Αστέρας Τρ. – Λαμία 0-1, της… αμύνης τα παιδιά (vids)


Με όπλο της την άμυνα η Λαμία κατάφερε να πάρει ένα πολύ σπουδαίο “τρίποντο” στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το αμυντικό τοίχος που έχτισαν οι παίκτες του Γρηγορίου, ενώ από την άλλη οι παίκτες της Λαμίας παρέμειναν πιστοί στο πλάνο του προπονητή τους ακόμα κι όταν ο Αστέρας πίεζε πολύ κι έψαχνε την ισοφάριση.

Στο πρώτο μέρος οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι, ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τον έλεγχο του ρυθμού, η Λαμία κράταγε τις γραμμές άμυνάς της, με εξαιρετικό τρόπο, κάτι που κρατούσε και το παιχνίδι στο μηδέν. Παρά τη διάθεση της ομάδας του Ράσταβατς να πιέσει το ματς παρέμενε άχρωμο και άγευστο. Έλειψαν οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες, κάτι φυσικά που ευνόησε τη Λαμία.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση

Γκολ χωρίς τελική για τη Λαμία

Η ομάδα του Γρηγορίου μπορεί να έπαιζε στο δικό της μισό του γηπέδου μέχρι το 27ο λεπτό, ήταν αυτή όμως που στην πρώτη της επίθεση και…χωρίς καν τελική προσπάθεια να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ.

Σε αντεπίθεση που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ταϊρόν είναι ο στόχος της σέντρας από τα δεξιά, όμως πιάνει αέρα στην προσπάθειά του να σουτάρει, η μπάλα πέρασε από τα πόδια του, βρήκε πάνω σ’ εκείνα του Κανάλες που δεν είχε χρόνο να αντιδράσει και κατέληξε στην εστία του Τσιφτσή.

Ήταν τόσο παγιδευμένος στην αμυντική λειτουργία της Λαμίας ο Αστέρας στο πρώτο μέρος που κατάφερε να προκαλέσει ανησυχία στην εστία του Γκαραβέλη μόλις στο 45+1 σε κεφαλιά του Μπενίτο, ύστερα από σέντρα του Αιτιέθα, που έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας μπήκε με φανερή διάθεση να αλλάξει την εικόνα του, να πιέσει τη Λαμία, να βγάλει στο χορτάρι την ποιότητα που έχει ως ομάδα και να καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι.

Από την άλλη η Λαμία, παρέμεινε πιστή στο πλάνο της, κρατούσε κοντά τις γραμμές της, δεν έδινε πολλά περιθώρια στον Αστέρα κι έψαχνε την κόντρα για ένα δεύτερο γκολ.

Κάτι που έφτασε μία ανάσα από το να το πετύχει, όταν στο 63ο λεπτό οι παίκτες του Γρηγορίου “έχτισαν” μία καταπληκτική αντεπίθεση με τον Ορτέγκα να κάνει την σέντρα τον Ταϊρόν αν πιάνει την κεφαλιά αλλά ο Τσιφτσής πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το σκορ στο 1-0 και τις ελπίδες της ομάδας τους για ανατροπή ζωντανές.

Απάντηση στην τεράστια ευκαιρία της Λαμίας είχε ο Αστέρας στο 87ο λεπτό όμως ο Γκαραβέλης μπλόκαρε για μία ακόμη φορά τη μπάλα σε κεφαλιά του Ιγκλέσιας.

Όσο και να προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, όσα τρικ κι αν έκανε ο Ράσταβατς η ομάδα του δεν μπορούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και μοιραία γνώρισε την ήττα στην έδρα της από τη Λαμία. Στον αντίποδα η Λαμία πήρε μία τεράστια εκτός έδρας νίκη που πιστοποιεί το πόσο καλή δουλειά γίνεται στην ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, φτάνει στους 9β. και πιάνει τον Αστέρα Τρίπολης.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρθία, Άλβαρες, Πίτσου, Καστάνιο, Σανταφέ, Βαλιέντε, Ριέρα, Σίτο, Σονί, Μπενίτο.

Λαμία (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Ορτέγκα, Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Τιρόνε, Καραμάνος, Αραμπούλι.

Στους πάγκους των δύο ομάδων:
Αστέρας: Παπαδόπουλος, Τασουλής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ιγκλέσιας, Κανελλόπουλος, Κρέσπι, Σίλβα, Γκόμεζ
Λαμία: Σαράνοφ, Ελευθεριάδης, Γκόλεμιτς, Μανουσάκης, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Τσούκαλος, Βύντρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.