Άρης: “Must win”, χωρίς “ναι μεν, αλλά…”

Σε ένα από τα πιο κομβικά παιχνίδια της σεζόν, σήμερα (23/1, 15:00, NS Prime) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στη Λαμία, η νίκη για τον Άρη είναι μονόδρομος για να συνέλθει αγωνιστικά

Όλοι στον Άρη αναγνωρίζουν και παραδέχονται ότι το σημερινό (23/1,15:00, NS Prime) εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμία, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League 1, είναι “must win”. Ότι είναι κομβικό, με όλη τη σημασία της λέξης, και ότι η κατάκτηση της νίκης είναι μονόδρομος. Και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν.

Καθόλου τυχαία ο Άκης Μάντζιος δεν έκανε αναφορά στις δηλώσεις του στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης για “υποχρέωση νίκης”. Επίσης, καθόλου τυχαία δεν μίλησε ο Δημήτρης Μάνος, επίσης στη NOVA, για “νίκη, που θα μας κρατήσει σε επαφή με την πρώτη πεντάδα στο βαθμολογικό πίνακα, για να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη”. Ακόμη και ο νεαρός, ο Χρήστος Μαρμαρίδης, στις δικές του δηλώσεις εστίασε στη μεγάλη θέληση που υπάρχει στους “κίτρινους” για το τρίποντο σήμερα.

Βγαίνει με κάθε τρόπο από τα αποδυτήρια του Άρη, λοιπόν, ότι στο μυαλό υπάρχει μόνο ένα αποτέλεσμα. Το κακό ποδαρικό στο 2022, με τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού και την ανακατωσούρα στο πρόγραμμα, δεν άφησε αλώβητη την ομάδα. Την έβγαλε από το ρυθμό της, την αποσυντόνισε και την οδήγησε σε άσχημα αποτελέσματα απέναντι στον Παναθηναϊκό (ήττα με σκορ 2-0), τον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) και τη Λαμία (0-0, για το Κύπελλο), τρία παιχνίδια στα οποία οι “κίτρινοι” δεν βρήκαν έστω ένα γκολ.

Πλέον, το ζητούμενο είναι ένα: η αλλαγή διάθεσης στην ομάδα. Η ψυχολογική τόνωση και η εκ νέου ώθηση προς την επίτευξη των στόχων στις εγχώριες διοργανώσεις. Κι αυτό επιτυγχάνεται μόνο με νίκες, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση. Όχι ότι μια νίκη σήμερα θα λύσει ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα, όμως, θα είναι ένα restart, που τόση ανάγκη το έχουν οι “κίτρινοι”.

Όλα, βεβαίως, ξεκινούν από τη λύση του προβλήματος που ακούει στο όνομα “γκολ”. Έχει ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι, ποιες ιδέες θα παρουσιάσει στο χορτάρι ο Άρης για να βρει θεραπεία σε αυτό το μεγάλο ζήτημα. Όπως κι αν επιτέλους βρεθούν αυτοί (έστω ένας…) που θα καταφέρουν να συνδεθούν με τα αντίπαλα δίχτυα. Γιατί δεν αρκούν μόνο οι ιδέες…

Ο Μάντζιος δεν ανακοίνωσε αποστολή για το σημερινό παιχνίδι. Πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες μαζί του, περιμένοντας μέχρι τελευταία στιγμή να δει σε ποιους μπορεί να ποντάρει 100%, καθώς κάποιοι από αυτούς ταλαιπωρούνταν από μικροπροβλήματα και ο προπονητής ήθελε να αξιολογήσει επακριβώς την κατάσταση. Σίγουρα, πάντως, δεν έχει τον τιμωρημένο Μαντσίνι, όπως και τον απόντα Καμαρά. Επιπλέον, Κουέστα και Ντένις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες απλώς να είναι στην αποστολή ως δεύτερος πορτιέρε.

Με αυτό το δεδομένο, ο Σιαμπάνης αναμένεται να επιστρέψει βασικός στην εστία έπειτα από ένα χρόνο σχεδόν αγωνιστικής απραξίας σε επίσημο ματς (τελευταία φορά που έπαιξε ήταν στις 30 Ιανουαρίου 2021), οι Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Λούμορ αναμένεται να είναι η τετράδα στην άμυνα, οι Σάσα και Τζέγκο αμυντικοί μέσοι, οι Γκάμα, Μπερτόγλιο και Γκαρσία οι τρεις μεσοεπιθετικοί και ο Μάνος στην κορυφή της επίθεσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.