Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-0: Με σκόρερ τον Αϊτόρ των ντέρμπι! (vids)

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο αιωνιο ντέρμπι με σκόρερ τον Αϊτορ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού 1-0 στο “Απόστολος Νικολαϊδης” και έφτασε σε ακόμα μια μεγάλη νίκη στα playoffs μέσα στην έδρα του μετά από εκείνη επί του ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος. Σκόρερ ο Αϊτόρ στο 42′. Άνευροι οι Πειραιώτες σε ακόμα ένα ματς, ωστόσο πριμοδοτήθηκαν απ’ την ήττα του ΠΑΟΚ απ’ τον Άρη και η διαφορά παρέμεινε στο +11. Τραυματίας αποχώρησε ο Βαλμπουενά.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Μπρινιόλι βρέθηκε την εστία τους, ο Κώτσιρας με τον Σάντσες ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας με τον Σένκενφελντ και τον Βέλεθ να είναι οι δύο στόπερ του Παναθηναϊκού. Ρούμπεν ΠέρεθΜαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση οι ΑϊτόρΙωαννίδης και Παλάσιος.

O Πέδρο Μαρτίνς έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στον Μαμαντού Κανέ! Κάτω απ’ τα γκολποστ βρέθηκε ο Τόμας Βατσλίκ, στην άμυνα ξεκίνησαν οι Λαλά, Σωκράτης, Σισέ και Λαλά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Εμβιλά και Κανέ. Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες και Μασούρας επιχείρησαν πίσω απ’ τον προωθημένο Ελ Αραμπί.

ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ!

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση αιφνιδιασμού, αλλά δεν είχαν ουσία στο ξεκίνημα του ματς. Μοιράστηκαν διαστήματα υπεροχής και κατοχή μπάλας, με τον Μαυροβούνο διαιτητή ν’ αφήνει αρκετά το φυσικό παιχνίδι, κάτι που οδήγησε σταδιακά σε αρκετά λάθη εκατέρωθεν. O Ροντρίγκες ξεκίνησε το ματς από αριστερά και στο 4′ σέντραρε για τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το κοντρόλ στην περιοχή, έχασε χρόνο και το πλασέ ήταν αδύναμο για ν’ ανησυχήσει τον Μπρινιόλι.

Απάντησε ο Παναθηναϊκός στο 6′. Ο Σένκενφελντ βρήκε με μεγάλη διαγώνια μπαλιά τον Αϊτόρ, ο οποίος με ωραίο κοντρόλ απέφυγε τον Λαλά και πήγε στο τετ α τετ με τον Βατσλίκ. Ο Τσέχος είχε απάντηση και έστειλε την μπάλα κόρνερ! Ένα λεπτό αργότερα οι “πράσινοι” ζήτησαν πέναλτι. Ο Σάντσες βρέθηκε στο έδαφος από επαφή με τον Μασούρα. “Παίζετε” έδειξε ο Μαυροβούνιος διαιτητής.

Στο 20ο λεπτό ο ορεξάτος Ροντρίγκες έκανε ακόμα μια ποιοτική ενέργεια από αριστερά. Η μπαλιά του μέσου του Ολυμπιακού κατέληξε συρτά στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μασούρας σκόραρε αφύλακτος. Ο Έλληνας μέσος ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ “ΠΡΑΣΙΝΟ” ΓΚΟΛ

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία στην αριστερή πτέρυγα, για να δεχτεί τελικά το γκολ πριν λήξει το πρώτο μέρος. Στο ημίωρο ο Αϊτόρ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Βατσλίκ με υπερένταση παραχώρησε νέο κόρνερ με επέμβαση στο δεύτερο δοκάρι!

Στο 43′ ήρθε το γκολ απ’ τον Αϊτόρ, μετά από σπουδαία συνεργασία ΠαλάσιοςΚώτσιρα – Γκατσίνοβιτς από δεξιά. Ο τελευταίος έβγαλε συρτή μπαλιά στην περιοχή, χωρίς κανείς απ’ τους αμυντικούς του Ολυμπιακού να αντιδρά! Ο Αϊτόρ ήρθε στην πορεία της μπάλας και σε πρώτο χρόνο εκτέλεσε τον Βατσλίκ! Τρίτο γκολ του Ισπανού στα playoffs μετά από εκείνα επί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Συνολικά είναι το 8ο γκολ του Αϊτόρ σε 30 ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Ελ Αραμπί να αποχωρεί και τον Τικίνιο να παίρνει τη θέση του. Στο 48′ ο Λαλά επέλεξε να δοκιμάσει το αριστερό του, αφού συνέκλινε από δεξιά. Η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος αντίκρισε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αϊτόρ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕ… ΘΥΜΑ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ

Συνέχισε να το “ψάχνει” ο Μαρτίνς. Στο 57′ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Ο Κανέ αποχώρησε και μπήκε στο ματς ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης μέσα, ο Εμβιλά έξω! Χρόνο πήρε και ο Βαλμπουενά στη θέση του Μασούρα. Ο Μπουχαλάκης έπαιξε κοντά στον Αγκιμπού, ο Φορτούνης μπροστά τους, ο Βαλμπουενά και ο Ροντρίγκες στις πλευρές. Στον πιο “επιθετικό” Ολυμπιακό, ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο! Στο 63′ Βιτάλ και Βιγιαφανες πέρασαν στο ματς αντί των Γκατσίνοβιτς και Μαουρίσιο. Ο ρυθμός έπεσε στο ματς με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή στο 72′. Ο Αϊτόρ και ο Ιωαννίδης αποχώρησαν, Αλεξανδρόπουλος και Καρλίτος πέρασαν στις θέσεις τους. Στο ίδιο λεπτό ο Βαλμπουενά συγκρούστηκε με τον Παλάσιος, μετά από σκληρό μαρκάρισμα του παίκτη του Παναθηναϊκού και λίγα λεπτά αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να τον αποσύρει. Τη θέση του πήρε ο Καρβάλιο. Στο 77′ ο Καρλίτος έψαξε μαγικό γκολ, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει με λόμπα απ΄το κέντρο τον Βατσλίκ! Σε κόρνερ πέταξε την μπάλα με υπερένταση ο Τσέχος!

Στο 82′ ο Αγκιμπού ειδε κίτρινη κάρτα, καθώς έκοψε τον Παλάσιος στην κόντρα. Η ένταση ήταν μεγάλη στα τελευταία λεπτά, με τον Μαυροβούνιο να καταφέρνει να διατηρήσει τις ισορροπίες. Στο 85′ ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρία να τελειώσει το ματς. Ο Καρλίτος πέρασε για τον Βιτάλ στην περιοχή, σωτήρια επενέβη ο Σισέ! Στις καθυστερήσεις ο Παλάσιος αποχώρησε και πέρασε στο ματς ο Χατζηγιοβάνης. Ο Φορτούνης εκτέλεσε για το κεφάλι του Σισέ στις καθυστερήσεις, ο Σενεγαλέζος πήδηξε μόνος του στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Ο διαιτητής σφύριξε για φάουλ, καθώς θεώρησε πως ο αμυντικός του Ολυμπιακού κέρδισε αντικανονικά πλεονέκτημα!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο “αιώνιο ντέρμπι” των playoffs. Χωρίς νίκη παραμένει ο Ολυμπιακός απ’ τις 13 Μαρτίου και την πρεμιέρα των playoffs με τον Άρη!

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκενφελντ, Βέλεθ, Σάντσες – Πέρεθ, Μαουρίσιο (62′ Βιγιαφάνιες), Γκατσίνοβιτς (62′ Βιτάλ) – Αϊτόρ (72′ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72′ Καρλίτος), Παλάσιος

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ – Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (58′ Μπουχαλάκης), Κανέ (58′ Βαλμπουενά, 77′ Καρβάλιο)- Μασούρας (58′ Φορτούνης), Αγκιμπού, Ροντρίγκες – Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.