ΑΕΚ: Ο δουλευταράς Ρότα δικαιώθηκε έστω και αργά (pics, vids)

Ο Λάζαρος Ρότα ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο και οι αριθμοί του 24χρονου δεξιού μπακ επιβεβαιώνουν το πόσο σημαντικός ήταν για την Ένωση.

Από τέταρτη επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, βασικός στο ντεμπούτο του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία της Ένωσης.

Ο Λάζαρος Ρότα ήρθε από τις… προπονήσεις και τη σκληρή καθημερινή δουλειά για να βρεθεί στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο και με βάση την εικόνα του, ήρθε για να μείνει και όχι σαν… κομήτης.

Βέβαια, αυτό για να συμβεί θα πρέπει ο 24χρονος μπακ να συνεχίσει στα ίδια υψηλά στάνταρ τόσο στους αγώνες, όσο και στις προπονήσεις, όπου αναμένεται ο ανταγωνισμός να αυξηθεί μαζί με τους άλλους δύο δεξιούς μπακ, Μισελέν και Μπακάκη.

Ο Ρότα έδειξε πως δεν φοβάται ούτε τον ανταγωνισμό, ούτε τις ευθύνες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θα πει κανείς: “χαλαρώστε, ένα ματς ήταν με τον ουραγό, Ατρόμητο”. Εν μέρει θα συμφωνήσω στο πρώτο σκέλος. Ότι ήταν απλά ένα ματς και αυτό ξεχάστηκε ήδη. Αυτό που μετράει είναι η διάρκεια και το επόμενο ματς. Και μετά το επόμενο. Και πάει λέγοντας.

Θυμηθείτε εδώ όσα γράφαμε στις 9 Σεπτεμβρίου για τον “αέρινο” και ταχυδυναμικό Λάζαρο Ρότα.

Ο διεθνής δεξιός μπακ έδειξε πως μπορεί να συνδράμει στο παιχνίδι της ΑΕΚ σε πολλούς τομείς. Δημιουργικά και ανασταλτικά.

Συνολικά κόντρα στον Ατρόμητο επιχείρησε 74 ενέργειες, εκ των οποίων οι 58 ήταν πετυχημένες, με το ποσοστό επιτυχίας να ξεπερνά το 70%! Αρκετά υψηλός και φυσικά θετικός για την πρώτη του παρουσία, αλλά και από το γεγονός ότι η ΑΕΚ από τη συγκεκριμένη θέση απειλήθηκε ελάχιστα.

Οι συνεργασίες που είχε με τον Λιβάι Γκαρσία ήταν πολύ καλές, δίνοντας χώρο στον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να δράσει και να δημιουργήσει ρήγματα όπως στη φάση του γκολ του Αραούχο.

Επίσης, είχε 3 κλεψίματα μπάλας, αλλά και σωτήριες παρεμβάσεις στο επιθετικό τρανζίσιον του Ατρόμητου, όπως έγινε στη φάση του 29ου λεπτού με το τάκλιν στον Κουλούρη πριν αυτός εκτελέσει τον Στάνκοβιτς και απειλήσει με την ισοφάριση.

Κλείνοντας, όπως αναφέρουν τα στατιστικά του Ρότα, η συνεισφορά του στο δημιουργικό κομμάτι ήταν ιδιαίτερα υψηλή, καθώς από τις 18 προωθημένες μπαλιές που επιχείρησε οι 14 ήταν πετυχημένες, ενώ είχε και μια εντυπωσιακή κούρσα ξεπερνώντας όποιον αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του για να σουτάρει και να στείλει τη μπάλα άουτ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.