Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Ο Αγκιμπού σφράγισε νίκη και πρωτιά!

Ο Αγκιμπού Καμαρά, με ένα γκολ και μια ασίστ, ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", που κράτησε τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη θέση

Με τον Αγκιμπού Καμαρά μεγάλο πρωταγωνιστή στο κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι του “Γ. Καραϊσκάκης” για την 7η αγωνιστική της Super League 1 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στη νίκη με σκορ 2-1. Με αυτήν κράτησαν την πρώτη θέση στη βαθμολογία και απομακρύνθηκαν τέσσερις βαθμούς από τους “ασπρόμαυρους”.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο στο παιχνίδι, με τους “ερυθρόλευκους” να είναι καλύτεροι στο πρώτο και τους “ασπρόμαυρους” στο δεύτερο. Χαρακτηριστικό του ντέρμπι ήταν ότι εκτός από τα τρία γκολ είχε και τέσσερις φορές την μπάλα να χτυπάει στα δοκάρια, τρεις από πλευράς Ολυμπιακού και μία από πλευράς ΠΑΟΚ!

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Θυμηθείτε εδώ το match center της αναμέτρησης

Ίδιο σύστημα

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους με τον ίδιο σχηματισμό: 4-2-3-1. Για τον Ολυμπιακό στην εστία ήταν ο Βατσλίκ. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι αμυντικοί μέσοι. Δεξιός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε ο Γκάρι Ροντρίγκες, αριστερός ο Μασούρας, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά πήρε θέση πίσω από τον Ελ Αραμπί, μια επιλογή που αποδείχθηκε “χρυσή” για τον Πέδρο Μαρτίνς.

Από τη δική του πλευρά, ο Ρασβάν Λουτσέσκου επέλεξε για τον ΠΑΟΚ τον Πασχαλάκη στην εστία και από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη και Σίντκλεϊ. Αμυντικούς μέσους το δίδυμο Εσίτι και Σβαμπ και μπροστά τους ως επιτελικό τον Αουγκούστο. Δεξιός εξτρέμ ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αριστερός ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ο Άκπομ. Η επιλογή του Εσίτι δεν δικαίωσε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, καθώς από δικό του λάθος ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού, που έφερε τελικώς την “ερυθρόλευκη” κυριαρχία.

Διπλό χτύπημα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση να επιτεθεί. Είχε την μπάλα, την κυκλοφορούσε, όμως, δεν μπορούσε να βρει τη μεγάλη ευκαιρία, αν και ήταν φανερό ότι ήθελε ένα πολύ γρήγορο στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά περιορίστηκε εξ αρχής σε ρόλο παθητικό, δείχνοντας διάθεση να περιμένει τον Ολυμπιακό και να βρει την καλή αντεπίθεση για να σκοράρει.

Στο αργό τέμπο του αγώνα ήρθε να ανεβάσει την ένταση το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 22ο, στην πρώτη ουσιαστικά πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Μια καλή στιγμή, πάντως, που ο ίδιος ο σκόρερ δημιούργησε και παίρνει διπλά εύσημα γι’ αυτό. Πίεσε τον Εσίτι έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, έκλεψε την μπάλα, προχώρησε, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα, άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα, με τον Πασχαλάκη να έχει ξεκινήσει ήδη αντίθετη κίνηση.

Το 1-0 σε εκείνο το σημείο αντί να ξυπνήσει τον ΠΑΟΚ, έβαλε τους γηπεδούχους στο… τούρμπο! Στο 28ο, σουτ του Μαντί Καμαρά έφυγε άουτ, και στο 29ο σημειώθηκε η άτυχη στιγμή της χρονιάς για οποιονδήποτε επιθετικό στο ελληνικό πρωτάθλημα! Ο Ελ Αραμπί βρήκε χώρο στη μεγάλη περιοχή του “Δικέφαλου”, σούταρε, ο Πασχαλάκης βρήκε την μπάλα με το χέρι, αυτή πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επιστροφή, ο Ελ Αραμπί έκανε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και πάλι το οριζόντιο κι έφυγε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αγκιμπού χτύπησε και πάλι. Κατεβασιά προς την αντίπαλη περιοχή, αφού έκλεψε την μπάλα έπειτα από κακή μπαλιά του Εσίτι προς τον Σβαμπ, πάσα στη σωστή στιγμή στον Μασούρα που απλώθηκε στα αριστερά του, σουτ του τελευταίου στην κίνηση για να προλάβει την έξοδο του Πασχαλάκη, η μπάλα στα δίχτυα και 2-0! Να και η ασίστ για τον μικρό Καμαρά!

Ο ΠΑΟΚ σε μια στιγμή έγινε απειλητικός σε αυτό το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 35ο, όταν η μπάλα έφτασε στον Σβαμπ στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Αυστριακός τη γύρισε στην εστία, όμως, την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βατσλίκ. Η καταγραφή των καλών στιγμών σταμάτησε στο 39ο, με το σουτ του Λαλά να φεύγει έξω. Σε αυτό το πρώτο μισό του αγώνα καλή απόδοση από πλευράς Ολυμπιακού είχε και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος ξεκίνησε βασικός πρώτη φορά και μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα του στην Ελλάδα, τον ΠΑΟΚ!

Ισορρόπησε, αλλά δεν ισοφάρισε

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λουτσέσκου πέρασε τον Ελ Καντουρί εξ αρχής στο ματς βγάζοντας τον Εσίτι. Γύρισε τον -χαμένο στη θέση του επιτελικού μέσου στο πρώτο ημίχρονο- Αουγκούστο σε θέση αμυντικού μέσου, ο Μαροκινός πήγε αριστερά στην πτέρυγα και ο Μπίσεσβαρ σε ρόλο οργανωτή. Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι άρχισε να παίζει καλύτερα, με φουλ επιθετική διάθεση.

Πάντως, την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ημίχρονο αυτό την είχε και πάλι ο Ολυμπιακός. Στο 51ο, αυτός ο δαιμόνιος Αγκιμπού Καμαρά σούταρε από μακριά, ο Πασχαλάκης βρήκε την μπάλα, αυτή πήγε στο δοκάρι και οι “ερυθρόλευκοι” δεν έκαναν το πολυπόθητο γι’ αυτούς 3-0.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να προσπαθεί να πιέζει ψηλά. Η πίεση έφερε φάσεις και καταστάσεις, με τη σημαντικότερη στιγμή για τους “ασπρόμαυρους” να καταγράφεται στο 58ο. Ο Μιχαηλίδης κατέβασε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, αλλά αυτή πήγε στο οριζόντιο του Ολυμπιακού και δεν έγινε το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα, στο 59ο, οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Λουτσέσκου (Σφιντέρσκι, Μιτρίτσα και Βιεϊρίνια, αντί των Άκπομ, Μπίσεσβαρ και Σίντκλεϊ) άλλαξαν κι άλλο τον ΠΑΟΚ, που έγινε ακόμη πιο πιεστικός. Ο Μιτρίτσα πήγε αριστερός εξτρέμ, ο Ελ Καντουρί επιτελικός, ο Σφιντέερσκι στην κορυφή, ο Βιεϊρίνια αριστερός μπακ για να βοηθάει καλύτερα στην ανάπτυξη από εκεί. Δυστυχώς για τους “ασπρόμαυρους”, όμως, γκολ δεν βρήκαν παρά μόνο στο 81ο. Και το έβαλε ο Μουργκ, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι στο 78ο ως αλλαγή του Μιτρίτσα, ο οποίος λίγο έπαιξε, αλλά πρόλαβαν να τον ενοχλήσουν οι προσαγωγοί του. Ο Αυστριακός πήρε ασίστ από τον Καντουρί, σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μείωσε σε 2-1.

Νωρίτερα, στο 79ο, καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό είχε ο Τικίνιο, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 59ο στη θέση του Ελ Αραμπί. Ο επιθετικός των “κόκκινων” σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και δεν πήγε στην εστία του ΠΑΟΚ. Στο 80ό, ο ίδιος είχε κεφαλιά άουτ.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι, όσο κι αν πίεσαν μετά το 2-1, δεν κατάφεραν να βρούνε δεύτερο γκολ. Φώναξαν για χέρι του Ρέαμπτσιουκ στις καθυστερήσεις (90ό+1΄) μέσα στην περιοχή των αντιπάλων τους, όμως, ο διαιτητής Ντενίζ Αϊτεκίν, αφού άκουσε και τους βοηθούς του στο VAR, δεν έδωσε κάτι.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα αυτού είναι ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 11 τελικές έναντι 6 του ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους, όμως, να έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας, φτάνοντας στο 60% έναντι 40% των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτέκιν

Βοηθοί διαιτητή: Κρίστιαν Ντιτς, Έντουαρντ Μπαϊτίνγκερ

4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες κάρτες: Ελ Αραμπί (52ο), Μαντί Καμαρά (57ο) / Σίντκλεϊ (16ο), Μπίσεσβαρ (44ο)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (70′ Μπουχαλάκης), Ροντρίγκες (46′ Ονιεκούρου), Μασούρας (83′ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (83′ Κουντέ), Ελ Αραμπί (59′ Τικίνιο)

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (59′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (59′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (59′ Μιτρίτσα, 78′ Μουργκ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.