Τα “αγκάθια” της ΑΕΚ (pics, vids)

Το ρόστερ της ΑΕΚ είναι πολυάριθμο από το περασμένο καλοκαίρι, όμως αρκετά πρόσωπα που βρίσκονται σ' αυτό είναι εκτός πλάνων, αλλά παραμένουν με συμβόλαιο.

Η ΑΕΚ και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που έρχεται σε λίγες ημέρες πρόκειται για να κινηθεί για παίκτη ή παίκτες που θα την ενισχύσουν για το δεύτερο μισό.

Κάτι που σημαίνει πως το ρόστερ της Ένωσης θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Την ίδια ώρα, υπάρχουν αρκετά “αγκάθια” που οι άνθρωποι της ομάδας θα κληθούν να προσπεράσουν με τις λιγότερες δυνατές οικονομικές απώλειες για τον σύλλογο.

Δείτε το Vlog για το τι φταίει στην ΑΕΚ

Η εκκαθάριση των μπακ

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει στο ρόστερ της τρία μπακ που δεν υπολογίζονται για τις υποχρεώσεις της ομάδας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Μιχάλης Μπακάκης, Όλεγκ Νταντσένκο και Εμάνουελ Ινσούα είναι τρεις παίκτες που έχουν συμβόλαιο με την ΑΕΚ, αλλά έχουν τεθεί εκτός βασικών πλάνων από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Έλληνας διεθνής δεξιός μπακ προσπαθεί να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του αλλού από τον Ιανουάριο και έπειτα, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει εξέλιξη. Ο Μπακάκης πάντως δεδομένα θα μπορούσε να προσφέρει στην ΑΕΚ, αλλά η διοίκηση αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Ουκρανού δεξιού μπακ, ο οποίος πέρασε και δεν ακούμπησε όχι μόνο από την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, αλλά και από την δεύτερη με την οποία προπονείται από το περασμένο καλοκαίρι χωρίς να έχει παίξει. Τουρισμό εν ολίγοις για τον Νταντσένκο, ο οποίος ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στην πατρίδα του ή την πρώην ομάδα του.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ινσούα, η περίπτωση του Αργεντινού είναι η πιο δύσκολη και αυτή που “πληγώνει” περισσότερο οικονομικά το κλαμπ. Με συμβόλαιο 400.000 ευρώ το χρόνο ο έμπειρος μπακ επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Αλδοσίβι, όπως είχε επιβεβαιώσει και ο Παλέρμο και στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως θα βρεθεί κάποια ομάδα από τη χώρα του να τον αποκτήσει. Με (ελεύθερη) μεταγραφή ή έστω με δανεισμό. Για την ώρα ούτε εκεί υπάρχει εξέλιξη.

Υπολογίζονται, αλλά δεν…

Ακόμα δύο περιπτώσεις που η ΑΕΚ δεν θα ήταν αρνητική στην αποδέσμευσή τους εάν ερχόταν κάποια πρόταση και μάλιστα χωρίς να βάλει κάτι στα ταμεία της, αρκεί να διώξει από πάνω της τα συμβόλαιά τους είναι οι περιπτώσεις των Μουαμέρ Τάνκοβιτς και Νταμιάν Λε Ταλέκ.

Ο Τάνκοβιτς πέραν των αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδας και κάποια λίγα λεπτά ως αλλαγή στο πρωτάθλημα δεν φαίνεται να βρίσκει χώρο στην ενδεκάδα της ΑΕΚ και μια περίπτωση δανεισμού ή ακόμα και αποχώρησης δεν θα ήταν άσχημη ιδέα για τους “κιτρινόμαυρους“.

Ένα ακόμα μεγάλο συμβόλαιο που δεν έχει προσφέρει για την ώρα όσο θα περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι αυτό του Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος χαφ αποτέλεσε επιλογή του Μιλόγεβιτς, όμως φαίνεται πως δεν ταιριάζει στα πλάνα και στο παιχνίδι που θέλει να κάνει ο Γιαννίκης.

Ο Λε Ταλέκ έχει πάρει ευκαιρίες, αλλά δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στο ρόλο που του ζητάει ο προπονητής του, συνεπώς εάν ο Γάλλος έφερνε πρόταση η ΑΕΚ θα μπορούσε να τον αφήσει ακόμα και ως ελεύθερο προκειμένου να απαλλαγεί από το συμβόλαιο των 700.000 ευρώ ετησίως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.