Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΟΚ 0-4: “Επικίνδυνο” αγωνιστικό φαινόμενο ο “Δικέφαλος”! (hls)

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο και κυρίως μια σοβαρή όσο και πειστική εμφάνιση ο "Δικέφαλος" πέρασε από το Πανθεσσαλικό. Ντεμπούτο με γκολ για τον Ζάστρε!

Με μια πολύ καλή εμφάνιση ο ΠΑΟΚ νίκησε με το εμφατικό 4-0 τον Βόλο στο Παθεσσαλικό κάνοντας το ματς Κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης να μοιάζει ως κακή παρένθεση

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε ένα βραχύσωμο σχήμα με στόχο την πίεση ψηλά, την ταχύτατη ανάπτυξη με τον Φαν Βέερτ στην κορυφή. Σημαντικό στοιχείο η καλή ψυχολογία από τις διαδοχικές νίκες πάνω στην οποία προσπάθησε να οικοδομήσει μια – ακόμη – καλύτερη συνέχεια που μπορεί να φέρει την ομάδα του σε θέση διεκδίκησης θέσης για την πρώτη εξάδα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την έκπληξη κι εμπιστεύτηκε θέση βασικού στο νεοαποκτηθέτα Σάστρε, επανέφερε Μιχαηλίδη στην άμυνα και δίδυμο στα χαφ Τσιγγάρα-Κούρτιτς, ενώ επιστροφή σε αρχικό σχήμα και για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Πειστικός και κυρίαρχος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού, με τη στήριξη των οπαδών του στην κερκίδα, αποφασισμένος ν’ αποφύγει τις αγωνιστικές κακοτοπιές των προηγούμενων αγώνων.

Κράτησε τις γραμμές του ψηλά, είχε καλές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και υποδέχτηκε με ψυχραιμία την πίεση των αντιπάλων όταν αυτήν προέκυψε. Με τον Κούρτιτς να πλαισιώνει εναλλάξ στις πτέρυγες, Ζίβκοβιτς και Μιτρίτσα αντίστοιχα, τον Μπίσεσβαρ να λειτουργεί βοηθητικά από τον άξονα, επέλεξε ν’ απειλήσει από τις πτέρυγες.

Κρατώντας τον αντίπαλο μακριά από την περιοχή του βρήκε γκολ σχετικά νωρίς, καθώς στο 20’ σε προσπάθεια του Μιτρίσα από αριστερά, ο Ρουμάνος ανατράπηκε, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, το VAR επιβεβαίωσε την ορθότητα της απόφασής του κι ο Κούρτιτς έκανε αυτό που γνωρίζει εξαιρετικά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Μαζί με το σκορ ο «Δικέφαλος» πήρε σημαντικό προβάδισμα και στην ψυχολογία. Με τον Σάστρε να δίνει πολύ θετικά δείγματα γραφής και σε ατομικό επίπεδο αλλά και σ’ αυτό των συνεργασιών, έχτιζε με υπομονή το παιχνίδι του, έψαχνε τον Άκπομ, με τον υψηλόσωμο επιθετικό να υποδέχεται υποδειγματικά την μπάλα και είτε να μοιράζει παιχνίδι στις πτέρυγες, είτε να εκτελεί με τον Κλέιμαν να του αρνείται δις το γκολ.

Αυτό όμως ήρθε από στημένη φάση, ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση ημιώρου, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Κούρτιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Ίνγκασον τον μιμήθηκε στο δεύτερο για το 0-2 και την επιστροφή του διεθνή Ισλανδού στο σκοράρισμα.

Ακολούθως, ο ρυθμός έπεσε, ο Βόλος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και για πρώτη φορά το κατάφερε λίγο πριν από την ολοκλήρωση του Α’ ημιχρόνου, όταν από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση ο Μπαρτόλο πλάσαρε αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εκεί για να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Με κεκτημένη ταχύτητα

Μετά την ανάπαυλα οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με μοναδική διαφοροποίηση τον Ρεγκατέν αντί του Μπαρτόλο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και προσπάθησαν να βγάλουν γοργή αντίδραση πλαγιοκοπώντας την αντίπαλη περιοχή από την πλευρά του Σίντκλεϊ, θέλοντας να δώσουν πρωτοβουλίες στον Φερνάντεζ.

Τρία λεπτά όμως μετά και πάλι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ με τον Μιχαηλίδη να δέχεται μαρκάρισμα εντός περιοχής, τον διαιητή να αφήνει το ματς να συνεχιστεί, τον Άκπομ να γυρίζει παράλληλα την μπάλα σε κενή εστία αλλά τον Γκουλέν να απομακρύνει προ του Μιτρίτσα.

Στο 52’ ο Μπίσεσβαρ δοκίμασε δυνατό σουτ με τον Κλέιμαν ν’ απομακρύνει σε φάση που ο Βόλος ζήτησε φάουλ στον Μπαριέντος στο ξεκίνημά της. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να ανακατέψει λίγο τα πράγματα αλλάζοντας πλευρές τους Μιτρίτσα-Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν ένα πεντάλεπτο έντασης πιέζοντας τον ΠΑΟΚ και δημιουργώντας στην περιοχή του Πασχαλάκη όμως και πάλι ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που άγγιξε το γκολ με  τον Άκπομ να χάνει απίστευτη ευκαιρία με προβολή με τη συμπλήρωση μιας ώρας.

Αυτήν η φάση όμως αποδείχτηκε ότι ήταν η …. προειδοποίηση αφού τρία λεπτά μετά σ’ εκτέλεση κόρνερ ο Σάστρε στην παρθενική  του εμφάνιση με τον «Δικέφαλο» στο στήθος, έβαλε την προβολή η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και προσγειώθηκε εντός της εστίας του Κλέιμαν για το 0-3.

Οι ισορροπίες παρέμειναν ως είχαν, ο Βόλος συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αλλάζοντας πλευρές, αναζητώντας τον Φαν Βέερτ εντός περιοχής, βγάζοντας συνεργασίες όμως τίποτα από όλα αυτά δε στάθηκε ικανό να διασπάσει την πολύ καλή απόδοση της άμυνας των ποδοσφαιριστών  του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου ήρθε στο 66’ όταν έπειτα από ωραίο συνδυασμό και σουτ από κοντά και πάλι ο Πασχαλάκης με το ένα χέρι απέκρουσε, η μπάλα πήγε αρχικά στο δοκάρι και μετά κόρνερ!

Και στο 73’, μετά από πολύ όμορφη ενέργεια του Μιτρίτσα από αριστερά, ο Άκπομ διαμόρφωσε το τελικό σκορ 4-0!

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» προχώρησε σε αλλαγές στη λογική διαχείρισης εν όψει του ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο και με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την ερχόμενη Κυρακή.  

Διαιτητής

Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί

Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

Μιχάλης Νιδριώτης (Αθηνών)

Τέταρτος

Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

Οι συνθέσεις

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (46′ Ρεγκατέν), Ορός (77′ Σοάρες), Φερνάντες, Φαν Βέερτ.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε (76′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (80′ Εσίτι), Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς (76′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα, Άκπομ (80′ Τσόλακ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.