ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ο Σιμάνσκι «έγραψε» ιστορία (vid)

Το γρηγορότερο νικητήριο γκολ σε αθηναϊκό ντέρμπι σημείωσε ο άσος της Ένωσης.

Ιστορία «έγραψε» ο Ντάμιαν Σιμάνσκι στο 1-0 της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, καθώς σημείωσε το ταχύτερο νικητήριο γκολ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, σύμφωνα και με τη Διοργανώτρια Αρχή.

Η επίσημη ενημέρωση της Super League:

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι πέτυχε το πρώτο του γκολ με το κεφάλι για την ΑΕΚ και το πρώτο του νικητήριο, που έμελλε να είναι και το γρηγορότερο στην ιστορία, που έκρινε αθηναϊκό ντέρμπι!

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κέρδισε το αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι, που δεν είχε σκοράρει στα προηγούμενα 24 παιχνίδια του στη Super League, ήταν αυτός που 95 δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα του αγώνα με την κεφαλιά του άνοιγε το σκορ.
Ο 26χρονος Πολωνός μέσος πέτυχε το έκτο γκολ στην καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά ήταν το πρώτο με κεφαλιά και το πρώτο νικητήριο για την ομάδα του.

Αν και το γκολ του Σιμάνσκι δεν είναι το γρηγορότερο σε ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, είναι το γρηγορότερο νικητήριο γκολ σε ντέρμπι, οπότε και το γρηγορότερο γκολ που έκρινε ντέρμπι..
Το προηγούμενο ήταν αυτό του Ραφίκ Τζιμπούρ, πριν από 11 χρόνια, στις 24 Οκτωβρίου 2010, όταν ο Αλγερινός σκόραρε στο 4′ του αγώνα για να νικήσει η ΑΕΚ με 1-0.

Και επειδή είπαμε ότι το γκολ του Σιμάνσκι δεν είναι το γρηγορότερο σε ντέρμπι, να αναφέρουμε αυτό του Βασίλη Δημητριάδη στις 4 Απριλίου 1993, στο 1′ του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-1, και θεωρείται το γρηγορότερο.

Υπάρχει και ένα στις 28 Μαρτίου 1962 από τον Άρη Τσαχουρίδη, που επίσης αναφέρεται στο 2′ του αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3. Αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης του ακριβή χρόνου που μπήκε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.