ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2: “Καθάρισε” ο Ελ Αραμπί

Από το γκολ του Ελ Αραμπί έξι λεπτά πριν την λήξη του αγώνα κρίθηκε υπέρ των "ερυθρόλευκων" η αναμέτρηση των Ζωσιμάδων (1-2) μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι που έγινε στα Γιάννινα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης επικρτώντας 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα. Σκόρερ του νικητήριου γκολ ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί στο 86΄.
Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε στο 17΄ με τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 62΄ από την εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες:

Ο ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια. Στην δεξιά πλευρά της άμυνας αγωνίστηκε ο Σάλιακας, αριστερά ο Πίρσμαν και στο κέντρο οι Εραμούσπε, Κάργας.
Μπροστά από τα δύο στόπερ έπαιξαν οι Ντομίνγκες – Καραχάλιος, αριστερά στα χαφ ο Γκαρντάφσκι, δεξιά ο Σνάιντερ και οι Περέα – Μιλιντσεάνου συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός
Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Πέδρο Μαρτίνς με τον Βάτσλίκ να παίρνει τα γάντια του τερματοφύλακα. Αριστερά στον χώρο της άμυνας προτιμήθηκε ο Ρέαμπιτσιουκ και δεξιά ο Λαλά. Οι Παπασταθόπουλος και Σισέ ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Μπουχαλάκη και Καμαρά να αναλαμβάνουν τον ρόλο των ανασταλτικών χαφ. Ο Αγκιμπού έπαιξε στον άξονα. Αριστερά στο χώρο του κέντρου ο Μασούρας, δεξιά ο Ονιεκουρου και στην κορυφή ο Τικίνιο.
Εκτός 20άδας έμειναν οι Βρουσάϊ και Καρμπόβνικ

Το πρώτο ημίχρονο

Χωρίς μεγάλες φάσεις το πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να κινδυνεύει στο 11΄ όταν ο Πίρσμαν με καταπληκτική κάθετη βρήκε τον Γκαρτνάβσκι, αυτός έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Περέα προσπάθησε για την κεφαλιά αλλά δεν την έπιασε όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ που έψαχνε. Από την καταπληκτική σέντρα του Μασούρα στην “καρδιά” της αντίπαλης άμυνας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αγκιμπού Καμαρά που επιχείρησε το σουτ, για κάνει το 0-1

Το β΄ ημίχρονο
Εμφανώς βελτιωμένοι μπήκαν στην επανάληψη οι Πειραιώτες που “πάτησαν” καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο δεν έκαναν την μεγάλη φάση στα αντίπαλα καρέ.

Αντίθετα στο 59΄ σε μια επίθεση του ΠΑΣ από τα αριστερά με τον Περέα που βρήκε τον Σάλιακα, αυτός προσπάθησε να βγάλει την συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρέαπτσουκ που εκείνη την ώρα έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής που ήταν κοντά στη φάση έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Στο 62΄ από την εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε, ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφαρίζει σε 1-1

Στο 69΄ εκτέλεση φάουλ του Μασούρα και την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου, η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν και απομακρύνθηκε

Στο 84΄ ο Ελ Αραμπί στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από φάση διαρκείας κάνοντας το 2-1 για τον Ολυμπιακό διατηρώντας αφενός το αήττητο στην ομάδα του και αφετέρου της χάρισε την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Η αλλαγή του Ελ Αραμπί βοήθησε τα μέγιστα τους “ερυθρόελυκους”, όπως βοήθησε επίσης και ο Εμβιλά με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο. Πολλά χιλιόμετρα και σημαντική βοήθειεα πήραν οι νικητές από τον Α. Καμαρά, ενώ αντίθετα ο Σάλιακας, ο Εραμούσπε και ο Περέα ήταν οι “πηγές” κινδύνου για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ντομίνγκεθ, Καραχάλιος (86΄ Μπρένερ), Γκαρντάφσκι, Σναϊντερ, Περέα (86′ Τριάδης) Μιλιντσεάνου (77΄ Μορεϊρα)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας, (78΄ Γκάρι Ροντρίγκεζ), Μπουχαλάκης (66΄ Ελ Αραμπί), Α. Καμαρά (78΄ Βαλμουενά), Ονιεκούρου (46΄ Εμβιλά), Τικίνιο (86΄ Α. Παπαδόπουλος)

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Μεϊντανάς (Αχαϊας)
4ος: Περράκης (Αθηνών)
VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
AVAR: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.