Ο Ανσαριφάρντ παραμένει μια αξιόπιστη λύση για την ΑΕΚ (vids)

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έχει κατά πολύ λιγότερα λεπτά σε σχέση με πέρυσι, όμως παραμένει μια αξιόπιστη λύση για την επίθεση της ΑΕΚ.

Ο Σέρχιο Αραούχο έχει αποκτήσει ιδιαίτερο δέσιμο με την “κιτρινόμαυρη” εξέδρα, όμως και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ πως αποτελεί μια σταθερά αξιόπιστη λύση για την επίθεση της ομάδας του και μάλιστα όποτε κληθεί να βρεθεί στην ενδεκάδα δηλώνει πανέτοιμος.

Λιγότερα λεπτά, λιγότερα γκολ

Αν μη τι άλλο, ο Ιρανός επιθετικός αποτελεί παίκτη ψυχολογίας, όσο περισσότερο τον εμπιστεύεται ένας προπονητής, τόσα περισσότερα παίρνει απ’ αυτόν μέσα στο γήπεδο. Απόδειξη η περυσινή αποτυχημένη χρονιά της ΑΕΚ, όπου ο Ανσαριφάρντ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας με 13 γκολ σε 34 ματς. Ήταν η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τα 17 γκολ με τον Ολυμπιακό τη χρονιά που η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Φέτος, η επίδοση του Ανσαριφάρντ, λόγω και Αραούχο, είναι φτωχότερη, όμως την ίδια στιγμή είναι περισσότεροι οι πρωταγωνιστές της Ένωσης, καθώς ο Αργεντινός και ο Τσούμπερ έχουν πετύχει σχεδόν τα μισά γκολ της Ένωσης. Τα 17 από τα 39 μετά από 23 αγωνιστικές, με τον Ιρανό επιθετικό να έχει τέσσερα γκολ και να είναι ο τρίτος της σκόρερ. Επίσης, πάνω σ’ αυτό που διαβάσατε νωρίτερα πρέπει να τονίσουμε ότι σε ολόκληρη τη περυσινή σεζόν η ΑΕΚ είχε 10 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ φέτος έχει ήδη 13 σε 23 ματς πρωταθλήματος.

Στο ίδιο επίπεδο τα συνολικά στατιστικά του Καρίμ

Την περυσινή σεζόν, πέρα από τα 13 γκολ που είχε ο Ανσαριφάρντ σε 34 ματς, ο Ιρανός επιθετικός τελείωσε τη χρονιά με 49,66 προσπάθειες/ματς και ποσοστό επιτυχίας 41%, είχε 0,49 γκολ/ματς, οι τελικές του ήταν 2,02/ματς με το 55,6% να είναι εντός εστίας, τα xGoals στο 0,42, οι μονομαχίες στο 18,73/ματς με ποσοστό επιτυχίας 27,7% και οι ανακτήσεις της μπάλας στο 1,79/ματς με το 72,9% να είναι στο αντίπαλο μισό.

Πάμε τώρα να δούμε τι κάνει ο Ανσαριφάρντ μέχρι στη σεζόν 2021-22, όπου ο χρόνος του είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με τη περυσινή σεζόν, όπου ήταν ο βασικός επιθετικός της ΑΕΚ λόγω και του τραυματισμού του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Ιρανός επιθετικός, που έχει ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΑ 90λεπτα στις 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, μετράει 46,21 προσπάθειες/ματς με ποσοστό επιτυχίας 40,5%, 0,4 γκολ/ματς, περισσότερες τελικές σε σχέση με πέρυσι, 2,63/ματς με ποσοστό επιτυχίας 34,6%, τα xGoals του είναι στο 0,34/ματς, έχει 14,76 πάσες μέσο όρο με 80% επιτυχίας, 17,7 μονομαχίες/ματς με κερδισμένες το 30,3%, ενώ έχει σχεδόν διπλάσιες ανακτήσεις μπάλας/ματς που φτάνουν το 2,93 με το 88,5% εξ αυτών να είναι στο αντίπαλο μισό.

Συγκριτικά, ο Ανσαριφάρντ στον κατά πολύ λιγότερο χρόνο που έχει φέτος εξακολουθεί να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την επίθεση της ΑΕΚ, ερχόμενος κυρίως πίσω από τον επιθετικό. Ο Ιρανός επιθετικός εκτός της αγωνιστικής του συνεισφοράς είναι ένας παίκτης ενωτικός για τα αποδυτήρια της Ένωσης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει προστατέψει συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Η περεταίρω αξιοποίηση του Ανσαριφάρντ μέχρι το τέλος της σεζόν πάντα σε συνάρτηση με τη χρησιμοποίηση του Σέρχιο Αραούχο μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο αποδοτική για την ΑΕΚ και τον Γιαννίκη και φυσικά για τον ίδιο τον Ιρανό επιθετικό που έχει συμβόλαιο με την Ένωση και τη νέα χρονιά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.