ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2 : Υπέρβαση με το ένστικτο της επιβίωσης! (hls)

Μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα επί του ΟΦΗ στην Κρήτη με γκολ των Φατιόν (45+2') και Σλίβκα με την οποία η "ελαφρά ταξιαρχία" ελπίζει στην παραμονή της!

Σε σχήμα 4-3-3 η ανάπτυξη του ΟΦΗ, όπως τον παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας με τους Μαρινάκη, Γιαννούλη, Πασαλίδη, Βούρο μπροστά από τον γκολκίπερ Επασί. Στη μεσαία γραμμή οι Στάικος, Νέιρα και Μεγιάδο με τους Φελίπε, Τσιλιανίδη και Λάμπρου σε προωθημένους ρόλους!

Με ένα πιο επιθετικό προφίλ, σύμφωνα με τις επιλογές του Μπάμπη Τεννέ, η «ελαφρά ταξιαρχία»
Ο Σλοβένος Σόρτσαν κάτω από τα γκολπόστ. Στην άμυνα οι Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίγκες. Πιο μπροστά τους στη μεσαία γραμμή οι Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο και στην επίθεση οι Ιωαννίδης, Νίκο Μαρτίνες και Ντάουντα.

Στις πρώτες… ανάσες του ματς ο Απόλλων απείλησε ζητώντας και πέναλτι (!). Ο Νίκο Μαρτίνες βρέθηκε μόνος στο ύψος της περιοχής κι ο Πραξιτέλης Βούρος με προβολή κόντραρε τη μπάλα. Ο διαιτητής Τζοβάρας με ζήτησε τη βοήθεια του VAR και έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
Ακολούθησε μια έντονη πίεση από την πλευρά των γηπεδούχων όπου όμως οι καλές ευκαιρίες των Τσιλιανίδη, Λάμπρου, Νέϊρα σταμάτησαν οι περισσότερες πάνω στον εξαιρετικό Σλοβένο τερματοφύλακα Σόρτσαν ενώ σε άλλες 2-3 περιπτώσεις τα σουτ δεν βρήκαν στόχο.


Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο «άγραφος» Νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε… στήριγμα στον αρχηγό του Απόλλωνα Αντόνι Φατιόν ο οποίος μετά από κεφαλιά πάσα του Ντάουντα με ανάποδο σουτ έκανε το 0-1!
Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν αναζητώντας την ουσία με πιο δραστήριο τον Λουίς Φελίπε.
Πάλι όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα κρατούσε το μηδέν ως το 70ο λεπτό όταν ο Νέϊρα κινήθηκε από τα πλάγια για να αφήσει τη μπάλα στα πόδια του Αργεντίνου ο οποίος με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.


Ακόμα, όμως, κι αυτός ο ενθουσιασμός της κρητικής ομάδας δεν στάθηκε ικανός να υπερκαλύψει το βασικό… ένστικτο της επιβίωσης που φανέρωσαν στην τελική ευθεία του ματς οι φιλοξενούμενοι!
Στο 71΄ο Ιωαννίδης δεν μπόρεσε από κοντά να νίκησε τον Επασί, αλλά έξι λεπτά αργότερα σε άλλη μια επίθεση με αποφασιστικό πνεύμα, ο Σλίβκα με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-2!


Η αντίδραση του ΟΦΗ, ως το φινάλε του ματς, εμπεριείχε διάθεση μεν αλλά όχι την απαιτούμενη ενέργεια με συνέπεια να παραμείνει η νίκη της «ελαφράς ταξιαρχίας» προκαλώντας την απογοήτευση των Κρητών, αλλά και συνάμα την τόνωση της ελπίδας γι’ αποφυγή της τελευταίας θέσης καθώς η διαφορά από την προπορευόμενη Λαμία μειώθηκε στους δύο βαθμούς (σ.σ. 19 και 21 αντίστοιχα)!

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας)
Επασί, Μαρινάκης (54’ Μπαλογιάννης), Γιαννούλης, Πασαλίδης (84’ Ουές), Βούρος, Στάικος (54’ Τοράλ), Νέιρα, Μεγιάδο (84’ Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (54 Ντε Γκουζμάν), Λάμπρου, Φελίπε

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές)
Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Φατιόν (65’ Τσίμπσαχ), Κάστρο, Σλίβκα, Μαρτίνες (89’ Φερνάντες), Ιωαννίδης, Ντάουντα (46’ Ρόγκνε).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.