Ολυμπιακός – Άρης 1-0 : Ο Σισέ έπαθε… Κριστιάνο (vids)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Άρη και αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΚ στους οκτώ βαθμούς.

Με το τρίτο συνεχόμενο γκολ του Πάπε Αμπού Σισέ στο πρωτάθλημα και άλμα αλά… Κριστιάνο, ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 τον Άρη στο ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης” και αύξησε τη διαφορά του από τη δεύτερη ΑΕΚ στους οκτώ βαθμούς στην αυλαία του πρώτου γύρου της Superleague!

Καλύτεροι οι “ερυθρόλευκοι”, αλλά με εμφανέστατα τα σημάδια κόπωσης από το ευρωπαϊκό ματς με την Αντβέρπ, δεν κινδύνευσαν από τον Άρη, ενώ σε σημεία του δεύτερου μέρους είχαν ικανοποιητική απόδοση και κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Πρώτη ήττα για τους “κίτρινους” μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επέλεξε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, στη μεσαία γραμμή οι Εμβιλά, Μπουζαλάκης και λίγο πιο μπροστά οι Καμαρά, Μασούρας και Λόπες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ελ Αραμπί.

Σε διάταξη 4-2-3-1 αγωνίστηκε και ο Άρης στο ματς του “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ντένις υπερασπίστηκε την εστία των “κίτρινων”, αμυντική τετράδα ήταν οι Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Γκάνεα, αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Τζέγκο, Σάσα, επιτελικός μέσος Εντιαγέ, οι Μπερτόγλιο και Γκαρσία βρέθηκαν στις πτέρυγες και ο Μαντσίνι ήταν η “αιχμή του δόρατος” στην επίθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Διαμαρτυρίες και αργός ρυθμός

Οι “κίτρινοι” μπήκαν με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι και διαμαρτυρήθηκαν σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι στο πρώτο δεκάλεπτο, οι οποίες ελέγχθηκαν από το VAR.

Στο 13ο λεπτό ο Γιώργος Μασούρας βρήκε δίχτυα, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, το τέμπο αργό και οι φάσεις λιγοστές στο πρώτο ημίχρονο με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λόπες στο 28ο λεπτό να καταγράφεται ως η πρώτη καλή στιγμή των “ερυθρόλευκων” στο παιχνίδι.

Στο 31′ ο Μασούρας έκανε την επικίνδυνη σέντρα, ωστόσο ο Ελ Αραμπί για λίγα… εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να απειλήσει, ενώ ο Σισέ ήταν αρκετά άστοχος στο σουτ που έκανε στο 45ο λεπτό.

Κάντε τον Σισέ… επιθετικό!

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, ανεβάζοντας το ρυθμό του. Στο 47ο λεπτό, ο Λόπες έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ, όμως δεν μπόρεσε να βρει εστία, ενώ στο 53′ οι “ερυθρόλευκοι” είχαν δοκάρι μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Αγκιμπού Καμαρά.

Ο νεαρός μέσος από τη Γουινέα έκλεψε τη μπάλα από τον Τζέγκο, έκανε το σόλο και σούταρε, ωστόσο είδε το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί το γκολ. Στην επόμενη φάση ήρθε και το τέρμα για τους γηπεδούχους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 54ο λεπτό, ο Σισέ έκανε εντυπωσιακό άλμα και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες, σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο γκολ του στο πρωτάθλημα!

Μετά το τέρμα των “ερυθρόλευκων”, ο Άρης πήρε περισσότερα επιθετικά ρίσκα, ενώ ο Μάντζιος έβαλε στο παιχνίδι τους Γκάμα και Μάνο για να “φρεσκάρει” την ομάδα του και να την κάνει πιο επικίνδυνη.

Οι “κίτρινοι” πήραν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν απείλησαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν καλές στιγμές στο παιχνίδι στο 66′ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί, στο 68′ με κεφαλιά του Σισέ και στο 73ο λεπτό με συρτό σουτ του Μασούρα.

Ολυμπιακός – Άρης 1-0

Διαιτητής: Μανούχος
Σκόρερ: 54′ Σισέ
Κίτρινες κάρτες: 90′ Λαλά – 40′ Σάκιτς, 67′ Μάνος, 72′ Φαμπιάνο, 90′ Ματίγια
Κόκκινη κάρτα:-

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (91′ Ροντρίγκεζ), Μασούρας (82′ Ονιεκούρου), Λόπες (82′ Μ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (84′ Τικίνιο)

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (82′ Ματίγια), Σάσα, Εντιαγέ (58′ Γκάμα), Ματέο Γκαρσία (73′ Λόπεθ), Μαντσίνι (73′ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο (58′ Μάνος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.