν buzzer beater!!


Oλυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς)
Bατσλίκ, Βρουσάι, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά (83′ Κούντε), Μπουχαλάκης (56’ Καμαρά), Ροντρίγκες (83′ Βαλμπουενά), Μασούρας (73′ Λόπες), Καρβάλιο (83′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):

Λοντίγκιν, Γκαρντάβσκι, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (85′ Οικονομόπουλος), Λιάσος (38’ Σάλιακας), Ντομίνγκεθ (62′ Λώλης), Περέα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.