Ολυμπιακός: Πως ο “παλιός” Ελ Αραμπί ξεπέρασε τον “νέο” Ρέαμπτσιουκ!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτελεί τον απόλυτο συνδυασμό αντοχής και αποτελεσματικότητας στα 35 του χρόνια!

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι χωρίς αμφισβήτηση το “μηχανάκι” του Ολυμπιακού, έχοντας καλύψει τεράστιες αποστάσεις στα παιχνίδια των “ερυθρόλευκων”. Ο Μολδαβός μπακ παίζει με αυταπάρνηση και δεν βγάζει το πόδι απ’ το γκάζι, είτε πρόκειται για το 1ο, ειτε για το 90ο λεπτό. Ο Ρέαμπτσιουκ έχει 3.592 λεπτά συμμετοχής σε 40 αγώνες, απ’ τους 46 που έχει παίξει ο Ολυμπιακός φέτος. Ο δεύτερος παίκτης -εκτός Βατσλίκ (3.330 λεπτά)- που τον ακολουθεί είναι ο Γιάν Εμβιλά με 2.851 λεπτά συμμετοχής και 37 ματς. Ο Πέδρο Μαρτίνς “ρούφηξε” κάθε σταγόνα της αντοχής του Μολδαβού, καθώς εκείνος αταποκρίνεται στα “θέλω” του Πορτογάλου. Παράλληλα ο ανταγωνισμός στη θέση ου αριστερού οπισθοφύλακα δεν ήταν υψηλός και έτσι ο Ρέαμπτσιουκ παίρνει φανέλα βασικού, χωρίς να το σκέφτεται πολύ ο Μαρτίνς. Παραδοσιακά είναι μια θέση που του αρέσει να “κλειδώνει”, χωρίς πολλές εναλλαγές στα πρόσωπα.

Αγαπημένη επιλογή του Μαρτίνς ο Ρέαμπτσιουκ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Εδώ παρατηρούμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό στον φετινό Ολυμπιακό. Ο 35χρονος Γιουσέφ Ελ Αραμπί “ξεπέρασε” τον 23χρονο Ρέαμπτσιουκ σε παιχνίδια στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Ελ Αραμπί έχει λάβει μέρος σε 41 ματς, έναντι 40 του Μολδαβού. Φυσικά τα λεπτά συμμετοχής είναι πολύ λιγότερα, καθώς μιλάμε για 2.382 απ’ τον Μαροκινό. Ωστόσο η ποιότητα του Ελ Αραμπί εμφανίζεται κάπου εδώ, καθώς στα συγκεκριμένα ματς έχει πετύχει 18 γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Προφανώς η δουλειά των δύο παικτών είναι εντελώς διαφορετική στον αγωνιστικό χώρο. Το αξιοσημείωτο είναι πως ο Ελ Αραμπί συνεχίζει να κερδίζει τον χρόνο, αλλά και τον ανταγωνισμό. Αν στη θέση του αριστερού μπακ, ο Ρέαμπτσιουκ έχει να τα βάλει μόνο με τον φέρελπι Φώτη Κίτσο, ο Ελ Αραμπί συναγωνίζεται με τον γκολτζή Τικίνιο των 12 γκολ σε 38 ματς. Στις 41 αυτές συμμετοχές ο Ελ Αραμπί έχει μπει ως αλλαγή 16 φορές και έχει αποχωρήσει απ’ το ματς άλλες τόσες, έχοντας ολοκληρώσει εννέα 90λεπτα.

Ο Ελ Αραμπί περιέγραψε το κίνητρο του πρόσφατα στο novasports.gr

Ο Μαροκινός ξεπέρασε την όποια πνευματική πίεση και συνεχίζει να βγάζει και φέτος τον καλό του εαυτό στο χορτάρι. Τους αριθμούς των προηγούμενων ετών δεν θα τους πιάσει, καθώς ο ανταγωνισμός στη θέση ήταν πιο υψηλός φέτος και ο Μαρτίνς “ακούμπησε” στην επιλογή του Τικίνιο με περισσότερη θέρμη σε σχέση με εκείνη του Χασάν ή του Γκερέρο τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ελ Αραμπί κυνηγάει για πρώτη φορά με αξιώσεις την πρώτη θέση σε συμμετοχές στον Ολυμπιακό, καθώς τις προηγούμενες δύο σεζόν έμενε πιο πίσω από τον Εμβιλά (2020-2021) και τον Μασούρα (2019-2020). Το κίνητρο ν’ αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη σεζόν είχε αναφερθεί πρόσφατα σε δηλώσεις του στο novasports.gr. Οπότε είναι πολύ πιθανό μέσω της διάθεσης του να αναδειχθεί και πάλι αρχιγκολτζής της Super League, αλλά και του όψιμου φορμαρίσματος του, να κατακτήσει φέτος και την κορυφή των συμμετοχών στο ρόστερ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.