ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 2-0: Νίκησε και μπήκε με το δεξί στο 2022 (vids)

Με ένα εύστοχο πέναλτι από τα δύο που εκτέλεσε ο Κούρτιτς κι ένα γκολ του Ζαμπά στην επιστροφή του στην Τούμπα μετά από τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ΠΑΟΚ έκανε ποδαρικό με το δεξί απέναντι στον αποδεκατισμένο αλλά αξιόμαχο Παναιτωλικό, που είχε και δοκάρι με τον Βέργο.

Με τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ομάδες, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κερδίσει τον αποδεκατισμένο Παναιτωλικό με 2-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς που έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα ακόμα γκολ του Ζαμπά στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο σπεσιαλίστας του ΠΑΟΚ στις στατικές φάσεις έχασε το πρώτο (το έπιασε ο Μελίσσας) και ευστόχησε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Δικέφαλος του βορρά στο πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου που κατέβηκε στο ματς με 16άδα ήταν αξιόμαχη, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ και είχε δοκάρι με τον Βέργο αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς. Και εκεί που πίεζε ψηλά για την ισοφάριση, ο Δικέφαλος εκμεταλλεύτηκε μια από τις πολλές μεταβάσεις που βρήκε στο δεύτερο ημίχρονο και “κλείδωσε” τη νίκη με τον Ζαμπά (συμετοχή και ο Τσόλακ στο γκολ) που επέστρεψε μετά από 17 μήνες στον ΠΑΟΚ, σκόραρε και το πανηγύρισε αγκαλιά με τον Λουτσέσκου.

Έτσι έπαιξαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-2-3-1 και οι εκλεκτοί του ήταν οι Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Αουγκούστο, Μουργκ, Μιτρίτσα, Σφιντέρσκι.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου είχε μόλις 16 παίκτες στη διάθεσή του και οι εκλεκτοί του σε διάταξη 4-2-3-1 ήταν οι Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Τσιγγάρας, Φλόρες, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε.

Μπροστά στο σκορ με 1/2 πέναλτι!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς απέναντι στον αποδεκατισμένο από απουσίες Παναιτωλικό, ωστόσο δεν είχε σωστές επιλογές γύρω από το “κουτί”. Χρειάστηκαν δύο πέναλτι για να ευστοχήσει στο ένα ο Κούρτιτς και να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια ο Δικέφαλος του βορρά.

Αρχικά στο 9ο λεπτό από λάθος εκτίμηση του Μελίσσα σε γύρισμα της μπάλας από τον Μαλή, ο Σφιντέρσκι επωφελήθηκε, τσίμπησε τη μπάλα και ανατράπηκε από τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο Μελίσσας απέκρουσε το πέναλτι του Κούρτιτς στο 10ο λεπτό κρατώντας το 0-0.

Κάτι που δεν έκανε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ στο 26ο λεπτό από χέρι του Ντουάρτε σε προσπάθεια του Λύραντζη. Ένα πέναλτι που χρειάστηκε η βοήθεια του VAR για να δοθεί. Ο Κούρτιτς αυτή τη φορά ευστόχησε και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Έτσι ο σπεσιαλίστας του Δικεφάλου έχει πλέον 6/7 πέναλτι τη φετινή σεζόν.

Νωρίτερα στο 18′ ο Παναιτωλικός, ο οποίος προσπάθησε να “χτυπήσει” από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ και τον Ροντρίγκο, είχε μια σέντρα του Μπαρμπόσα, από την οποία θέλησε να επωφεληθεί ο Βέργος, αλλά ο Πασχαλάκης πρόλαβε και παραχώρησε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 34′ όταν μετά από υπέροχη κομπίνα σε κόρνερ ο Αουγκούστο βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και σούταρε δυνατά για να δει τον Μελίσσα να παραχωρεί εντυπωσιακά κόρνερ στο Γ της εστίας του. Πολύ καλή επέμβαση είχε και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε κεφαλιά του Σφιντέρσκι.

Δοκάρι ο Βέργος

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός θέλησε εκμεταλλευτεί το εύθραυστο του σκορ και να πιέσει πιο ψηλά τον ΠΑΟΚ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τη μία οι Αγρινιώτες να δείχνουν πως είναι ικανοί να απειλήσουν, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Βέργου στο 52ο λεπτό ύστερα από ωραία σέντρα του Λούι.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη έβρισκε χώρους και σε κάθε επίθεση έμοιαζε απειλητικός προς την εστία του Μελίσσα και είχε ένα σουτ του Σφιντέρσκι στο 50‘, μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μουργκ στο 53′ και τον Μελίσσα να τον νικά στο πλάγιο τετ α τετ και μια κεφαλιά του Κούρτιτς την οποία απομάκρυνε ο Φλόρες πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Επιστροφή Ζαμπά με γκολ και Τσόλακ

Σε αυτό το διάστημα επέστρεψαν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ από δανεισμό ο Ζαμπά, που άμεσα εμφανίστηκε επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του και ο Τσόλακ. Ωστόσο πέραν μερικών ακόμα τελικών προσπαθειών το γκολ δεν ερχόταν και στο 82′ παραλίγο να το πληρώσει. Ήταν ο Καρέλης που μπήκε από δεξιά μετά από ασυνεοννησία Βιεϊρίνια και Μιχαηλίδη, έκανε το παράλληλο γύρισμα και πριν ο Βέργος στο δεύτερο δοκάρι σκοράρει παρενέβει ο Λύραντζης και παραχώρησε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ που συνέχισε να είναι απειλητικός με συνεχείς μεταβάσεις, κατάφερε στο τέλος να “κλειδώσει το ματς” με τον Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, μετά από μια γρήγορη κόντρα που άρχισαν οι Τσόλακ και Σίντκλεϊ, ολοκλήρωσε με διαγώνιο σουτ αυτή την αντεπίθεση και έκανε το 2-0 στο 92ο λεπτό. Έτσι ο ΠΑΟΚ μπήκε με το δεξί στο 2022 και ο Παναιτωλικός κρατά την καλή εικόνα του παρά τα όσα προβλήματα είχε για αυτή την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62′ Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ινγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (70′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μουργκ (70′ Ζαμπά), Μιτρίτσα (77′ Σίντκλεϊ), Σφιντέρσκι (77′ Τσόλακ).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Τσιγγάρας (86′ Μπελεβώνης), Φλόρες, Μεντόσα (75′ Μάρτεσον), Μπαρμπόσα (86′ Μόρσεϊ), Ντουάρτε (75′ Καρέλης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.