ΠΑΟΚ: (Ημι)Τελικός νο2

Η …. πιο μεγάλη ώρα είναι απόψε για τον «Δικέφαλο» που στις 20:00 στο «Γ. Καραϊσκάκης» αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στον 2ο ημιτελικό του Κυπέλλου μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο γήπεδο της Τούμπας

Ενενήντα λεπτά, συν τον όποιον επιπλέον χρόνο, έχει μπροστά του απόψε ο ΠΑΟΚ προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Τα δεδομένα ….

Ο κάτοχος του περσινού Κυπέλλου, που είχε επικρατήσει στον περσινό τελικό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με αρκετά προβλήματα κι αντίστοιχες απουσίες κι ετοιμάζεται ν’ αντιμετωπίσει το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρουσία κόσμου για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2019.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που αγνοεί τη χαρά της νίκης στις πέντε πρόσφατες αναμετρήσεις που έχει δώσει στις διοργανώσεις εντός κι εκτός συνόρων, ενώ δεν έχει σκοράρει στις τρεις τελευταίες εξ αυτών, θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μιχαηλίδη, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Ζαμπά ενώ αμφίβολος είναι και ο Τσιγγάρας, λόγω μυϊκών ενοχλήσεων.

Γίνεται αντιληπτό πως οι επιλογές του Ρουμάνου τεχνικού, ειδικά για έναν αγώνα αυτής της σημασίας και με έναν τέτοιο αντίπαλο εκτός έδρας είναι περιορισμένες, κάτι που πολλαπλασιάζει την ευθύνη των υπολοίπων για την παρουσία και την απόδοσή τους στην επικείμενη αναμέτρηση.

Η τεχνική ηγεσία έχει ρίξει μεγάλο βάρος στον τομέα της ψυχολογικής προετοιμασίας με διαδοχικές συζητήσεις που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και θα κορυφωθούν σήμερα με όλα όσα θα ειπωθούν στ’ αποδυτήρια λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ματς.

Μονόδρομος ….

Μετά και τη διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω της διακοπής των εορτών, η ομάδα ξαναμπαίνει στη λογική της διαχείρισης των διαδοχικών αγώνων, έχοντας στο χρονικό ορίζοντα τον κυριακάτικο – εντός έδρας – ματς με την ΑΕΚ. Ωστόσο, σε σχέση με το παρελθόν υπάρχει η ειδοποιός διαφορά της κρισιμότητας του σημερινού αγώνα που τον καθιστά απόλυτη προτεραιότητα.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η απουσία του τραυματία Βιεϊρίνια προβληματίζει αρκετά, λόγω της προσωπικότητας και όλων όσων υποστηρίζει εν γένει η παρουσία του στην ομάδα, όμως τη διαφορά την κάνουν αυτοί που αγωνίζονται κι όχι οι απόντες. Κι είναι ώρα, ποδοσφαιριστές όπως ο Σίντκλεϊ, ο Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς, ο Μπίσεσβαρ αλλά και ο Άκπομ να επανέλθουν στα επίπεδα απόδοσης και – κυρίως – της αποτελεσματικότητας που οι ίδιοι έχουν (απο)δείξει πως μπορούν να βρίσκονται.

Οι σκέψεις ….

Το ποδοσφαιρικό σενάριο της αποψινής αναμέτρησης είναι πολύ συγκεκριμένο καθώς αμφότερες οι ομάδες χρειάζονται γκολ για ν’ αποκτήσουν προβάδισμα στην υπόθεση «πρόκριση» ενώ τον δικό του ρόλο παίζει κι ο ισχύων – στη συγκεκριμένη και μόνον διοργάνωση – κανονισμός για το εκτός έδρας γκολ.

λουτσέσκου
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν ν’ αξιοποιήσουν τη δυναμική της έδρας τους για να πιέσουν τον «Δικέφαλο», να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα διώξει την πίεση από πάνω τους και θα τη μεταφέρει στους αντιπάλους τους.

Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ν’ αντέξουν την πίεση που θα τους ασκηθεί, να έχουν «καθαρό» μυαλό, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των «Ερυθρόλευκων» και να επιδείξουν αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που θα προκύψουν.  

Τα πρόσωπα ….

Το 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ δεν αλλάζει, με τον Πασχαλάκη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ. Ντόουγκλας και Κούρτιτς αναμένεται να πλαισιώσουν τις θέσεις των χαφ με τους Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ μπροστά τους και τον Άκπομ στην κορυφή.

Αουγκούστο Ντόουγκλας
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σοάρες, Σβαμπ, Μιτρίτσα και Ολιβέιρα είναι οι έτεροι ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν τις σκέψεις της τεχνικής ηγεσίας στο σχεδιασμό του αγώνα και το πλέον πιθανό είναι να κληθούν να συνεισφέρουν ερχόμενοι από τον πάγκο. Ούτως ή άλλως, ελάχιστες ώρες έμειναν κατά συνέπεια οι όποιες απαντήσεις θα δοθούν στον αγωνιστικό χώρο ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.