Λαμία – Παναθηναϊκός 1-3: Μεγάλη ανατροπή, πειστική νίκη! (hls)

Νίκη, η πρώτη εκτός έδρας, για τον ΠΑΟ στο Πανθεσσαλικό στάδιο με γκολ Λούντγκβιστ (55'), Μακέντα (86' πεν) και Μαουρίσιο (88'). Η Λαμία είχε προηγηθεί στο 35' με τον Αραμπούλι

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που δεν του πήγε καλά στο ξεκίνημα, αλλά στην πορεία και κυρίως με τις αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου – αναγκαστικές και μη (!) – μπόρεσε να το διαχειριστεί ιδανικά και αποτελεσματικά!
Το σκορ άνοιξαν οι τυπικά γηπεδούχοι με τον Αραμπούλι στο 35’ και στην επανάληψη, ο Λούντγκβιστ ισοφάριση σε 1-1 στο 55’, για να φτάσουμε σε ένα φινάλε – ανατροπής..
Στο 85’ ο Μαουρίσιο κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα σέρβιρε στον Μαουρίσιο προκειμένου αυτός να διαμορφώσει το τελικό 1-3!

Η Λαμία ξεκίνησε το ματς με “συνταγή” Τρίπολης – εκεί όπου είχε κερδίσει την περασμένη αγωνιστική – και σύστημα 3-5-2
Γκαραβέλης Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Γκέντσογλου, Αραμπούλι, Μανούσος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε ένα σχήμα που έμοιαζε με 4-4-1-1 αλλά και έμφαση στη “γεμάτη” μεσαία γραμμή, στον κάθετο άξονα!
Κάτω από τα δοκάρια ο Μπρινιόλι, με τετράδα στην άμυνα οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια και Χουάνκαρ. Στο κέντρο οι Λούντκβιστ και Ρούμπεν, με τους Χατζηγιοβάνη και Βιτάλ στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος με τον Βιγιαφάνιες πίσω του σε ελέυθερο ρόλο.
Από την αρχή το πλάνο “πήγε” στα όρια του αναμενόμενου! Οι τυπικά φιλοξενούμενοι σε ρόλο δημιουργίας, δίχως όμως κάτι το αξιόλγο, στην τελική προσπάθεια.
Στο 25′ έφυγε τραυματίας ο Καρλίτος για να μπει στη θέση του ο Μακέντα ενώ είχε προηγηθεί άλλη μια αναγκαστική αλλαγή όταν στο 17′ έφυγε τραυματίας ο Τσανδάρης.
Στην πρώτη της αξιόλογη ενέργεια η Λαμία μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά του Αραμπούλι διαμορφώνοντας άλλο ένα “θωλό” σκηνικό για τον φετινό ΠΑΟ!
Όμως η αντίδραση του δευτέρου ημιχρόνου, έφερε νέα δεδομένα στο “τριφύλλι” καθώς ο Λούντγκβιστ κατάφερε να διαμορφώσει τις ιδανικές ισορροπίες για την ομάδα του ισοφαρίζοντας σε 1-1 με ωραίο σουτ στο 55′
Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου θέλησε να παίξει πιο ψηλά στο γήπεδο, στη συνέχεια, όμως στην πορεία προέκυψε άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Μπεχαράνο, εξασθενίζοντας σημαντικά τον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής.
Ο Γιοβάνοβιτς “βλέποντας” το πεδίο έριξε στο ματς τον Μαουρίσιο και τον Αϊτορ κι αυτό τον δικαίωσε αποτελεσματικά λίγο πριν το φινάλε με τα γκολ του Μακέντα (86′) και του Μαουρίσιο (87′)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.