Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2: Ήττα και στη Νίκαια! (vids)

Η κατηφόρα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στη Νίκαια, όπου ο Ιωνικός τον υποχρέωσε στην τρίτη συνεχόμενη ήττα του. Σκόραραν οι εκπληκτικοί Άοσμαν, Λένις (είχε και δοκάρι) και ο Κάνιας (δεν πανηγύρισε το γκολ). Ο Δικέφαλος που "ξύπνησε" μετά το 55' προηγήθηκε με Σφιντέρσκι και μείωσε με Μουργκ.

Ο Ιωνικός στην Νίκαια επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστηκές και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Ο Δημήτρης Σπανός νίκησε κατά κράτος στη μονομαχία των δύο πάγκων έχοντας ένα πλάνο στο οποίο για μια ώρα ο Δικέφαλος του βορρά είχε εγκλωβιστεί. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι στην πρώτη του ευκαιρία.

Στη συνέχεια, με τον Ιωνικό να πιέζει ψηλά, να κλέβει μπάλες και να δημιουργεί συνεχώς κινδύνους ήρθε η ανατροπή. Πρώτα με τον Κάνιας, ο οποίος, ισοφάρισε άμεσα, με τον Άοσμαν να δίνει προβάδισμα με πέναλτι πριν βγει το ημίχρονο. Στην αρχή της επανάληψης ο Λένις είχε γκολ, δοκάρι και μεγάλη ευκαιρία σε πέντε λεπτά μέσα με το σκορ να μένει στο 3-1.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου φρέσκαραν τον ΠΑΟΚ στο 55′, ο Μουργκ μείωσε και για μισή ώρα οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ, είχαν ευκαιρίες, αλλά αστοχία και Χουτεσιώτης κράτησαν το 3-2 και κατά συνέπεια την νίκη. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά έχασε τρεις σερί φορές με τον Λουτσέσκου στον πάγκο και συνεχίζει να έχει αγωνιστικό πρόβλημα που μοιάζει δυσεπίλυτο.

Έτσι ξεκίνησαν

Για τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός ξεκίνησε με τους Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ στα στόπερ, τον Μύγα δεξιό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο αριστερό, τους Κάνιας, Ντάλσιο, Κιάκο στον άξονα και τους Αοσμαν, Λένις επιθετικό δίδυμο.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με τους Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Κούρτιτς, Εσίτι στον άξονα, τους Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί στα άκρα και τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον φορ Σφιντέρσκι.

Γκολ εσύ, ανατροπή εγώ! Σκόραρε ο Κάνιας!

Ο Ιωνικός θέλησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ με πίεση ψηλά και με ανάπτυξη κυρίως από τα δεξιά με τον Μύγα στα πρώτα λεπτά. Ο Δικέφαλος του βορρά αντεπεξήλθε, ισορρόπησε αι προσπάθησε να φανεί απειλητικός αλλά χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι καλά οργανωμένοι έψαχναν την κόντρα.

Σε μια τέτοια ο Μύγας έκανε την πρώτη τελική του ματς με το αριστερό του πόδι στο 17′ χωρίς να ανησυχεί τον Πασχαλάκη. Στην επόμενη επίθεση, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Σφιντέρσκι στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα. Ήταν μια υπέροχη κεφαλιά από τον Πολωνό επιθετικό μετά από υπέροχη σέντρα του Τέιλορ.

Η χαρά των παικτών του ΠΑΟΚ κράτησε μόλις δύο λεπτά, καθώς στο 20′ ο Σάντσες έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Κάνιας μόνος αμαρκάριστος σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα για να κάνει άμεσα το 1-1 χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ του.

Μάλιστα στο 34′ οι γηπεδούχοι πήραν και το προβάδισμα όταν σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Λένις βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη που τον ανέτρεψε και ο Τζήλος (με τη βοήθεια του VAR) έδωσε πέναλτι. Ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Άοσμαν ο οποίος έφτασε τα 5 γκολ ενώ φέτος έχει και 3 ασίστ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε σπασμωδικά να απαντήσει με τον Ιωνικό να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του. Πάντως ως το τέλος του ημιχρόνου μόνο προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν, αλλά όχι σπουδαίες στιγμές στο ματς με τους γηπεδούχους να μπαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Τρίτο γκολ ο Ιωνικός και θα μπορούσε άλλα δύο με τον εκπληκτικό Λένις!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ιωνικό να συνεχίζει με την ίδια προσήλωση στο πλάνο του Δημήτρη Σπανού. Έτσι στο 49′ μετά από νέα τρομερή αντεπίθεση του Ιωνικού με τον Κιάκο να κλέβει στο κέντρο του γηπέδου και την κατάλληλη στιγμή να πασάρει στον Λένις, αυτός τελείωσε σωστά τη φάση για το 3-1!

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε πλήρη σύγχυση με τον Ιωνικό να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και λίγα λεπτά μετά είχε και δοκάρι όταν μετά από διώξιμο του Μιχαηλίδη σούταρε άμεσα στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Δύο λεπτά είχε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε σπουδαία επέμβαση με υπερένταση.

Ο Μουργκ έδωσε σφυγμό στον ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου προχώρησε άμεσα σε αλλαγές με τους Σβαμπ και Μουργκ να μπαίνουν στο ματς αντί των Εσίτι και Μπίσεσβαρ και πέντε λεπτά ο Μουργκ σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ζίβκοβιτς για να κάνει το 3-2 και να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο ματς.

Στο 65′ ο Σίντκλεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά την προσποίηση στον Τσιγκρίνσκι σούταρε με το αριστερό στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Χουτεσιώτη. Ένα λεπτό μετά, από σέντρα του Σβαμπ ο Ελ Καντουρί έπιασε την κεφαλιά και είδε τον Χουτεσιώτη να του λέει “όχι” με υπέροχη επέμβαση.

Στο σημείο αυτό με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε στις δικές του πρώτες αλλαγές με τους Γκοτσούλια και Ματσούκα, αντί των Κάνιας και Κιάκου, ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Αουγκούστο αντί του Τέιλορ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 79΄ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ μόνο στη μικρή περιοχή να αστοχεί με κεφαλιά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Τρία λεπτά μετά ο Ιωνικός απείλησε μετά από ώρα με τον Μύγα και τον Ντάλσιο να αστοχούν σε διαδοχικά σουτ ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση.

Στο 85′ μπήκε και ο Άκπομ στο ματς, ενώ Άοσμαν και Λένις δέχθηκαν το standin ovation από τον κόσμο του Ιωνικού που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ εγκαταστάθηκε στο δεύτερο μισό του γηπέδου στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Στο 96ο λεπτό ο Σίντκλεϊ έκανε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης χάνοντας άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με τον Ιωνικό να παίρνει σπουδαία νίκη.

Οι συνθέσεις

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Μύγας, Βαλεριάνος, Κάνιας (68′ Ματσούκας), Ντάλσιο, Κιάκος (68′ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (77′ Μάναλης), Λένις (88′ Βαφέας).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (73′ Αουγκούστο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης (85′ Άκπομ), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι (55′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (55′ Μουργκ), Σφιντέρσκι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.