Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 : «Κρύα» νίκη – «ζεστοί» βαθμοί! (hls)

Με γκολ του Μασούρα στο 4' και του Τικίνιο στο 88' ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο 2022 διατηρώντας το +9 από τον ΠΑΟΚ πριν το ντέρμπι της Τούμπας

Ένα γκολ από τον Μασούρα στο ξεκίνημα του ματς κι ένα του Τικίνιο λίγο πριν το φινάλε, έφεραν τη νίκη με σκορ 2-0 στον Ολυμπιακό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα ματς επηρεασμένο από τις πολλές απουσίες των δύο ομάδων και τη χαμηλή θερμοκρασία στο Φάληρο..

Ξεκίνημα με σχήματα… ανάγκης

Δεδομένων των προβλημάτων και των απουσιών το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές.
Ο Πέδρο Μαρτίνς επανέφερε κάτω από τα γκολπόστ τον Τσολάκη.
Τριάδα στην άμυνα οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς και Μπα. Στη μεσαία γραμμή οι Εμβιλά, Καμαρά με τους Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσο στις πτέρυγες. Στην επίθεση ξεκίνησαν οι Βαλμπουενά, Μασούρας κι Ελ Αραμπί
.

Σε σχήμα ανάγκης η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά με τον Σούλη κάτω από τα γκολπόστ.
Στην άμυνα οι Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας.
Στη μεσαία γραμμή οι Στάνκο, Καραχάλιος, με τους Τριάδη, Μπρένερ, Σιόντης και ο αμυντικός (!) Παντελάκης στην κορυφή της επίθεσης!

Γρήργορο γκολ, αργός ρυθμός…
Τη ροή του αγώνα όρισε ασφαλώς το γκολ του Μασούρα στο 4ο λεπτό, έπειτα από λάθος γύρισμα του Σάλιακα προς τον τερματοφύλακά του. Ο διεθνής φορ του Ολυμπιακού πρόλαβε και πλάσαρε στα δίχτυα σημειώνοντας το πιο γρήγορο γκολ της σεζόν στο Φάληρο και το πρώτο της ομάδας του στο 2022!
Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ματς με τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου.
Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός με κύριο εκφραστή τον Μασούρα και τους Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά να τον τροφοδοτούν δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες για γκολ που όμως δεν τις αξιοποίησε!


Με αλλαγές σε πρόσωπα και φιλοσοφία το 2ο ημίχρονο
Οι δύο αλλαγές που επέλεξε να κάνει ο Μεταξάς στο ξεκίνημα του 2ου μέρους – βάζοντας τους Μορέϊρα και Λιάσο, «ανέβασαν» την ομάδα του στο γήπεδο δημιουργώντας περισσότερες ανησυχίες στους αντιπάλους τους έστω κι αν δεν προκλήθηκε η πίεση προς την εστία του Τσολάκη.
Στο 58ο λεπτό έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την νίκη ο Ολυμπιακός όταν ο Μανωλάς έκανε την κεφαλιά όμως ο Σάλιακας απέκρουσε προ της γραμμής ενώ στη συνέχεια το σουτ του Μασούρα βρήκε στα σώματα των αμυντικών!

Το “κλειδί” της νίκης από τον Τικίνιο!
Η συνέχεια δεν είχε να προσφέρει κάτι θεαματικό κι άξιο καταγραφής στην αντζέντα του ματς ώσπου να δούμε τους φιλοξενούμενους με διάθεση ρίσκου στα τελευταία λεπτά γιατί απλά δεν είχαν και τίποτε να χάσουν! Δεν υπήρξε πάντως κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο για την άμυνα του Ολυμπιακού πέραν ενός σουτ του Καραχάλιου στο 86′ που έφυγε εκτός εστίας. Αμέσωε μετά πάντως ήρθε το γκολ της… ανακούφισης από τον Τικίνιο σε μια φάση όπου ο Ανδρούτσος σούταρε απο το ύψος της περιοχής και ο Βραζιλιάνος φορ με γυριστή κεφαλιά άλλαξε την πορεία της μπάλα τόσο ώστε να πάει στα δίχτυα!

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας διατηρώντας για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι απόρθητη την εστία του


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.