Ολυμπιακός: Οι αντίθετοι δρόμοι Μπα-Σισέ

Γιατί ο Ουσεϊνού Μπα υποχώρησε στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς, την ώρα που ο Παπέ Σισέ απογειώθηκε στο ρόστερ;

Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού διαθέτει πλέον αρκετές επιλογές, καθώς η διοίκηση των Πειραιωτών από την περασμένη σεζόν ξεκίνησε ν’ ανεβάζει το επίπεδο με την έλευση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η έλευση του Κώστα Μανωλά ισορρόπησε την αποχώρηση του -ούτως ή άλλως- φευγάτου απ’ τον Σεπτέμβριο του Ρούμπεν Σεμέδο. Η παρουσία των Σωκράτη, Μανωλά, Σισέ, Μπα και Αβραάμ έσπρωξε εκτός ομάδας τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος δεν πήρε απ’ τον Πέδρο Μαρτίνς ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας άτυπος “ανταγωνισμός” μεταξύ των καινούργιων στο ρόστερ Σωκράτη και Μανωλά με τους παλιούς, Μπα και Σισέ. Αυτός ο οποίος κατάφερε να… ορθώσει ανάστημα και να πάρει φανέλα βασικού, όντας πρωταγωνιστής στη σεζόν είναι ο Παπέ Σισέ. Αν και δεν έκανε προετοιμασία, εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες, τη χημεία του με τον σύλλογο και την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς, για να πραγματοποιήσει την πιο μεστή σεζόν του με τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ μετράει 34 παιχνίδια, έξι γκολ και μία ασίστ μέχρι στιγμής και ήδη είναι η πιο παραγωγική του σεζόν με τον Ολυμπιακό σε όλες τις κατηγορίες.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΜΠΑ ΓΙΑ ΜΑΝΩΛΑ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗ

Ο παίκτης ο οποίος έμεινε πίσω στον συσχετισμό δυνάμεων της “ερυθρόλευκης” άμυνας είναι ο Ουσεϊνού Μπα. Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού θεωρούσαν πως μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη μέση, η αγωνιστική του εικόνα θα ήταν ανάλογη της σεζόν 2019-2020, όταν ο Σενεγαλέζος στόπερ τράβηξε βλέμματα πολλών συλλόγων του εξωτερικού με τις εμφανίσεις του. Ωστόσο ο Μπα έχει μείνει πιο πίσω στην πεντάδα των στόπερ, όντας η τέταρτη επιλογή για τον Μαρτίνς. Αυτό που φρενάρει τον 26χρονο στόπερ είναι η πίεση που ίσως νιώθει απ’ την παρουσία τόσων ποιοτικών επιλογών στο ρόστερ. Πρόσφατα είπε στην κάμερα των καναλιών novasports πως ο Ολυμπιακός του έχει προσφέρει αυτοπεποίθηση που μερικές φορές μεταφράζεται σε υπέρμετρη ανταγωνιστικότητα. Θα λέγαμε πως ίσως έτσι φανερώνεται και μία νευρικότητα, καθώς ο Μπα νιώθει παρατεταμένη πίεση. Πάντως ο Μαρτίνς του έχει δώσει ήδη 25 συμμετοχές, πολύ κοντά στις 31 (2020-2021) και τις 29 (2019-2020) των προηγούμενων ετών και ανάλογα θα κριθεί στο τέλος της περιόδου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.