Απόλλων Σμ. – Ολυμπιακός 0-0: Πήρε… ελαφρά την ταξιαρχία (hls)

Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Ολυμπιακό στη Ριζούπολη. Εξαιρετική εμφάνιση του Βέρλχουστ, στους εννέα η διαφορά από την ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ουραγού Απόλλωνα στη Ριζούπολη και οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στη 16η αγωνιστική της Super League. Χωρίς έμπνευση και αποτελεσματικότητα οι Πειραιώτες στην τελική προσπάθεια, εξαιρετικός ο Βέρλχουστ με αρκετές επεμβάσεις. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας απώλεια για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα απ’ τον Απόλλωνα ο οποίος κατέβηκε με 15 παίκτες!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Πέδρο Μαρτίνς αντιμετώπισε μια σειρά προβλημάτων, εξαιτίας τεσσάρων κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και απουσιών λόγω του Κόπα Άφρικα. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπαδόπουλο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Βρουσάι και Ελ Αραμπί για το αρχικό σχήμα σε διάταξη 4-3-3.

Ο Τζιανλούκα Φέστα διαγνώστηκε με κορωνοϊό και στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έκατσε ο Λευτέρης Βελέντζας. Για τον Απόλλωνα ξεκίνησαν οι Βέρλχουστ, Ντεντάκης, Γιακιμόβσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας, Ιωαννίδης, Σίγκνεβιτς, Φαν λα Πάρα.

ΡΟΛΟ ΗΓΕΤΗ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Στα πρώτα λεπτά ο Μαντί Καμαρά προσπάθησε με αρκετές ενέργειες να βάλει την υπογραφή του στο δημιουργικό και εκτελεστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, χωρίς όμως αποτέλεσμα! Στο 6′ είχε ενέργεια από αριστερά και σουτ έξω από την περιοχή. Η μπάλα κινήθηκε συρτά και πέρασε άουτ! Τρία λεπτά αργότερα έψαξε το γκολ με προβολή, αλλά η άμυνα του Απόλλωνα έκοψε. 

ΣΤΑΣΗ… ΒΕΡΛΧΟΥΣΤ

Στο 12ο λεπτό ο Καμαρά είχε σημαντική ευκαιρία αλλά ο Νταβίνο Βέρλχουστ πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά καλών επεμβάσεων! Ο Καρμπόβνικ γέμισε ωραία στην περιοχή, ο Ελ Αραμπί έπιασε γυριστό, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά, ο οποίος σούταρε από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Βέλγος απέκρουσε! Στο 21′ ο Βρουσάι πέρασε κάθετα στον Μασούρα, ο οποίος δεν πρόλαβε να πλασάρει, σε κόρνερ ο Βέρλχουστ! Στο 27ο λεπτό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρήκε χώρο και γέμισε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει το βολέ από καλή θέση!

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΒΡΟΥΣΑΙ

Πολυτιμότερος του πρώτου μέρους για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μάριος Βρουσάι. Ο Έλληνας μέσος έδειξε διάθεση, καθαρό μυαλό και πρωταγωνίστησε σε αρκετές φάσεις. Στο ημίωρο ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε έξυπνα φάουλ στον Βρουσάι και εκείνος πραγματοποόησε μπαλιά παράλληλα στην περιοχή, η μπάλα κόπηκε! Δύο λεπτά αργότερα οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους. Ο Βρουσάι πέρασε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος έκανε ωραία ντρίμπλα και σουτ αλλά ο Βέρλχουστ πραγματοποίησε επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν! Ο Μπουχαλάκης δοκίμασε και δεύτερη φορά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων!

“ΞΕΜΥΤΙΣΕ” Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όντας ανεμικοί επιθετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Στο 35′ ο Φατιόν σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ! Ο επιθετικός του Απόλλωνα ζήτησε πέναλτι απ΄τον Μασούρα, “παίζετε” έδειξε ο διαιτητής. Στο 43′ ο Μασούρας είχε καλό σουτ έξω από την περιοχή και αριστερά, ο Βέρλχουστ ήταν και πάλι σταθερός! H τελευταία επίθεση του πρώτου μέρους ήταν εκ μέρους των γηπεδούχων. O Γιακιμόφσκι εκτέλεσε απευθείας φάουλ από αροστερά και ο Βατσλίκ απέκρουσε δύσκολα με τις γροθιές!

ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ 4-4-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να επέμβει δραστικά στην εικόνα του Ολυμπιακού αποσύροντας τον Μαντί Καμαρά, για να ρίξει στη θέση του τον Τικίνιο. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με 4-4-2 από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 52′ ο Μασούρας πάσαρε στον Μπουχαλάκη και εκείνος δοκίμασε με το δεξί, αλλά ο Βέρλχουστ μπλόκαρε εύκολα! Στο 56′ η άμυνα του Απόλλωνα “άκουσε” τον Τικίνιο για πρώτη φορά. Ο Βραζιλιάνος πήγε σε ατομική ενέργεια και σούταρε, με τον Βέλγο πορτιέρε να μπλοκάρει. Μπουχαλάκης και Ελ Αραμπί ήταν διαθέσιμοι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μασούρας σέντραρε από αριστερά, ο Ελ Αραμπί έπιασε αδύναμη κεφαλιά που αποτέλεσε εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

ΠΗΡΕ ΤΑ ΗΝΙΑ Ο ΜΑΤΙΕ

Στο 57′ ο Βαλμπουενά πέρασε στη θέση του Μασούρα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Γάλλος δημιούργησε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βέρλχουστ ήταν και πάλι παρών! Στο 63′ ο Βρουσάι αεπίλησε με σουτ από το ύψος της περιοχής και αριστερά, αλλά ο Βέλγος απέκρουσε. Στη συνέχεια είχε επέμβαση και σε προσπάθεια του Ρέαμπτσιουκ!

TON… XABA TOY Ο ΒΕΡΛΧΟΥΣΤ

Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Απόλλωνα είχε ακόμα μια εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Βρουσάι στο 77′. Στο ίδιο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπα στον Γιαννιώτα. Στπ 83′ ο Βρουσάι βρήκε χώρο για δυνατό συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός στόχου. Δύο λεπτά αργότερα οι Μανωλάς και Λοβέρα μπήκαν στο ματς αντί των Καρμπόβνικ και Αβραάμ.

Ο Μαρτίνς δοκίμασε και τη λύση του Βασίλη Σουρλή στις καθυστερήσεις στη θέση του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο Μανωλάς στο 93′ είχε ατομική ενέργεια και σουτ έξω απ’ τον στόχο στην τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Βελέντζας): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι, Μπαξεβανίδης, Βιτλής, Κραγιόπουλος, Φατιόν, Γιαννιώτας (80′ Γιαννάκη), Φαν Λα Πάρα (90’+5′ Ντάουντα), Ιωαννίδης (87′ Δούμας), Σίγκνεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Βάτσλικ, Καρμπόβνικ (85′ Λοβέρα), Μπα, Παπαδόπουλος (85′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, (90’+2′ Σουρλής) Μαντί Καμαρά (46′ Τικίνιο), Μασούρας (57′ Βαλμπουενά), Βρουσάι, Ελ Αραμπί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.