Η απογοητευτική συνεισφορά των χαφ της ΑΕΚ (pics, vid)

Τα χαφ της ΑΕΚ απογοήτευσαν με τις επιδόσεις τους στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς όλοι μαζί έκαναν τρία κλεψίματα λιγότερα απ' όσα είχε μόνο ο Κούρτιτς για τους φιλοξενούμενους.

Ούτε η έλευση του Γκζέγκοζ Κριχόβιακ μπόρεσε να δώσει στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ αυτό που έλειπε από το παιχνίδι της με τα λιγοστά κλεψίματα των “κιτρινόμαυρων” σε σύγκριση μ’ αυτά των παικτών του ΠΑΟΚ να αποδεικνύονται καθοριστικός παράγοντας.

4 κλεψίματα όλοι οι χαφ της ΑΕΚ μαζί

Οι τρεις του άξονα της ΑΕΚ στον αγώνα της Κυριακής κατάφεραν να συνεισφέρουν μόλις 4 κλεψίματα σε όλο το ματς. Αν συνυπολογίσει κανείς και την αδράνεια του Μάνταλου που δεν έκοψε τον Μιτρίτσα με φάουλ έχοντας μια εντελώς σοφτ νοοτροπία, καταλαβαίνει ότι η Ένωση πήρε από τον άξονά της το ελάχιστο, μπορεί και κάτι λιγότερο. Ο Κριχόβιακ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε 1 κλέψιμο, ο Χατζισαφί 2 και ο Μάνταλος 1.

7 κλεψίματα μόνο ο Κούρτιτς, 13 συνολικά οι χαφ του ΠΑΟΚ

Από την άλλη πλευρά, οι χαφ του αντιπάλου έδωσαν στη δική τους ομάδα 13 κλεψίματα. Ο Κούρτιτς έκανε 7, τρία παραπάνω από τα κλεψίματα όλων των χαφ της ΑΕΚ μαζί, ο Τσιγγάρας 2 και ο Ζίβκοβιτς που μεταφέρθηκε στον άξονα πρόσφερε και αυτός 4 κλεψίματα. Φυσικά ο ΠΑΟΚ ήταν σχεδόν σε όλο το ματς σε φάση άμυνας έχοντας να αντιμετωπίσει την ανούσια κατοχή μπάλας της Ένωσης και είναι σε ένα βαθμό φυσιολογικό να έχουν οι παίκτες του παραπάνω κλεψίματα. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η χαώδης διαφορά των αριθμών, όπως και το γεγονός ότι η ΑΕΚ μειονεκτεί σε κλεψίματα στο 85% των αγώνων της ανεξάρτητα αν πρόκειται για ντέρμπι ή για ματς με ομάδα της 2-3ης ταχύτητας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι αυτά που κερδίζει περισσότερα από αυτά που χάνει;

Σίγουρα η χθεσινή τριάδα του άξονα στο 4-2-3-1 του Οφρυδόπουλου με Κριχόβιακ, Χατζισαφί, Μάνταλο δε βγήκε γιατί δεν ήταν καθόλου aggressive το κέντρο της ΑΕΚ, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι αρκετά βαθύ και ενδεχομένως να πρέπει να επαναπροσδιοριστούν κάποια πράγματα το καλοκαίρι με βάση των χαρακτηριστικών που πρέπει να υπάρχουν στο κέντρο.

Μέχρι τότε η ΑΕΚ θα πρέπει να ψάξει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του Κριχόβιακ και να ζυγίσει καλύτερα το αν αυτά που χάνει με τη σταθερή παρουσία των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που έχει στην 11άδα της, ή της μόνιμής διάταξης που χρησιμοποιεί είναι ενδεχομένως περισσότερα από αυτά που κερδίζει. Για την ώρα πάντως, περισσότερα φαίνεται να είναι αυτά που χάνει η ομάδα, αφού το πράγμα δεν αποδίδει ούτε σε δημιουργία, ούτε σε ανασταλτική προσφορά.

Πηγή: www.aek365.org


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.