ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Οι αριθμοί του ντέρμπι

Σημαντικά γεγονότα από το παρελθόν των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπως τα παρουσιάζουν οι "ασπρόμαυροι" εν όψει του σημερινού (26/9, 20:30, NS Prime) ντέρμπι

Σε ένα από τα πιο κλασικά ζευγάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι αυτό που απαρτίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που συγκρούονται σήμερα (29/9, 20:30, NS Prime) στην Τούμπα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League 1 της τρέχουσας σεζόν, οι αριθμοί έχουν τη δική τους σημασία, μιας και δίνουν μια εικόνα της παράδοσης αυτών των ντέρμπι. Επίσης, βάζουν από νωρίς τους φίλους των δύο ομάδων στο κλίμα της αναμέτρησης.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ιστοσελίδα της κάνει σήμερα (26/9) μια μίνι αναφορά σε γεγονότα που έχουν σημαδέψει τις αναμετρήσεις με τον έτερο “Δικέφαλο”:

  • 7 διαδοχικούς αγώνες απέναντι στην ΑΕΚ χωρίς ήττα μετρά ο ΠΑΟΚ για όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα στις τέσσερις τελευταίες φορές που αντιμετώπισε την ΑΕΚ για τα Play Offs του πρωταθλήματος και τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας έχει τέσσερις διαδοχικές νίκες.
  • Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε μεταξύ τους αγώνα είναι την 1η Ιουλίου 2020 με 2-0 στην Τούμπα για τα Play Offs και είναι η μοναδική σε ένα σύνολο 14 αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης.
  • Ο ΠΑΟΚ μετρά ήδη έξι αναμετρήσεις χωρίς ήττα για το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ εντός κι εκτός έδρας και έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ του διαστήματος 1972 – 1975, όπου είχε συμπληρώσει έξι αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ ενδιάμεσα είχε επικρατήσει με 3-1 και σε μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας.
  • Συνολικά έχουν γίνει 68 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ μετρά 31 νίκες, η ΑΕΚ 14 και υπάρχουν και 14 ισοπαλίες μεταξύ τους.
  • 11 νίκες με σκορ 2-1 έχει ο ΠΑΟΚ κατά της ΑΕΚ, ενώ υπάρχουν και 10 με 1-0. Εκτός από αυτές τις 23 νίκες με διαφορά ενός γκολ (δύο φορές 3-2) υπάρχουν και ευρύτερες, με το 5-0 της σεζόν 1982-83 να είναι αυτή με τα περισσότερα γκολ διαφορά.
  • 3 γκολ είχε σημειώσει στην αναμέτρηση της Τούμπας την σεζόν 1982-83 ο Χρήστος Δημόπουλος, ο οποίος είχε εξαιρετική παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα αυτό το χατ τρικ και ένα ακόμη γκολ την σεζόν 1984-85 τον διατηρούν στην πρώτη θέση των σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, μαζί με τον Σταύρο Σαράφη και τον Νέτο Γκουερίνο με τέσσερα γκολ συνολικά. Από την πλευρά της ΑΕΚ ο Μπλάνκο και ο Νεστορίδης έχουν στείλει την μπάλα τέσσερις φορές στα δίχτυα του ΠΑΟΚ σε αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη.
  • Ο Βασίλης Βασιλάκος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει στην Τούμπα με τη φανέλα και των δύο ομάδων, το έχει καταφέρει τρεις φορές με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και μία με αυτά της ΑΕΚ“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.