ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1: Συνήθισε να κερδίζει, συνήθισε να χάνει (pics, vids)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε για τρίτη φορά φέτος την ΑΕΚ, δεύτερη στο ΟΑΚΑ και έμεινε αήττητος για 12o παιχνίδι κόντρα στην Ένωση σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Τσόλακ το γκολ της νίκης!

Από ένα ημίχρονο είχαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, όμως η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου ήταν πιο ουσιαστική και έξυπνη ανεβάζοντας στροφές στο Β’ ημίχρονο και με γκολ του Τσόλακ στο 50′ έφτασε σε μία ακόμα νίκη κόντρα στην Ένωση που δεν έχει κερδίσει τους “ασπρόμαυρους” εντός έδρας από το 2017!

Στους 12 βαθμούς πλέον η διαφορά του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, η οποία είδε τον Άρη να μειώνει στον πόντο, τον Παναθηναϊκό στους 3 και το ευρωπαϊκό εισιτήριο να παραμένει στον… αέρα.

Αποδοκιμασίες του κόσμου της ΑΕΚ προς όλους τους παίκτες της ομάδας πλην ενός, του Σέρχιο Αραούχο που άκουσε το όνομά του από την εξέδρα στο φινάλε και όχι μόνο.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Στάνκοβιτς κάτω από την εστία, δεξιά τον Μισελέν, αριστερά τον Μοχαμαντί, στόπερ τους Τζαβέλλα, Μήτογλου, στα χαφ τους Κριχόβιακ, Χατζισαφί, μπροστά τους ο Μάνταλος, στα δύο άκρα Άμραμπατ και Τσούμπερ και στην κορυφή τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Αραούχο.

Έβαλε ένα, θα μπορούσε κι άλλο…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδειξε να είναι πιο επικίνδυνος με την ΑΕΚ να παίζει ψηλά και να το πληρώνει. Αρχικά γλίτωσε στο 48′ όταν από δικό της κόρνερ ο Μίτριτσα έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και ο Μισελέν με σωτήριο τάκλιν σταμάτησε τον Ρουμάνο.

Η Ένωση δεν κατάλαβε τι ερχόταν και δύο λεπτά αργότερα με την άμυνα στο κέντρο, ο Μίτριτσα έκλεψε από τον Μάνταλο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, δίεσχισε το γήπεδο έκανε ωραία κάθετη, ο Τσόλακ λεφυγε ανάμεσα στα στόπερ της ΑΕΚ βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και δεν δυσκολεύτηε να πλασάρει για το 0-1. Ελέγχθηκε από το VAR, δεν υπήρχε off side, ήταν οριακή η φάση, μέτρησε κανονικά το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί και στο 60′ ο Στάνκοβιτς έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Τσόλακ μετά από κεφαλιά του Βαρέλα με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι, αλλά το replay να δείχνει πως καλυπτόταν ο Κροάτης.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, εκπληκτική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Λέο Ζαμπά, ο οποίος τον Ζίφκοβιτς, αυτός έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσιγγάρα όμως ο Στάνκοβιτς έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

H AEK είχε την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 78′, με τον Μισελέν να εκτελεί απευθείας φάουλ και τον Πασχαλάκη να διώχνει με δυσκολία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε την προβολή του Αραούχο που ήταν όμωε σε θέση off side.

Μία ακόμα καλή στιγμή για την Ένωση στο 87′ με την ωραία ενέργεια και το γύρισμα του Γκαρσία, όμως το τακουνάκι του Σιμάνσκι πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 88′ λίγο έλειψε να μπει σε μπελάδες ο ΠΑΟΚ με το τσαφ του Πασχαλάκη, λάθος που διορθώθηκε εγκαίρως από τον ίδιο.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ
: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί – Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71′ Σιμάνσκι) – Άμραμπατ, Μάνταλος (56′ Γκαρσία), Τσούμπερ – Αραούχο.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ – Τσιγγάρας, Κούρτιτς – Λέο Ζαμπά (76′ Τέιλορ), Ζίφκοβιτς, Μίτριτσα (67′ Μπίσεσβαρ) – Τσόλακ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.