Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1: Χορταστική ισοπαλία (hls)

Ολυμπιακός και ΑΕΚ παίζοντας καλό ποδόσφαιρο αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε ένα πλούσιο σε φάσεις ντέρμπι για την 3η αγωνιστική των playoffs

Για τον Ολυμπιακό είναι ένας ακόμη βαθμός στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί από τον ΠΑΟΚ και να πανηγυρίσει ένα ακόμη τίτλο στην ιστορία του. Για την ΑΕΚ είναι θετικό ότι έφυγε από την έδρα του πρωτοπόρου με την ισοπαλία καθώς στο τέλος της ημέρας διατήρησε την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και παραμένει πάντα φαβορί για την κατάκτηση του ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου ενόψει της νέας περιόδου.
Το παιχνίδι ήταν χορταστικό, με πολλές φάσεις από δύο καλοδουλεμένες ομάδες που έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν τη νίκη, αλλά στην κυριολεξία οι λεπτομέρειες ήταν εκείνες που δεν τους επέτρεψαν να πάρουν το κάτι παραπάνω. Στο 30΄ έγινε το 1-0 για τους γηπεδούχους με τον Καρβάλιο, ενώ στο 43΄ ο Σιμάνσκι ισοφάρισε για την ΑΕΚ. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μασούρα.
Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν η επιστρογφή του Κώστα Φορτούνη που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 78΄στη θέση του Μ. Καμαρά και μάλιστα λίγο έλλειψε να γίνει ο πρωταγωνστιής σε μία φάση των “¨ερυθρόλευκων” λίγο αργότερα, αλλά ο Ελ Αραμπί στο τέλος της φάσης δεν είχε το καθαρό μυαλό για να πετύχει το δεύτερο γκολ της ομάδας του.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με σχηματισμό 4-3-2-1 παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς την ομάδα του. Ο Βάτσλικ παρέμεινε ακλόνητος κάτω από τα δοκάρια, έχοντας αριστερά τον Ρέαμπτσουκ, αριστερά τον Λαλά, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σισέ – Παπασταθόπουλο. Μπροστά τους αγωνίστηκαν οι Μ. Καμαρά – Εμβιλά, με τον Μασούρα στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Α. Καμαρά αριστερά και ο Καρβάλιο πίσω από τον προωθημένο Ελ – Αραμπί

Η ΑΕΚ

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος επέλεξε και αυτός το 4-2-3-1 με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι Μήτογλου και Βράνιες κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Μοχαμάντι στα αριστερά της άμυνας και ο Ρότα δεξιά. Οι Κριχόβιακ – Σιμάνσκι ανέλαβαν ρόλο ανασταλτικών χαφ, έχοντας δεξιά τους τον Γκαρσία και αριστερά τον Τσούμπερ. Πίσω από τον Αραούχο χρησιμοποιήθηκε ο Αμραμπάτ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Νωθρές μπήκαν οι δύο ομάδες στην αρχή του αγώνα, με τους 2 ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να «διαβάσουν» το παιχνίδι των αντιπάλων τους.
Πολύ νωρίς μάλιστα, ο Πέδρο Μαρτίνς διαφοροποίησε τα πλάνα του καθώς γύρισε σε 4-3-3 με τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά ως εσωτερικούς μέσους, στο δεξί άκρο πήγε ο Μασούρας και στο αριστερό ο Καρβάλιο. Οι Σιμάνσκι – Κριχόβιακ είχαν γενικά καλή συνεργασία στο χώρο του κέντρου, χωρίς όμως να μπορέσουν να βρουν χώρους δημιουργίας.
Παρ΄ όλα αυτά στο 18΄ έγινε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, αλλά από το σουτ του Τσούμπερ, ο Βάτσλικ έδιωξε την μπάλα.
Στο 22΄ ο Ολυμπιακός «πάτησε» για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά μετά από πολύ ωραία κίνηση του Ελ – Αραμπί μέσα στην μεγάλη περιοχή και το σουτ που επιχείρησε η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Βράνιες και απομακρύνθηκε.
Στο 24΄ από την ωραία κάθετη πάσα του Αραούχο στον Ρότα, ο τελευταίος από διαγώνια θέση από την μεγάλη περιοχή έβγαλε την – παράλληλη προς την εστία – σέντρα αλλά δεν τον ακολουθούσε κανείς και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για την ΑΕΚ.
Στο 30΄ έγινε το 1-0 από το ολέθριο σφάλμα του Μοχαμαντί που δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα έφτασε στα στα πόδια του Μασούρα, αυτός έβγαλε την σέντρα για τον Καρβάλιο που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους και από την εκτέλεση κόρνερ του Αμράμπατ, ο Σιμάνσκι πήδηξε πιο ψηλά από τον Εμβιλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ισοφαρίσει σε 1-1
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός έχει δοκάρι από το κοντινό σουτ του Μασούρα κι΄ ενώ έχει προηγηθεί παρέμβαση του Στάνκοβιτς.
Η συνέχεια είχε ένταση, αλλά οι μειώθηκαν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, καθώς οι ομάδες άρχισαν να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν και και κυρίως η ΑΕΚ αν μη

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Πολύ καλύτερο ήταν το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.
Με διάθεση να παίξει επιθετικά μπήκε η ΑΕΚ , αλλά από τα δύο σουτ των Άμραμπατ (48΄) και Ρότα (49΄) η μπάλα έφυγε κόρνερ στην πρώτη περίπτωση και άουτ στην δεύτερη.
Λίγο αργότερα (53΄) ο Ολυμπιακός φτάνει πολύ κοντά στην επίτευξη ενός γκολ, αλλά ο Στάνκοβιτς έδειξε τρομερά αντανακλαστικά στην ενέργεια και το σουτ του Ελ Αραμπί. Ο ΟΛυμπιακός σταδιακά πήρε τον έλέγχο του κέντρου με την καλή συνεργασία των Εμβιλά, Μασούρα, Α. Καμαρά και Καρβάλιο, αλλά η ΑΕΚ κελίνοντας έξυπνα τους διαδρόμους προς την εστία του Στάνκοβιτς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η Ένωση μάλιστα έφτασε κοντά στο 76΄ από την κεφαλιά του Λ. Γκαρσία, όμως ο Στάνκοβιτς ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε την μπάλα. Αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος την πιο επικίνδυνη φάση των γηπεδούχων, αυτή ήταν στο 80΄ από την σέντρα του Φορτούνη (που επανεμφανίστηκε στον αγωνιστικό και αποθεώθηκε) προς τον Ελ Αραμπί, αλλά ο τελευταίος σούταρε επάνω στον Ρότα και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, ενώ στο 85΄ από την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. Από τον Αραούχο καταγράφερται η τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ στο 90΄ αλλά από το σουτ που επιχείρησε η μπάλα έφυγε επάνω από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Ο Γιάν Εμβιλά ήταν ο κορυφαίος των “ερυθρόλευκων”, ενώ ο Σιμάνσκι είχε θαυμάσια παρουσία και σε σχέση με το γκολ που πέτυχε ήταν ξεκάθαρα ο κορυφαίος της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (78΄ Φορτούνης), Α. Καμαρά, Καρβάλιο (78΄ Τικίνιο), Μασούρας (70΄ Βαλμουενά), Ελ Αραμπί

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (88΄ Λεταλέκ), Κριχόβιακ, Γκαρσία, Άμραμπατ (70΄ Μάνταλος), Τσούμπερ (90΄ Τάνκοβιτς), Αραούχο

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
VAR: Καμπάκοβ (Βουλγαρία)
AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.