Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-5: Ιστορικός “Άγιαξ”! (vids)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε εκκωφαντική νίκη στο Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 5-0 που σόκαρε τον Άρη και προκάλεσε αίσθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του Άρη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε εμφατικά απο το Κλεάνθης Βικελίδης με σκορ 5-0, το οποίο συνιστά τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία του Άρη. Ο ΠΑΣ από το 5ο λεπτό ξεκίνησε απόλυτα συγκεντρωμένος και προηγήθηκε με τον Σνάιντερ. Στη συνέχεια στο 35΄ ο Μιλιντσεάνου έκανε το 2-0, ενώ ο Περέα με λόμπα στο 54′ έκανε το 3-0. Το 4-0 έκανε με πέναλτι ο Εραμούσπε στο 71′, για να κλείσει τον χορό των ηπειρωτικών γκολ ο Μορέιρα. Ο Άρης μετά το πρώτο γκολ έχασε πλήρως την συγκέντρωσή του και δε μπόρεσε ποτέ να αγωνιστεί με καθαρό μυαλό.

Μια ιστορική νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ήττα “σοκ” για τον Άρη που δε χωρά περιθώρια αναλύσεων.

Έτσι ξεκίνησαν

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο, Εντιαγέ, Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκάμα και Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου και Περέα.

ΠΑΣ σαν πέρσι! 0-2 ημίχρονο!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο Βικελίδης και αιφνιδίασε τον υπερφίαλο Άρη ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ήταν μια επίθεση του ΠΑΣ Γιάννινα από τα δεξιά, με τον Σάλιακα να κάνει την σέντρα και τον Σνάιντερ που έπιασε στον ύπνο της άμυνας του Άρη να εκτελεί με όμορφη κεφαλιά τον Κουέστα για το 0-1.

Ο Άρης έχασε την ψυχραιμία του και προσπάθησε αρχικά κυρίως με γεμίσματα να γίνει απειλητικός, αλλά η άμυνα της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά είχε σχεδόν σε κάθε σέντρα την απάντηση. Στη συνέχεια έβαλε τη μπάλα κάτω με Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα και Εντιαγέ, αλλά κάτι έλειπε πάντα στην τελική προσπάθεια με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να παίζουν με αυταπάρνηση.

Σα να μην έφτανε η αποτελεσματικότητα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, ο ΠΑΣ στο 35ο λεπτό έκλεψε μια μπάλα ψηλά, ο Πίρσμαν με πολύ ωραία κάθετη βρήκε τον Μιλιντσεάνου στην κίνησή του στην περιοχή και αυτός έκανε το 2-0 με πλασέ σε πρώτο χρόνο. Στο 38′ ο Άρης είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία με ένα σουτ του Ιτούρμπε από δεξιά που έστειλε τη μπάλα άουτ.

Γκολάρα Περέα! Τεσσάρα ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης θέλησε να μπει δυνατά, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα τον αιφνιδίασε ξανά. Ήταν μια όμορφη συνεργασία από τα αριστερά με τον Πίρσμαν να δίνει δεύτερη ασίστ αυτή την φορά στον Περέα, ο οποίος έκανε υπέροχη λόμπα και “κρέμασε” τον Κουέστα για να κάνει το 0-3.

Ο Άρης έχασε πλήρως τον έλεγχο στη συνέχεια της αναμέτρησης, τα νεύρα επικράτησαν και προφανώς δεν είχαν καθόλου καθαρό μυαλό για να επανέλθουν στο ματς. Στο 70ό λεπτό σε κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΣ, ο Εντιαγέ προσπάθησε να απομακρύνει με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του και τον διαιτητή ύστερα από χρήση VAR να δίνει πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Εραμούσπε για να κάνει το 4-0.

Στο 85ο λεπτό ο ΠΑΣ αστμάτητος και πολύ αποτελεσματικός πέτυχε κι άλλο γκολ σημειώνοντας έτσι την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του Άρη στο γήπεδό του. Ο Μορέιρα κέρδισε τον Μπράμπετς στη μονομαχία έξω από την περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ στο οποίο δεν είχε απάντηση ο Κουέστα. Το 0-5 ήταν γεγονός.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς (46′ Σάσα), Μπράμπετς, Δεληζήσης, Γκάνεα, Τζέγκο (58′ Μάνος), Εντιαγέ, Γκαρσία, Ιτούρμπε (46′ Μαντσίνι), Γκάμα και Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίγνκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου (63′ Μορέιρα) και Περέα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.