Αστέρας Τρ.-Ιωνικός 2-3: “Αλωσε”την Τρίπολη με Άοσμαν! (hls)

Με ηγέτη τον Άοσμαν που είχε γκολ και ασίστ, ο Ιωνικός είναι η πρώτη ομάδα που νικά τον Αστέρα Τρίπολης μέσα στο 2022 επικρατώντας με 3-2 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Τα άλλα δύο γκολ οι Λένις και Μάναλης. Προηγήθηκε ο Αστέρας με Καπίγια και μείωσε με Κρεσπί που είχε και δοκάρι.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε με φόρα στο ματς και προηγήθηκε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Καπίγια και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ μέχρι το 15ο λεπτό όντας καταιγιστικός. Ο Ιωνικός όμως προϊόντος του χρόνου άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να μπορεί να φανεί απειλητικός. Όλα αυτά μέχρι το 58ο λεπτό.

Σε εκείνο το λεπτό ο Άοσμαν έβγαλε τον Λένις σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε αυτός στο δοκάρι, αλλά ο Καστάνιο τον έσπρωξε τόσο ώστε να χάσει την ισορροπία του στην εκτέλεση. Μετά από πεντάλεπτο έλεγχο στο VAR, δόθηκε πέναλτι και απαβολή. Ο Άοσμαν ισοφάρισε και μερικά λεπτά αργότερα έβγαλε ξανά τον Λένις σε θέση τετ α τετ για να κάνει το 1-2. Ο Κρεσπί είχε δοκάρι στο 89′, ενώ στο 98΄ ο Μάναλης σε μια κόντρα με όλο τον Αστέρα μπροστά έκανε το 1-3. Ο Κρεσπί μείωσε εκ νέου σε 3-2 με σουτ που κόντραρε στον Βαφέα στο 100′ αλλά δεν υπήρχε άλλος χρόνος και ο Ιωνικός έφυγε με το διπλό από την Τρίπολη.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1 και εκλεκτοί του ήταν οι Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα, Καπίγια, Σίτο, Σόνι.

Από την άλλη ο Δημήτρης Σπανός ξεκίνησε με 3-4-2-1 και εκλεκτοί του ήταν οι Χουτεσιώτης, Ματσούκας, Βαφέας, Σάντσεζ, Ρομαό, Κιάκος, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις και Μάντζης.

Μπήκε με φόρα ο Αστέρας

Μετά τα πρώτα πέντε λεπτά στην αναμέτρηση ο Αστέρας ανέβασε ταχύτητα και βρήκε γρήγορα το 1-0 μόλις στο 6ο λεπτό. Δράστης ο Καπίγια, ο οποίος ήταν ο τελικός εκφραστής μιας υπέροχης επίθεσης με Σίτο και Ριέρα να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα του Ιωνικού.

Μετά το γκολ οι Αρκάδες θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και είχαν σημαντικές ευκαιρίες στο 10′ με τον Σόνι να αναγκάζει τον Χουτεσιώτη σε δύσκολη επέμβαση, στο 11′ με τον Σίτο να αστοχεί από καλή θέση και στο 12′ με τον Καπίγια να χάνει σημαντική ευκαιρία για το δεύτερο δικό του. Στο 15′ νέο σουτ του Σόνι έφυγε άουτ.

Ο Ιωνικός που προσπάθησε να κάνει τις δικές του επιθέσεις, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να μπει με αξιώσεις στην περιοχή αλλά υστερούσε στην τελική πάσα. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη τελική του Ιωνικού ήρθε στο 31′ με ένα σουτ του Λένις που δεν ανησύχησε τον Τσιφτσή, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Άοσμαν στο 37′. Μάλιστα στην εκπνοή του ημιχρόνου θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αν η κεφαλιά του Ρομαό δεν έφευγε ελάχιστα εκτός εστίας.

Με Άοσμαν και Λένις η ανατροπή

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιωνικός μπήκε με σκοπό να βρει ισοφάριση. Είχε τη μπάλα στα πόδια, αλλά δε μπορούσε να απειλήσει επί της ουσίας την εστία του Τσιφτσή. Ώσπου στο 57′ ο Άοσμαν έκανε εξαιρετική κάθεση στον Λένις, ο οποίος βγήκε τετ α τερ με τον Τσιφτσή, ο Καστάνιο τον έσπρωξε, η εκτέλεση δεν ήταν αυτή που ήθελε ο επιθετικός του Ιωνικού και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR για πέντε λεπτά, ο διαιτητής Κουμπαράκης, αποφάσισε να τιμωρήσει με διπλή ποινή τον Αστέρα και να δώσει πεναλτι και κόκκινη κάρτα στον Καστάνιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άοσμαν και ευστόχησε για να κάνει το 1-1, αλλάζοντας σε μια στιγμή τα δεδομένα του αγώνα.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές μερικά λεπτά αργότερα έφεραν την ανατροπή. Ο Άοσμαν έβγαλε και πάλι με υπέροχη μπαλιά τον Λένις σε θέση τετ α τ ετ ο οποίος αυτή τη φορά πέρασε τον Τσιφτσή και πλάσαρε για το 1-2 του Ιωνικού που κλήθηκε στη συνέχεια να διαχειριστεί το προβάδισμά του έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα στο γήπεδο.

Την ώρα των πανηγυρισμών αντικείμενο χτύπησε τον Ματσούκα που λίγα λεπτά αποχώρησε καθώς ζαλιζόταν, ενώ εκτός βγήκε και ο Λένις με πρόβλημα στον προσαγωγό. Στο 77′ ο Ριέρα με φάουλ προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σταθερά. Στο 82′ ο Μπενίτο είχε πολύ καλή κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης πάλι καλά τοποθετημένος μπλόκαρε σταθερά.

Με τις αλλαγές του Ράσταβατς, ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση και είχε δοκάρι σε εξαιρετικό σουτ του Κρεσπί στο 89′ ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάντζης έχασε τετ α τετ για το 1-3. Αυτό το έκανε ο Μάναλης στο 98′ κι ενώ όλος ο Αστέρας ήταν μπροστά και πίεζε για την ισοφάριση. Κι εκεί που φάνηκε όλα να τελειώνουν ο Κρεσπί με νέο σουτ έκανε το 3-2, αφού η μπάλα κόντραρε και στον Βαφέα, αλλά δεν υπήρχε άλλος χρόνος για να φτάσει ο Αστέρας έστω στην ισοφάριση.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (80′ Τιλίκα), Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα (80′ Μπενίτο), Καπίγια (64′ Αντζουλάς), Σίτο (80′ Κρεσπί), Σόνι

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ματσούκας (73′ Γκοτσούλιας), Βαφέας, Σάντσεζ, Ρομαό, Κιάκος (90′ Καμπράλ), Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (85′ Πλατέλλας), Λένις (73′ Βαλεριάνος), Μάντζης (90′ Μάναλης).

Τα καλύτερα στιγμιότυπα εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.