ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0: Απογείωση με Μπίσεσβαρ! (vids)

Ο ΠΑΟΚ πήρε "καθαρή" νίκη απέναντι στην ΑΕΚ στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League 1, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "ασπρόμαυρους"

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ σήμερα (26/9) στην Τούμπα και τον απογείωσε κόντρα στην ΑΕΚ, οδηγώντας τον σε “καθαρή” νίκη με σκορ 2-0! Οι “ασπρόμαυροι” με αυτό το τρίποντο άφησαν πίσω τους “κίτρινους” στη βαθμολογία της Super League και πλέον νιώθουν να πατάνε καλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά το κακό ξεκίνημα σε αυτό.

Ο “μαέστρος” του ΠΑΟΚ, για να επιστρέψουμε σε αυτόν, τα έκανε όλα στο σημερινό ντέρμπι! Σκόραρε στο 42ο με πολύ έξυπνο σουτ στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς, ενώ πήρε πέναλτι στο 77ο, όταν σε επέλασή του στην περιοχή της ΑΕΚ τον ανέτρεψε ο Μισελέν. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κούρτιτς, ο οποίος χρίστηκε πρώτη φορά σκόρερ με την ασπρόμαυρη φανέλα κι έβαλε κι αυτός την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του.

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και δίκαια επικράτησε. Ήταν πιο πιεστικός στο μεγαλύτερο διάστημα και επικίνδυνος απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ, είχε την κατοχή της μπάλας, φτάνοντας στο 56%, ενώ έκανε 13 τελικές προσπάθειες έναντι 9 της “Ένωσης”, οι παίκτες της οποίας ήταν απρόσεκτοι την κρίσιμη στιγμή και γι’ αυτό έμειναν άσφαιροι.

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Ψυχρολουσία με Βαρέλα

Κι όλα αυτά, ενώ ο αγώνας ξεκίνησε με αναποδιά για τον ΠΑΟΚ. Στην προθέρμανση πριν ξεκινήσει παιχνίδι, ο Βαρέλα, τον οποίο ο Λουτσέσκου είχε επιλέξει ως βασικό κεντρικό αμυντικό μαζί με τον Μιχαηλίδη, τραυματίστηκε. Του έγινε ένεση στη μέση, όμως, δεν ξεπέρασε τον πόνο κι έτσι χρειάστηκε ο Μιχάι να τον αντικαταστήσει. Δύο στόπερ, που πρώτη φορά έπαιζαν μαζί στη σεζόν -και μάλιστα σε τέτοιο ντέρμπι!

Τελικώς, η βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αποτελούνταν από τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Μιχάι και Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Σίντκλεϊ αριστερό οπισθοφύλακα και τον Τέιλορ δεξιό, τους Σβαμπ και Κούρτιτς αμυντικούς μέσους, τον Αουγκούστο επιτελικό, τον Μπίσεσβαρ αριστερό μεσοεπιθετικό και τον Ζίφκοβιτς δεξιό και τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς από την πλευρά του παρέταξε την βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ με σχηματισμό 4-3-3. Τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μισελέν, αριστερά τον Χατζισαφί και κεντρικό δίδυμο τους Βράνιες και Τζαβέλλα. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ και Γέβτιτς, στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Λιβάι Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή ο Αραούχο. Η πρόθεση του προπονητή της ΑΕΚ ήταν σαφής, με επιθετικογενές σχήμα και δυνατές πτέρυγες να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ στις αδυναμίες του και να πάρει το πάνω χέρι στο ματς, κάτι, όμως, που δεν κατάφερε εν τέλει.

Χτύπημα σε κρίσιμο σημείο

Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή ήταν μοιρασμένη στο μεγαλύτερο διάστημα. Οι δύο ομάδες ήταν εξίσου επικίνδυνες φτάνοντας στις αντίπαλες περιοχές, με την ΑΕΚ να ξεκινάει καλύτερα. Είχε καλή στιγμή στο 9ο με τον Γιέφτιτς, όμως, το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ. Η πίεση μέχρι το 20ό δεν απέδωσε για την “Ένωση” και σταδιακά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε.

Στο 16ο μια προβολή του Ζίφκοβιτς έφυγε άουτ, στο 26ο ένα σουτ του Σβαμπ επίσης έφυγε άουτ, ενώ στο 29ο το σουτ του Αουγκούστο έδιωξε ο Στάνκοβιτς σε κόρνερ με υπερένταση. Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή με τον Αραούχο στο 40ό, με τον Πασχαλάκη, όμως, να του λέει “όχι” και το παιχνίδι να φαίνεται ότι πάει για 0-0 στο ημίχρονο.

Στο σημείο αυτό, μίλησε η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και η εμπειρία του Μπίσεσβαρ. Πήρε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή από πάσα του Κούρτιτς, σούταρε στην κλειστή γωνία του Στάνκοβιτς και σκόραρε, κάνοντας το 1-0 σε ένα πολύ κομβικό σημείο του αγώνα, ενώ οι αντίπαλοι πίστευαν ότι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με “καθαρή” εστία. Μάλιστα, ακολούθησαν για τον ΠΑΟΚ δύο φάσεις, που θα μπορούσε να κάνει το 2-0: στο 45’+1′ με τον Αουγκούστο να στέλνει κεφαλιά άουτ και στο 45’+2′ με τον Σφιντέρσκι να χάνει το κοντρόλ στην αντίπαλη περιοχή.

Μπήκε με φόρα και το κλείδωσε

Στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς να αλλάξει κάτι στις ενδεκάδες και στην τακτική προσέγγιση του αγώνα από τους δύο προπονητές στην ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα για να τελειώσει το ματς. Άργησε σχετικά, όμως, τελικά τα κατάφερε, με το γκολ του Κούρτιτς στο 79ο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, που κέρδισε σε ανατροπή του από τον Μισελέν ο -κορυφαίος της αναμέτρησης- Μπίσεσβαρ στο 77ο.

Νωρίτερα, στο 51ο ο Σβαμπ είχε εξ επαφής κεφαλιά άουτ, ενώ τη μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ έχασε ο Ανσαριφάρντ στο 67ο, όταν στην αντεπίθεση βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον Τέιλορ, όμως, να πέφτει αποφασιστικά μπροστά στα πόδια του και να είναι αυτός που σώζει την εστία του ΠΑΟΚ. Ένα καλό σουτ ακόμη του Σβαμπ, που κατέληξε σε κόρνερ για τον ΠΑΟΚ, ήταν ό,τι καλύτερο σε αυτό το ημίχρονο.

Να σημειωθεί ότι στο 83ο ο Μοχαμάντι σκόραρε με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, έπειτα από πάσα του Γκαρσία, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, διότι από το VAR διαπιστώθηκε ότι ο Ανσαριφάρντ ήταν σε θέση οφ σάιτ και επηρέαζε τη φάση. Έτσι, το 2-0 παρέμεινε.

Ο Μιλόγεβιτς με την είσοδο του Ανσαριφάρντ στο 60ό άλλαξε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 4-4-2, προσπαθώντας να χτυπήσει με δύο σέντερ φορ, όμως, και πάλι δεν βγήκε στους “κίτρινους”. Ο ΠΑΟΚ έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν άφηνε στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους, παρά μόνο να προσπαθούν να γίνονται επικίνδυνοι σε κάποιες αντεπιθέσεις. Γι’ αυτό και τελικά επικράτησε, με τον Μπίσεσβαρ αρχικά, όταν έγινε αλλαγή, και τους συμπαίκτες του στη συνέχεια, στο τέλος του αγώνα, να αποθεώνονται από τους “ασπρόμαυρους” οπαδούς.

Διαιτητής: Πάολο Βαλερί

Βοηθοί διαιτητή: Πολυχρόνης Κωσταράς, Ανδρέας Μεϊντάνας

4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Κίτρινες κάρτες: Σίντκλεϊ 39′, Ζίφκοβιτς 71′, Σφιντέρσκι 86′, Εσίτι 90’+6′ / Ανσαριφάρντ 65′, Λε Ταλέκ 80′

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ, 90’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (90’+3′ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Άκπομ)

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (85’ Σιμόες), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.