Σάκχοφ: “Πέρασα ημέρες τρόμου, ένιωθα ανήμπορος”

Για τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε η γυναίκα του με τη νεογέννητη κορούλα τους στην εμπόλεμη Ουκρανία μίλησε ο Γεβγέν Σάκχοφ.

Ο Ουκρανός χαφ της ΑΕΚ μιλώντας στη «Gazzetta dello Sport» τόνισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να φύγει κανείς από την Ουκρανία, διότι είναι επίφοβο καθώς μπορεί οπουδήποτε να πέσει μια βόμβα, ενώ μίλησε για τους γονείς του και τον αδερφό του που παραμένουν στην πατρίδα του.

«Δεν μπορούσα να παρευρεθώ στη γέννηση της κόρης μου, αν είχα μπει στην Ουκρανία δεν θα έφευγα ποτέ. Η γυναίκα μου και εγώ ζούμε στην Αθήνα, αλλά θέλαμε το μωρό να γεννηθεί στην πόλη μας το Κίεβο. Έτσι, πριν από μερικές εβδομάδες, η Αλόνα επέστρεψε στους γονείς της, κρατήσαμε επικοινωνία τηλεφωνικά. Συνέχισα να προπονούμαι, αλλά ήμουν έτοιμος να πετάξω στην Ουκρανία όταν επρόκειτο να γεννήσει» τόνισε ο Ουκρανός.

Ο Σάκχοφ απάντησε και στο πώς έζησε η γυναίκα του τον πόλεμο αλλά και το πώς σώθηκε: «Η Αλόνα έκλαιγε, είπε ότι είχε αρχίσει η ρωσική επίθεση. Από εκεί και πέρα πέρασα μέρες τρόμου. Όλη μου η οικογένεια κινδύνευε, ένιωθα ανήμπορος μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Πριν την εισαγωγή σε ένα νοσοκομείο στο Κίεβο, η γυναίκα μου -εννέα μηνών έγκυος- έπρεπε να βρει καταφύγιο, με το κοριτσάκι μας που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί ανά πάσα στιγμή.

Με την Αλόνα αποφασίσαμε να συναντηθούμε στα ρουμανικά σύνορα. Η γυναίκα μου και η κόρη μου έπρεπε να περάσουν πέντε μέρες στο αυτοκίνητο. Δύο για να φύγουν από την Ουκρανία, άλλες τρεις για να φτάσουν στην Αθήνα. Τους φρόντιζε ο αδερφός μου, ο οποίος οδήγησε από το Κίεβο στα σύνορα. Το ταξίδι είναι πολύ μεγάλο γιατί υπάρχουν δεκάδες σημεία ελέγχου, απερίγραπτη κίνηση και, κυρίως, πολύς φόβος. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να πέσει μια βόμβα, πρέπει να προσέξεις τη διαδρομή που θα επιλέξεις».

Ο μέσος της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στην οικογένειά του που παραμένει στην Ουκρανία υποστηρίζοντας: «Ο πατέρας μου και ο αδερφός μου ανήκουν στην κατηγορία των επίστρατων και έπρεπε να μείνουν στην πόλη. Η μητέρα μου δεν έχει σκοπό να τους αφήσει μόνους τους, τους τηλεφωνώ συνεχώς για να δω αν είναι καλά. Είναι δύσκολο να μην είσαι κοντά τους, να φοβάσαι τα χειρότερα και να μην έχω τρόπο να επέμβω. Ταυτόχρονα, νευριάζω να ακούω για ψεύτικες ειδήσεις και ψεύτικες εικόνες. Η γυναίκα μου και εγώ λαμβάνουμε καθημερινά αξιόπιστες ειδήσεις και τρομακτικά βίντεο από τους συγγενείς μας. Δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι τράπηκαν σε φυγή αναζητώντας καταφύγιο. Αυτά τα δεδομένα πρέπει να είναι αρκετά για να εξηγήσουν τον φόβο των ανθρώπων μου. Η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια. Δεν είναι θέμα πολέμου για να υπερασπιστούμε τη γη μας, αλλά την ελευθερία μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.