Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-1: Νίκη με Πασχαλάκη σε ψηλές πτήσεις! (hls)

Ο Βιεϊρίνια σκόραρε με πέναλτι για τον ΠΑΟΚ στο "Θ. Κολοκοτρώνης" κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όμως, ο Πασχαλάκης ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν στην άμυνα και χάρισε το τρίποντο στους "ασπρόμαυρους" - Δοκάρι ο Μπαράλες

Ένα γκολ του Βιεϊρίνια με πέναλτι στο 27ο και οι πολλές καίριες και ουσιαστικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη στην εστία του ήταν οι βασικοί λόγοι που ο ΠΑΟΚ έφυγε με διπλό-“χρυσάφι” σήμερα (19/9) από το “Θ. Κολοκοτρώνης” κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, με σκορ 0-1. Μια νίκη, που ήταν η δεύτερη στη σειρά για τους “ασπρόμαυρους” έπειτα από την ευρωπαϊκή που προηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη (16/9) απέναντι στη Λίνκολν, στο Γιβραλτάρ, και πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά το στραπάτσο εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα για την πρώτη αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επικράτηση επί του Αστέρα, που έμεινε χωρίς τρίποντο στη SL1, πηγαίνοντας σε χαμηλό τέμπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Θα έλεγε κανείς ότι οι “ασπρόμαυροι” ήταν άνευροι, χωρίς εντάσεις στα τρεξίματά τους, έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, που έφτασε στο 56% κατοχή της μπάλας, και με μόλις 8 τελικές έναντι 14 των γηπεδούχων, πήραν τρίποντο εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο βαθμολογικής.

Θυμηθείτε εδώ το MC της αναμέτρησης

Επιθετικά ο Ράσταβατς, νέα άκρα ο Λουτσέσκου

Ο Μίλαν Ράσταβατς, από πλευράς Αστέρα, έδειξε διάθεση να χτυπήσει από την αρχή τον αγώνα. Επέλεξε επιθετικό σχηματισμό (4-3-3), με τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Καρμόνα, Ατιένσα, Καστάνιο και Άλβαρες από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, τους Καπίγια, Βαλιέντε και Κανελλόπουλο τριάδα στη μεσαία γραμμή και τους Ρεγκίς, Μπαράλες και Σίτο τριάδα στην επίθεση. Στόχος ήταν να χτυπήσει με πλαγιοκοπήσεις, κάτι, πάντως, που δεν βγήκε με επιτυχία τις περισσότερες φορές.

Από τη δική του πλευρά, ο Ρασβάν Λουτρσέσκου επέλεξε τον αγαπημένο του σχηματισμό (4-2-3-1), με τον Πασχαλάκη στην εστία, τους Βιεϊρίνια δεξιά και Σίντκλεϊ αριστερά στην άμυνα για πρώτη φορά, τους Βαρέλα και Μιχαηλίδη κεντρικούς αμυντικούς, τους Σβαμπ και Κούρτιτς αμυντικούς μέσους, τον Μίτριτσα αριστερά στη μεσαία γραμμή και τον Μουργκ δεξιά, ενώ ο Μπίσεσβαρ ήταν επιτελικός πίσω από τον Σφιντέσκι, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης. Νέα άκρα γενικώς για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ανακατέψει την αντίπαλη άμυνα, όμως, δεν βγήκε το πλάνο, στο βαθμό τουλάχιστον που είχε κατά νου ότι θα γίνει.

Μίλησε η εμπειρία

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο φαινόταν να ελέγχει απολύτως το ματς. Μπήκε δυνατά, με διπλή ευκαιρία Μίτριτσα και Μουργκ μόλις στο 2ο λεπτό, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα (δύο οριακά καλές στιγμές είχε ο Αστέρας, με τον Σίτο στο 18ο και στο 21ο) και έφτασε στο 0-1 στο 27ο με ένα γκολ, για την επίτευξη του οποίου μίλησε η εμπειρία δύο παικτών που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα. Πρώτα του Μπίσεσβαρ, που με τον τρόπο του έκανε τον Κανελλόπουλο να υποπέσει σε πέναλτι (χρειάστηκε να δει εικόνα από το VAR ο διαιτητής, Μανούχος, για να υποδείξει την παράβαση), κι έπειτα του Βιεϊρίνια, που πολύ ψύχραιμα εκτέλεσε το τέλειο χτύπημα της εσχάτης των ποινών κι έβαλε οδηγό στο σκορ τον ΠΑΟΚ.

Μετά το γκολ ο Αστέρας ανέβηκε και απείλησε δύο φορές με τον ίδιο παίκτη, όμως, ο Πασχαλάκης ήταν εκεί! Στο 36ο σέντρα του Άλβαρεζ έδιωξε με υπερέκταση του κορμιού του ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και στο 44ο χτύπημα φάουλ του ίδιου, πάλι έδιωξε ο έμπειρος “ασπρόμαυρος” γκολκίπερ. Ο ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα είχε μία καλή στιγμή με τον Σφιντέρσκι στο 37ο, τη σέντρα σουτ του οποίου έβγαλε ο Παπαδόπουλος.

Απροσπέλαστος Πασχαλάκης

Ο ΠΑΟΚ περίμενε κανείς να βγάλει αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν συνέβη. Εξακολούθησε να πηγαίνει σε χαμηλό τέμπο. Δέχτηκε μεγάλη πίεση στην αρχή και στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Πασχαλάκη να αποδεικνύεται απροσπέλαστος και τους παίκτες του Αστέρα να χάνουν την μπουκιά από το στόμα, χωρίς σε κανένα σημείο οι “ασπρόμαυροι” να μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Κυρίως, δεν έδειξαν ότι μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να χαλάσουν το παιχνίδι και το ρυθμό των αντιπάλων τους.

Οι μεγάλες στιγμές του τερματοφύλακα του “Δικέφαλου” ήταν στο 59ο, όταν έδιωξε σε εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες, ξανά στο ίδιο λεπτό, όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ, έπιασε κεφαλιά ο Μπαράλες και έδιωξε την μπάλα ο Έλληνας πορτιέρε χαμηλά στη γωνία του, στο 83ο, όταν επενέβη μετά από σουτ του Βαλιέντε, και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σούταρε ο Ρεγκίς, αυτός απέκρουσε, η μπάλα πήγε στον Μπενίτο, που σούταρε εξ επαφής, για να αποκρούσει και πάλι σε κόρνερ!

Άτυχη στιγμή για τον Αστέρα ήταν στο 86ο λεπτό, όταν ο Μπαράλες έπιασε σκαστή κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε έξω από τη γραμμή και πήγε στα χέρια του Πασχαλάκη… αβίαστα! Η μοναδική στιγμή που για τον Πασχαλάκη δούλεψε η τύχη και όχι η ικανότητά του κάτι από τα δοκάρια…

Ο ΠΑΟΚ σε όλο αυτό το διάστημα είχε μια σέντρα σουτ του Ζίφκοβιτς άουτ στο 89ο και μια δεύτερη σέντρα σουτ του Αουγκούστο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, που έφυγε παράλληλα από την αντίπαλη εστία, χωρίς να βρει η μπάλα κάπου ή να τη βρει κάποιος και να καταλήξει στα δίχτυα. Ήταν οι μοναδικές καλές “ασπρόμαυρες” φάσεις, σε ένα ημίχρονο που μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει στην τεχνική ηγεσία.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί διαιτητή: Πολυχρόνης Κωσταράς, Χρήστος Μπαλτάς

4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

Κίτρινες κάρτες: Κανελλόπουλος (26ο), Σανταφέ (77ο) / Σβαμπ (42ο), Μιχαηλίδης (69ο)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (66ο Ρούμπεν Γκαρθία), Άλβαρες (81ο Τασουλής), Ατιένθα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (66ο Σανταφέ), Κρέσπι, Σίτο (66ο Γκόμες), Καπίγια (82ο Μπενίτο), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Βιεϊρίνια (52ο Ροντρίγκο), Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Σβαμπ (72ο Εσίτι), Κούρτιτς, Μουργκ (78ο Α. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα (78ο Αουγκούστο), Σφιντέρσκι (78ο Άκπομ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.