ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3: “Δικέφαλη” υπερταχεία πέρασε – κι – από το Ηράκλειο (vids)

5η διαδοχική εκτός έδρας νίκη για τον "Δικέφαλο" του Ραζβάν Λουτσέσκου, που άλωσε το "Γεντί Κουλέ" με γκολ των Σφιντέρσκι (15'), Κούρτιτς (58', 71'). Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε ο Ναμπί που γύρισε μετά από ένα χρόνο απουσίας κι αποθεώθηκε!

Το … τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο καθώς μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα και τη μέτρια εικόνα που είχε, έβγαλε αντίδραση και πήρε σημαντική νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του ΟΦΗ.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Νίκος Νιόπλιας είχε ν’ αντιμετωπίσει την απουσία εννιά ποδοσφαιριστών (!)  φτάνοντας στο σημείο να επιστρατεύσει δύο αναπληρωματικούς τερματοφύλακες προκειμένου να συμπληρώσει 18άδα! Πάραυτα προχώρησε σε μια σύνθεση σε σχηματισμό 4-5-1, θέλοντας ένα ισχυρό κι απροσπέλαστο κέντρο με πίεση σε ολόκληρο το γήπεδο, αξιοποίηση των λαθών και γρήγορη ανάπτυξη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέφυγε τα ρίσκα. Με οκτώ ποδσφαιριστές μη διαθέσιμους προχώρησε στον καταρτισμό ενδεκάδας με την είσοδο όσων πήραν ανάσες την περασμένη Πέμπτη. Ζήτησε γρήγορη σκέψη κι εκτέλεση, προσοχή στην άμυνα, σωστές κι έγκυρες αλληλοκαλύψεις αλλά κι ακρίβεια στην επίθεση, δη στην τελική προσπάθεια.

Το ημίχρονο των μεγάλων χαμένων ευκαιριών

Από πάρα πολύ νωρίς στο ματς ο ΠΑΟΚ φρόντισε να δείξει τις διαθέσεις του καθώς πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, κυκλοφόρησε ιδανικά την μπάλα, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι όπου ο Σφιντέρσκι έκανε το πλασέ στην κίνηση αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Πολωνός απώλεσε νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτήν τη φορά σε συνεργασία με τον Σβαμπ, με τον Διαμαντή να κάνει σωτήρια προβολή στέλνοντας την μπάλα κόρνερ!

Το ξεκίνημα του «Δικεφάλου» «θορύβησε» τους γηπεδούχους που βρήκαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 10’ χάρη σε σουτ του Νέιρα, που έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Δύο λεπτά, σε φάση διαρκείας που χαρακτηρίστηκε από διαδοχικά λάθη των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ο Ντουρμισάι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ο Μιχαηλίδης πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο πλασέ του, η μπάλα πήρε περίεργη ψηλοκρεμαστή τροχιά κι ο Βιεϊρίνια την πρόλαβε πάνω στη γραμμή πριν καταλήξει στα δίχτυα!

Με τον ρυθμό να είναι ταχύτατος και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου επανέλαβαν το … σενάριο του 1ου λεπτού με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι κι αυτήν τη φορά ο Σφιντέρσκι δε λάθεψε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 0-1!

Το γκολ του Πολωνού «μούδιασε» τους γηπεδούχους, που πέντε λεπτά μετά είδαν τον Αουγκούστο να αστοχεί σε σουτ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις όντας εντός περιοχής κι ενώ στο δεύτερο δοκάρι περίμενε ο Ζίβκοβιτς αμαρκάριστος. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ΟΦΗ άρχισε σταθερά ν’ ανεβάζει απόδοση, να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό του, κλέβοντας μπάλες και δημιουργώντας ευκαιρίες. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Κρήτες καρπώθηκαν πέντε κόρνερ έναντι ενός του «Δικεφάλου» χωρίς όμως να καταφέρουν να τα εκμεταλλευτούν. Καλύτερη στιγμή στο 33’ ένα σουτ του Νέιρα πάνω στην κίνηση μεν αλλά σχετικά αδύναμο για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πασχαλάκη.

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις ευκαιρίες με τη συμπλήρωση σαράντα λεπτών χάρη στην ατομική προσπάθεια του Βιεϊρίνια, που μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τον Μαρινάκη, εκτέλεσε με το αριστερό κι ο Επασί έδιωξε με τα πόδια.

Λεπτές ισορροπίες με την ποιότητα να κάνει τη διαφορά

Αμφότερες οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις τους μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Νιόπλια έβγαλαν μια επιθετικότητα με τον ΦανΝτούινεν να προσπαθεί δις ν’ απειλήσει από νωρίς αλλά στην πρώτη περίπτωση έκανε κοντρόλ με το χέρι και στη δεύτερη ήταν εκτεθειμένος. Οι φωνές του 52χρονου Ρουμάνου τεχνικού προς τους ποδοσφαιριστές του ν’ αφυπνιστούν έπιασαν τόπο αφού παρήλθε το πρώτο 10λεπτο. Ο Ντόουγκλας στο 56’ κέρδισε φάουλ από τον Μαρινάκη και δύο λεπτά μετά ο Κούρτιτς με αριστουργηματική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δεξί «παράθυρο» της εστίας του Επασί για το 0-2!

Η εν λόγω εξέλιξη επέδρασε καταλυτικά ως προς την ψυχολογία ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ αυτών του «Δικεφάλου». Μ’ ελάχιστες εναλλακτικές στη διάθεσή του ο κ. Νιόπλιας έριξε στο ματς τον Γρίβα αντί του Κοροβέση στο 65’ με σαφείς οδηγίες να πιέσει από την πλευρά του Βιεϊρίνια. Ένα λεπτό μετά έβγαλε σημαντική ευκαιρία πατώντας περιοχή, έκανε και το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ!

Βλέποντας τον ΟΦΗ ν’ αναθαρρεί και συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές του να στερούνται ενέργειας ο κ. Λουτσέσκου ετοίμασε να περάσει στον αγώνα τους Εσίτι-Άκπομ. Αλλά πριν προλάβει να κάνει τις αλλαγές, στο 71’ είδε την ομάδα του ν’ αναπτύσσεται ιδανικά, να κυκλοφορεί ιδανικά την μπάλα περιφερειακά της αντίπαλης περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκο, που από την τελική γραμμή γύρισε στο ύψος του πέναλτι με τον Ντόουγκλας να εκτελεί υποδειγματικά για το 0-3!

Στο 75’ ο Ντε Γκουζμάν με απευθείας εκτέλεση φάουλ δοκίμασε την ετοιμότητα του Πασχαλάκη, με τον διεθνή πορτιέρε να απομακρύνει σε κόρνερ! Δύο λεπτά μετά Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ έδωσαν τις θέσεις τους σε Σίντκλεϊ και Μιτρίτσα αλλά το κύμα ενθουσιασμού στις κερκίδες προκάλεσε αυτό που ακολούθησε ένα λεπτό μετά. Ο Ναμπί αντικατέστησε τον Φαν Ντούινεν επιστρέφοντας στην ενεργό δράση ένα χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και γνώρισε την αποθέωση. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με περίτεχνη ατομική ενέργεια που κατέληξε σε αριστοτεχνικό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στην αριστερή κάθετη δοκό του Πασχαλάκη και στη συνέχεια στα δίχτυα αποδεικνύοντας πως επέστρεψε για τα … καλά.

Διαιτητής

Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί

Αθανάσιος Κολοσιώνης, Αθανάσιος Θανασιάς

4ος Διαιτητής

Κωνσταντίνος Περράκης

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας)(4-5-1): Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής, Πασαλίδης, Κοροβέσης (65’ Φροίξος), Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν (σ.σ. αρχηγός), Σελίμοβιτς, Νέιρα (85’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Ντουρμισάι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου)(4-2-3-1): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχαηλίδης, Μιχάι, Βιεϊρίνια (σ.σ. αρχηγός, 77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτσα), Ζίβκοβιτς (85’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.