Μπούργος: Οι αήττητοι του 1994 και ο Φραντσέσκολι (pics)

Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τη Ρίβερ Πλέιτ το 1994 και η σχέση του νυν προπονητή του Άρη με τον Εντσο Φραντσέσκολι που άρχισε την… ίδια μέρα και κρατάει όλα αυτά τα χρόνια

Ο Χερμάν Μπούργος με τη Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε τίτλους. Μεταξύ άλλων, 4 Πρωταθλήματα Αργεντινής και το Κόπα Λιμπερταδόρες το 1996.

Βασικός τερματοφύλακας μιας απουδαίας ομάδας με την οποία έχει αποκτήσει ένα ξεχωριστό “δέσιμο”. Κάθε τίτλος, προφανώς, και έχει τη δική του σημασία. Ένα πάντως από τα Πρωταθλήματα που έχει ο νυν προπονητής του Άρη, έχει γράψει τη δική του, ξεχωριστή, ιστορία.

Είναι το Πρωτάθλημα του 1994, το οποίο η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε αήττητη με 31 πόντους, έχοντας 12 νίκες και 7 ισοπαλίες. Μια σπουδαία ομάδα. 

Μέλος -και- εκείνης της Ρίβερ Πλέιτ, μεταξύ άλλων, ο Εντσο Φραντσέσκολι που απεικονίζεται στη φωτογραφία να πανηγυρίζει τον τίτλο με τον Μπούργος.

Ο Φραντζέσκολι που είναι ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια “τρέχει” -διοικητικά, πλέον- τη Ρίβερ Πλέιτ, έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία με τη Ρίβερ Πλέιτ. Ο σπουδαίος Ουρουγουανός ήταν στη Ρίβερ Πλέιτ (στον πρώτο του κύκλο με την αργεντίνικη ομάδα) από το 1983 ως το 1986 όταν και αποχώρησε για να παίξει στην Ευρώπη, σε Γαλλία και Ιταλία, σε Ρασίνγκ, Μαρσέιγ, Κάλιαρι και Τορίνο. 

Ο Φραντζέσκολι γυρίζει τη Ρίβερ Πλέιτ το 1994, τότε που είναι και η πρώτη σεζόν του Μπούργος στη Ρίβερ Πλέιτ. Οι δύο τους μάλιστα, έπαιξαν μαζί, στο ίδιο παιχνίδι για πρώτη φορά. 

Ο Μπούργος -προερχόμενος από τη Φέρο Καρίλ Οέστε- έκανε ντεμπούτο με τη Ρίβερ Πλέιτ στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, στο “Monumental” στο πρώτο παιχνίδι των “16” του South American Super Cup με αντίπαλο τη Νασιονάλ από την Ουρουγουάη. 

Είναι η ίδια μέρα που κάνει ντεμπούτο -στην επιστροφή του- και ο Φραντσέσκολι. Μέλος εκείνης της ομάδας ήταν και ο νυν προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Όπως και ο Αριέλ Ορτέγκα, ο Χερνάν Ντίαζ, ο Ρομπέρτο Αγιάλα

Οι σχέσεις του Μπούργος με τους πρώην του συμπαίκτες και με τη Ρίβερ Πλέιτ είναι ξεχωριστές. Οπως και με τον Φραντσέσκολι με τον οποίον τον συνδέει φιλία.

Είναι ενδεικτικό ότι ο νυν προπονητής του Άρη, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, έκανε μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Για την “Ημέρα του Οπαδού” που έχει η Ρίβερ Πλέιτ στις 28 Σεπτεμβρίου βρέθηκε με αρκετούς πρώην συμπαίκτες. 

Ο Μπούργος που είναι δεύτερος από τα αριστερά, πίσω από τον Ντίαζ, έχει απέναντι -μεταξύ άλλων- τον Γκαγιάρδο (πρώτος από δεξιά) και στη συνέχεια είναι ο Ορτέγκα και ο Φραντζέσκολι

Στην ανάρτηση, μεταξύ άλλων, ο Μπούργος γράφει: “Ξεχωριστή μέρα. Σπουδαία συνάντηση μεταξύ φίλων στο Μπουένος Άιρες. Αναμνήσεις, ανέκδοτες ιστορίες και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Τι σπουδαία ομάδα. Συμπαίκτες και φίλοι”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.