Λαμία-Άρης 1-0 (παρ., 0-0 κ. αγ.): Εκπληκτική πρόκριση με ανίκητο Σαράνοφ! (hls)

Η Λαμία πήρε την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας σήμερα (26/1) στην έδρα της, σκοράροντας στο 118' με τον Τζανετόπουλο και τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι του Γκάμα στο 124'

Η Λαμία, κόντρα στη ροή του αγώνα, και το σφυροκόπημα του Άρη, που έδειξε μεγάλη θέληση να προκριθεί στους “4” του Κυπέλλου, είναι αυτή που έβαλε πρώτη το όνομά της στην τετράδα των ημιτελικών. Νίκησε σήμερα (26/1) στην έδρα της 1-0 τους “κίτρινους” με γκολ του Τζανετόπουλου στο 118′ της παράτασης, με τον Σαράνοφ να αποκρούει πέναλτι του Γκάμα στο 124′! Στο πρώτο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, ο Καμαρά είχε χάσει κι άλλο πέναλτι για τον Άρη στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Σε αυτό το θρίλερ για γερά νεύρα απόψε στο “Αθανάσιος Διάκος” της Λαμίας, οι “κίτρινοι” ήταν αυτοί που σαφώς είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση. Επειδή, όμως, η μπάλα τιμωρεί, όταν μια ομάδα δεν σκοράρει, κι επειδή το Κύπελλο έτσι κι αλλιώς είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, το εισιτήριο πήγε στην άλλη πλευρά, στους “μπλε”, οι οποίοι κατάφεραν 210′ λεπτά συνολικά, σε δύο αγώνες και μία παράταση, δηλαδή, να μην δεχτούν γκολ ενώ δέχτηκαν πολλές τελικές από τους αντιπάλους τους. Αποκορύφωμα, βεβαίως, τα δύο χαμένα πέναλτι των “κίτρινων”, οι οποίοι σε πέμπτο ματς μέσα στο 2022 έμειναν άσφαιροι…

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Ίδια προσέγγιση στη ρεβάνς

Οι δύο ομάδες προσέγγισαν τη μεταξύ τους ρεβάνς όπως και τον πρώτο αγώνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Δηλαδή, η Λαμία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντικό προσανατολισμό και ο Άρης από τη δική του πλευρά με φουλ επιθετικό και διάθεση να τελειώσει το παιχνίδι γρήγορα, με δεδομένο ότι το εκτός έδρας γκολ μετράει στο Κύπελλο.

Για τη Λαμία στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν οι Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς και Προβυδάκης στην άμυνα, οι Μπεχαράνο, Τζανδάρης, και Ταϊρόν στη μεσαία γραμμή, με τους Μπανγκουρά και Ρόμανιτς στις πτέρυγες και τον Καραμάνο στην κορυφή της επίθεσης. Πάντως, αυτό το θεωρητικό 4-3-3 περισσότερο ως 4-5-1 λειτουργούσε στην πράξη, καθώς οι γηπεδούχοι πρωτίστως είχαν το μυαλό τους στην άμυνα και δευτερευόντως στην επίθεση, όπου προσπαθούσαν να χτυπήσουν με τους γρήγορους πλαϊνούς μεσοεπιθετικούς -και ειδικά με τον Ρόμανιτς.

Από πλευράς Άρη ξεκίνησαν οι Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Μπράμπετς και Φαμπιάνο στην άμυνα, οι Σάσα και Εντιαγέ αμυντικοί μέσοι, οι Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Μπερτόγλιο ως μεσοεπιθετικοί, με τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Οι “κίτρινοι” εξ αρχής είχαν επιθετικές βλέψεις. Ζήτησαν και πήραν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν, δημιούργησαν καλές στιγμές σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως, δεν βρήκαν και πάλι γκολ, πέφτοντας θύματα τελικώς της μεγάλης αδυναμίας τους.

Πάγωσαν με το χαμένο πέναλτι

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν το γκολ από νωρίς. Και πράγματι, είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν και να αλλάξουν τη μοίρα της αναμέτρησης, αλλά και τη δική τους. Στο 16ο ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε από τον Μπεχαράνο στην περιοχή της Λαμίας, ο Άρης πήρε πέναλτι, ο Καμαρά ανέλαβε να το εκτελέσει, όμως, έστειλε την μπάλα άουτ και τους πάγωσε όλους στην ομάδα του.

Ακολούθησε ένα διάστημα στον αγώνα που ο Άρης προσπάθησε να διαχειριστεί το σοκ… Η Λαμία αντέδρασε και είχε τις στιγμές της: στο 20ό σουτ του Μπαγκουρά μπλόκαρε ο Σιαμπάνης, στο 21ο σουτ του Τιρόνε πάλι μπλόκαρε ο Σιαμπάνης και στο 36ο σουτ του Καραμάνου και τρίτη φορά μπλόκαρε ο Σιαμπάνης. Μπορεί να μην ήταν πολύ δυνατές στιγμές, εκτός του Τιρόνε, όμως, οι γηπεδούχοι έδειξαν σε αυτά τα 16 λεπτά ότι αν βρούνε χώρους, θα κάνουν τη ζημιά.

Ο Άρης πέρα από το πέναλτι είχε μια καλή στιγμή στο 29ο, όταν πάσα του Μπερτόγλιο στην περιοχή της Λαμίας δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί ο Εντιαγέ, αλλά και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σουτ του Καμαρά μπλόκαρε ο Σαράνοφ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στη διαχείριση της ροής του ματς, όμως, δεν είχαν την ουσία.

Άκαρπη πίεση

Στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, ο Άρης μεγάλωσε την πίεση προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, το έκανε από την αρχή. Στο 48ο, ο Εντιαγέ είχε κεφαλιά μόνος αμαρκάριστος προς την αντίπαλη εστία, όμως, έστειλε την μπάλα πάνω στον Σαράνοφ. Στην εξέλιξη της φάσης έκανε και επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα της Λαμίας. Η πρώτη και μοναδική καλή στιγμή του δεύτερου μέρους από πλευράς Λαμίας καταγράφηκε με το σουτ του Σαραμαντά στο 51ο, που έφυγε άουτ. Η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, γενικώς, ήταν ότι οι “κίτρινοι” ήταν κυρίαρχοι.

Στο 64ο έγινε μια φάση που σήκωσε πολύ συζήτηση. Ο Μαντσίνι γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Λαμίας, ο Τζανδάρης προσπάθησε να διώξει, αλλά την έστειλε προς την εστία της ομάδας του, ο Σαράνοφ εκτινάχτηκε και τη μάζεψε και εκεί γεννήθηκαν ένα σωρό αμφιβολίες, αν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή ή όχι. Διαιτητής και βοηθός, που είχε την ευθύνη της περιοχής της Λαμίας είπαν όχι, το ματς συνεχίστηκε και στους “κίτρινους” έμειναν οι διαμαρτυρίες.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε. Στο 79ο νέο γύρισμα Μαντσίνι δεν πρόλαβε ο Γκάμα να σπρώξει την μπάλα στην εστία, ενώ στο 4ολεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας ο Γκάμα έπιασε σουτ, όμως, αυτό ήταν αδύναμο και απέκρουσε εύκολα ο Σαράνοφ. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, λοιπόν, αφού δεν σκόραρε κάποια σε δύο εννενηντάλεπτα.

Παράταση-θρίλερ!

Στην παράταση φάνηκαν δύο τάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Αφενός, η Λαμία έδειξε διάθεση να στείλει το ματς στα πέναλτι, κρίνοντας ότι δεν ήταν σε θέση να σπαταλήσει κι άλλες δυνάμεις για να διεκδικήσει τη νίκη, κι αφετέρου ο Άρης ανέβασε κι άλλο την πίεση, δηλώνοντας με τον τρόπο του ότι ήθελε να σκοράρει και να πάρει το εισιτήριο πριν μπλέξει σε περιπέτεια με την αβέβαια διαδικασία των πέναλτι.

Όλες οι μεγάλες φάσεις στο τριαντάλεπτο της παράτασης ήταν του Άρη, εκτός, βεβαίως, από αυτήν του γκολ της Λαμίας. Στο 96ο ο Μαντσίνι σούταρε άουτ, στο 99ο κεφαλιά του Φαμπιάνο μπλόκαρε ο Σαράνοφ, στο 103ο σουτ του Γκάμα πέρασε άουτ, στο 105ο ο Ματίγια εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο απευθείας φάουλ, για να αναγκάσει τον Σαράνοφ σε καταπληκτική απόκρουση, στο 112ο σουτ του Ιτούρμπε έφυγε άουτ.

Αυτό που ακολούθησε ήταν θρίλερ! Σε ανύποπτη φάση στο 118ο η Λαμία πήρε κόρνερ, από την εκτέλεση ο Τζανετόπουλος πήρε μέσα στην περιοχήτου Άρη εξ επαφής κεφαλιά και εκτέλεσε τον Σιαμπάνη. Ο κεντρικός αμυντικός της Λαμίας έκανε το 1-0 και έβαλε φωτιά στο ματς. Οι “κίτρινοι” αντεπιτέθηκαν άμεσα και είχαν καλή στιγμή με τον Ιτούρμπε στο 120’+2′.

Στην εξέλιξη αυτής της φάσης, ο Γκάμα πήρε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή της Λαμίας. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος, σπεσιαλίστας γαρ, όμως, ο Σαράνοφ το έβγαλε κι έγινε ο μεγάλος ήρωας της αναμέτρησης. Ακόμη μεγαλύτερος κι από τον σκόρερ, καθώς ήταν σα να έβαλε γκολ! Μετά την απόκρουση ο Γκάνεα πήρε το ριμπάουντ, σούταρε εξ επαφής κι έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Άρη να μην σκοράρει ούτε με αυτόν τον τρόπο!

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς (84’ Ορτέγκα), Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ταϊρόν (30’ Νούνιες), Καραμάνος (78’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (105’ Τσούκαλος), Μπανγκουρά

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Εντιαγέ (90’+2′ Ματίγια), Μπερτόγλιο (66’ Ιτούρμπε), Μαντσίνι (108’ Μάνος), Ματέο Γκαρσία (76’ Μπρούνο Γκάμα), Καμαρά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.