Βόλος-Άρης 1-2: Νίκη για τον Άρη σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι (hls)

Ο Άρης με τα γκολ του Ντιαγέ και του Γκαρσία πήρε τη νίκη σε ένα παιχνίδι το οποίο σημαδεύτηκε και από τη διακοπή μιας ώρας στο πρώτο ημίχρονο ενώ είχε και τρεις αποβολές

Ο Άρης πήρε τη νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στον Βόλο. Το παιχνίδι -εκτός από το αγωνιστικό του κομμάτι- σημαδεύτηκε και από τη διακοπή της μιας ώρας στο πρώτο ημίχρονο. Είχε και τρεις αποβολές, καθώς την κόκκινη κάρτα του Καραντώνη είδαν Γκρίλο, Μπερτόγλιο, Μπαριέντος.

Ο Άρης ήταν ο νικητής με τα γκολ του Ντιαγέ (35’) και Γκαρσία (46’) με τον Βόλο, να σκοράρει με τον Όροζ, στο 48’.

Τα πλάνα των προπονητών 

Για τους γηπεδούχους, στην εστία είναι ο Κότνικ και υπάρχει τετράδα στην άμυνα με -από δεξιά προς τα αριστερά- Ρομέρο, Ρίνερ, Γκρίλο, Φεράρι. Ο Τσοκάνης είναι αμυντικός μέσος και μαζί του, στους χαφ, ο Ορόζ με τον Νίνη. Ο Βαν Φέερτ είναι στην κορυφή της επίθεσης, ο Φερνάντες κινείται περισσότερο προς τα δεξιά και ο Μπαρτόλο στα αριστερά

Για τον Άρη, στην εστία ήταν ο Κουέστα. Στην τετράδα της άμυνας -από τα δεξιά προς τα αριστερά- ήταν Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα. Ο Ντιαγέ με τον Τζέγκο ήταν δίδυμο αμυντικών μέσων. Η τριάδα μπροστά ήταν με Μπερτόγλιο, Γκαρσία και Μαντσίνι και ο Καμαρά ήταν στην κορυφή της επίθεσης

Πρώτη ευκαιρία για Βόλο 

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 5ο λεπτό, ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Βαν Φέερτ πέρασε τον Κουέστα που έκανε έξοδο, πλάσαρε, ο Φαμπιάνο σταμάτησε την μπάλα που είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία. Το παιχνίδι πήρε γρήγορα ρυθμό με τη διάθεση που είχαν οι δύο ομάδες για να παίξουν ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι όμως σταμάτησε στο 12ο λεπτό. 

Διακοπή στο παιχνίδι στο 12ο λεπτό 

Η ατμόσφαιρα βάρυνε από τη χρήση δακρυγόνων που έγινε στον χώρο του Πανθεσσαλικού και υπήρχε ένταση στις κερκίδες. Ο Καραντώνης διέκοψε το παιχνίδι. Για 12 λεπτά περίμενε στο κέντρο του γηπέδου κάνοντας συζητήσεις και με τον επικεφαλής της Αστυνομίας αλλά και με τους ανθρώπους των δύο ομάδων περιμένοντας να ηρεμήσει η κατάσταση. Μετά από 12 λεπτά, οι διαιτητές πήγαν στα αποδυτήρια. Ακολούθησαν και οι ομάδες. 

Ανακοινώσεις από τον Βόλο 

Στο διάστημα της διακοπής ο Βόλος έβγαλε δύο ανακοινώσεις. Στη δεύτερη, χρονικά, από αυτές, ζήτησε τη διακοπή του αγώνα. Δηλώσεις στην Cosmote έκανε και ο Αχιλλέας Μπέος, και μεταξύ άλλων, είπε τα εξής: “Δεν ευθύνεται ο Άρης, μιλάμε για κάτι αλήτες. Προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων. Να βλέπεις δίπλα σε παιδάκια από τις Ακαδημίες να σκάνε κροτίδες είναι ντροπή, είναι λυπηρό. Καλώ τον κύριο Αυγενάκη, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε αλήτες στο γήπεδο, θέλουμε παιδιά, οικογενειάρχες, να φτιάξουμε καινούριο ποδόσφαιρο. Η αστυνομία ήταν απούσα. Έσπασαν πόρτες, πήδηξαν από κιγκλιδώματα”.

Έφτασε τη μία ώρα η διακοπή

Όταν άρχισε εκ νέου το παιχνίδι, η διακοπή είχε φτάσει, περίπου, τη μία ώρα. Αρχικά, μετά από περίπου 50 λεπτά διακοπής, οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν έξτρα χρόνο για να κάνουν “ζέσταμα”. Το χρονόμετρο στην επανεκκίνηση ήταν στο 23ο λεπτό καθώς τότε ο Καραντώνης είχε πει στις δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια. Το παιχνίδι πάντως είχε σταματήσει στο 12ο λεπτό. Ο χρόνος που μεσολάβησε πήγε στις καθυστερήσεις (11 λεπτά ήταν οι καθυστερήσεις) του πρώτου ημιχρόνου.

Συνέχεια με τρεις κόκκινες

Πριν αρχίσει το παιχνίδι, ο Καραντώνης έκανε έλεγχο στην οθόνη στο γήπεδο των στιγμών έντασης που υπήρχαν μεταξύ των παικτών, πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Μετά τον έλεγχο, ο Καραντώνης έδειξε τρεις κόκκινες, σε Γκρίλο, Μπερτόγλιο και Μπαριέντος. Μπερτόγλιο και Γκρίλο ήταν στις εντεκάδες των δύο ομάδων. Ο Μπαριέντος ήταν αναπληρωματικός.

Νέα σχέδια

Οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες. Τα πλάνα των δύο ομάδων μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν τα εξής: Στην πλευρά των γηπεδούχων στο κέντρο της άμυνας γύρισε πιο πίσω ο Τσοκάνης ενώ στην πλευρά του Άρη υπήρχε τετράδα (Ντιαγέ, Τζέγκο, Μαντσίνι, Γκαρσία) πίσω από τον προωθημένο, Καμαρά. 

Δοκάρι ο Βόλος, γκολ ο Άρης 

Στο 34’, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Βαν Φέερτ, σε πλάγιο τετ-α-τετ με τον Κουέστα, πλάσαρε, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Άρη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Άρης σκόραρε. Ο Ντιαγέ συνεργάστηκε με τον Ματέο Γκαρσία, έφτασε στο τετ-α-τετ, πλάσαρε τον Κότνικ και έκανε το 0-1 για τον Άρη.

Ευκαιρίες στο α’ μέρος

Το πρώτο ημίχρονο είχε κι άλλες καλές φάσεις. Στο 40’ σουτ του Μαντσίνι από πλάγια θέση, μέσα από την περιοχή, ο Κότνικ μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία. Στο 43’ Δυνατό σουτ του Ρομέρο, ο Κουέστα αποκρούει. Ευκαιρία για τον Βόλο με τον Όροζ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Οροζ, μετά από συνεργασία με τον Φεράρι, έφερε την μπάλα με κεφαλιά μπροστά του, έπιασε δυνατό αριστερό, έστειλε την μπάλα άουτ

Με δύο γκολ άρχισε το β’ μέρος 

Το παιχνίδι μπήκε με εντυπωσιακό τρόπο στο β’ μέρος, με δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα. Αρχικά, στο 46’, ο Άρης έκανε το 0-2 με τον Ματέο Γκαρσία να πλασάρει εύστοχα τον Κότνικ. Και στο 48’, σκόραρε ο Βόλος. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Άρη, ο Οροζ με κεφαλιά έκανε το 1-2. 

Αποχώρηση Ρεγκατέν 

Όσο περνούσε η ώρα του αγώνα, τόσο οι δύο προπονητές (στον πάγκο για τον Βόλο, λόγω της τιμωρίας του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ που ήταν στην κερκίδα, ήταν ο Κώστας Μπράτσος) είχαν στις σκέψεις τους -εκτός των άλλων- και στο πώς να φρεσκάρουν τις ομάδες τους καθώς είναι λογικό να υπάρχει και κούραση καθώς έπαιζαν με 10 παίκτες. Από την πλευρά του Βόλου, ο Ρεκατέν, ένας από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, δεν έμεινε πάνω από 10 λεπτά στο παιχνίδι καθώς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. Επίσης από τον πάγκο μπήκαν στο παιχνίδι ο Αλεξ Σοάρες και ο Τερεζίου. Για τον Άρη, οι αλλαγές ήταν ο Σάσα, ο Ιτούρμπε και ο Σάσα. 

Οι φάσεις μέχρι το τέλος

Ο Αρης είχε τις δικές του στιγμές για τρίτο γκολ, απέναντι στον Βόλο που έψαχνε γκολ ισοφάρισης, με την άμυνα του Αρη να έχει καλή λειτουργία.

Στο 69’ σέντρα του Γκάνεα, κεφαλιά του Καμαρά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κότνικ.

Στο 71’ δύο ευκαιρίες για τον Άρη, στην ίδια φάση με τους δύο πλάγιους μπακ. Αρχικά, τον Σούντγκρεν τον πρόλαβε ο Φεράρι την ώρα που ο Σουηδός πλάσαρε και λίγο μετά, στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Γκάνεα που σούταρε για να μπλοκάρει ο Κότνικ. Στο 84’, δύο ευκαιρίες για τον Άρη στην ίδια φάση. Αρχικά, δεν μπόρεσε ο Ιτούρμπε από πλάγια θέση και στη συνέχεια, ο Σάσα σούταρε για να διώξει ο Κότνικ.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Ρινέρ (81’ Τερεζίου), Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Νίνης (54’ Ρεγκατέν, 65’ λ.τ. Βοϊτκόφσκι), Όροζ (81’ Αλεξ Σοάρες), Φερνάντες, Βαν Φέερτ, Μπαρτόλο.

Άρης (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο (64’ Σάσα), Ντιαγέ, Μαντσίνι (64’ Ιτούρμπε), Μπερτόγλιο, Γκαρσία (76’ Γκάμα), Καμαρά (90’+2′ Σάκιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.