ΑΕΚ-Άρης 1-2: Διπλό Ευρώπης με υπογραφή Σάσα (pics, vids)

Σπουδαία νίκη για τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της ΑΕΚ με 2-1 που τον φέρνει στην 3η θέση της βαθμολογίας και πιο κοντά στο ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Την πέμπτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του και δεύτερη τα τελευταία χρόνια επί της ΑΕΚ σημείωσε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 4η αγωνιστική των playoff της Super League. Πάλμα και Σάσα τα γκολ των νικητών. Ο Ρότα είχε ισοφαρίσει για την Ένωση στο 28′.

Με τη νίκη αυτή ο Άρης έφτασε τους 50 βαθμούς με την ΑΕΚ να είναι ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στην θέση πλέον με 48 βαθμούς.

Έντονες αποδοκιμασίες στο τέλος του αγώνα από τον κόσμο της ΑΕΚ προς τους παίκτες της ομάδας τους.

Τα πλάνα των προπονητών

Με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό τα πλάνα του Σωκράτη Οφρυδόπουλο, που αναγκαστικά χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Τσιντώτα. Δεξιά τον Ρότα, αριστερά τον Μοχαμαντί, στόπερ Τζαβέλλας και Βράνιες, αμυντικά χαφ τους Κριχόβιακ, Σιμάνσκι, δεξιά τον Γκαρσία, αριστερά τον Τσούμπερ, άξονα τον Άμραμπατ και κορυφή τον Αραούχο.

Ο Κουέστα προλαβαίνει στον αέρα τον Βράνιες και δεν προλαβαίνει να απειλήσει. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Από την άλλη ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κουέστα στη εστία, στα δύο άκρα της άμυνας τους Εμπακατά, Γκάνεα, στόπερ τους Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, αμυντικά χαφ τους Σάσα, Ματίγια, τριάδα μπροστά τους οι Πάλμα, Ιτούρμπε, Μαντσίνι και κορυφή τον Καμαρά.

Ωραίο ποδόσφαιρο και μοιρασιά

“Εκρηκτικό” ήταν το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν καλές στιγμές, με την πρώτη να είναι για τον Άρη στο 3′, όταν το γύρισμα του Μπεναλουάν αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Τσιντώτα.

Στο 4′, ο Πάλμα σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο, δευτερόλεπτα μετά ήταν σειρά του Τσούμπερ να κάνει το ίδιο, με τον Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 8′ ο Μαντσίνι είδε τον Τσιντώτα να απομακρύνει τη μπάλα με ωραία επέμβαση.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 9ο λεπτό με τον Καμαρά να φέρνει τη μπάλα μπροστά με ωραίο τρόπο, όμως το πλασέ πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ, ενώ το σημαιάκι του βοηθού δεν σηκώθηκε αν και στο replay φάνηκε να είναι οριακή η φάση.

Ο Αραούχο απείλησε στο 15′ με το σουτ του Αργεντινού να περνάει άουτ, ενώ στο 19′ ο Τσιντώτας έκανε σπουδαία απόκρουση σε σουτ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματίγια διώχνοντας σε κόρνερ.

Πρώτο γκολ για τον Πάλμα με τη φανέλα του Άρη. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ισπανός ανέλαβε ξανά την εκτέλεση, ο Τσιντώτας έκανε άστοχη έξοδο με τη μπάλα να… χτυπά στο κεφάλι του Πάλμα, ο οποίος σκόραρε για τον Άρη, καθώς ο Σιμάνσκι δεν μπόρεσε να προλάβει πάνω στη γραμμή.

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα, ωστόσο και επιθετικά ήταν ιδιαίτερα δραστήρια αν και με ημιτελείς προσπάθειες. Η λύση τελικά ήρθε… ξαφνικά. Με ένα καταπληκτικό σουτ του Λάζαρου Ρότα στο 28′ με τον Κουέστα να μην μπορεί να αποτρέψει την ισοφάριση για την Ένωση.

Στο 35′ ο Άμραμπατ από δύσκολη γωνία είδε τον Ισπανό γκολκίπερ να διώχνει με γροθιές το σουτ που έκανε, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιμάνσκι έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Λάζαρος Ρότα πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Γκολ ο Σάσα, δοκάρι ο Γκαρσία

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να είναι πιεστική και τον Άρη να παίζει αμυντικά προστατεύοντας την εστία του Κουέστα, ο οποίος στο 50′ είδε τον Τσούμπερ να σουτάρει άουτ.

Η Ένωση δεν είχε κάποια καλή ευκαιρία όσο είχε τον έλεγχο και στο 58′ από νέα κακή λειτουργία σε κόρνερ του Άρη δέχθηκε γκολ. Ο Ματίγια εκτέλεσε, ο Καμαρά σούταρε από διαγώνια θέση, ο Τσιντώτας έδιωξε με δυσκολία, η μπάλα εμεινε “ζωντανή” μέσα στην περιοχή και από διαδοχικά λάθη ο Σάσα με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για off side, όμως μετά από έλεγχο στο VAR μέτρησε κανονικά.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ έχασε το μυαλό της και τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, με τον Άρη να φλερτάρει με τρίτο γκολ στο 64′, όμως το σουτ του Μάντσινι πέρασε πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 2-2 στο 71′, με το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Λιβάι Γκαρσία που όμως στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

Τεράστια ευκαιρία για το 1-3 είχε και ο Άρης όμως στο 79′ με τον Μαντσίνι να σουτάρει ξανά μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 84′ από την κάθετη του Καμαρά, ο Ματέο Γκαρσία σούταρε στην κίνηση για να διώξει ο Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 85′ όταν από γέμισμα του Χατζισαφί, ο Τζαβέλλας μέσα από την περιοχή δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα.

Ο αγώνας τελείωσε με σημαντική ευκαιρία του Κριχόβιακ στο 95′, με τον Πολωνό να σουτάρει χάνοντας την ισορροπία του μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ
: Τσιντώτας – Ρότα, Μοχαμαντί (83′ Χατζισαφί), Τζαβέλλας, Βράνιες – Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (69′ Λε Ταλέκ)- Γκαρσία, Τσούμπερ (77′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Τάνκοβιτς) – Αραούχο.
Άρης: Κουέστα – Εμπακατά, Γκάνεα (89′ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπεναλουάν – Σάσα, Ματίγια – Πάλμα (66′ Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε (66′ Ντουκουρέ), Μαντσίνι (81′ Μπερτόλιο) – Καμαρά (89′ Δεληζήσης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.