Ιωνικός – Άρης 1-0: Μίλησε ο Άουσμαν στο παρά… τέσσερα

Από το γκολ του Άουσμαν στο 86΄ κρίθηκε ο αγώνας που άνοιξε την αυλαία της 2ης αγωνιστικής μεταξύ του Ιωνικού και του Άρη. Τελικό αποτέλεσμα 1-0


Με νίκη επέστρεψε στο σπίτι του στην μεγάλη κατηγορία ο Ιωνικός. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού άντεξε στην πίεση του Άρη, εκμεταλλεύτηκε τα ατού που της έδωσε το γήπεδο της και πήρε μια σπουδαία νίκη (1-0). Σκόρερ της αναμέτρησης ο Άουσμαν στο 86΄.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή, δημιούργησαν ευκαιρίες,, αλλά συνολικά ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Σπανός παγίδεψε τους Ιτούρμπε, Καμαρά, Εντιαγέ, Μπερτόγλιο που δεν μπόρεσαν να φανούν καθόλου ενώ ο Μάντζιος δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στην καλοστημένη άμυνα που βρήκε μπροστά του.

Πως παρατάχθηκε ο Ιωνικός

Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός.
Ο Έλληνας τεχνικός που δεν είχε στην διάθεση του τον τιμωρημένο Ρομαό, χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Χουτεσιώτη. Αριστερά τον Βαλεριάνο, με τον Μύγα δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τσιγκρίνσκι – Σάντσεζ και οι Γκοτσούλιας, Ντάλσιο και Άοσμαν θα συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου. Αριστερά ο Καμπράλ, δεξιά ο Λένις και ο Τουράμ στη κορυφή.

Πως έπαιξε ο Άρης
Με αρκετές αλλαγές η σύνθεση του Άρη σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας.
Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Ντένις, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Σάκιτς αριστερά (αντί του τραυματία Λούμορ).
Στο κέντρο της άμυνας παρέμειναν οι Φαμπιάνο – Μπράμπετς, με τους Σάσα – Εντιαγέ να είναι μπροστά τους.
Δεξιά στα χαφ ήταν ο Μαντσίνι αντί του τραυματία Γκαρσία και αριστερά ο Ιτούμρπε (αντί του Γκάμα). Ο Μπερτόλιο θα είναι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καμαρά

Το α΄ ημίχρονο

Οι παίκτες του Άρη που ήθελαν να έχουν παιχνίδι πρωτοβουλίας αιφνιδιάστηκαν μπαίνοντας στο μικρών διαστάσεων γήπεδο του Ιωνικού.
Δεν κατάφεραν λοιπόν να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος ήταν ένας επιπλέον ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια τους.
Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι γνωρίζοντας το γήπεδο πολύ καλύτερα, εγκλώβισαν τα ατού των αντιπάλων τους, με συνέπεια σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα των πρώτων 45 λεπτών να έχουμε δύο αξιόλογες φάσεις, μία για κάθε ομάδα.

Στο 22΄ από την κάθετη μπαλιά του Τουράμ στον Λένις, ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα υπό την πίεση του Σάκιτς. Η φάση όμως εξετάστηκε από το VAR και το γκολ ακυρώνεται καθώς ο σκόρερ ήταν… μισό βήμα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό των «κιτρινόμαυρων».

Στο 43΄ η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Άρη, αλλά από το σουτ του Ιτούρμπε η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη (προηγήθηκε πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Μπερτόγλιο που ξέφυγε από την επιτήρηση του Μύγα)

Το β΄ ημίχρονο
Δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Καμαρά έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (προηγήθηκε σέντρα του Σούντγκρεν), αλλά από την προσπάθεια του η μπάλα έφυγε ψηλά από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.
Στο 81΄ ήταν η επόμενη μεγάλη ευκαιρία και πάλι για τον ¨Αρη, όταν ο Γκάμα έβγαλε ωραία σέντρα για το κεφάλι του Χαϊροβιτς, η μπάλα όμως και πάλι κατέληξε εκτός γηπέδου.
Στο 84΄ μια ακόμη καλή στιγμή για τον Άρη κι΄ ενώ ο Ντάλσιο είναι στο έδαφος λόγω τραυματισμού. Από την σέντρα του Γκάμα και την κεφαλιά του Άλι, η μπάλα φεύγει άουτ.

Οι ευκαιρίες ήταν για τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι όμως με τον Άουσμαν βρήκαν την λύτερωση στο 86΄ (δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή) για να φύγουν από το γήπεδο με τους βαθμούς της νίκης.

Οι συνθέσεις

Iωνικός: Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Γκοτσούλιας (54΄ Κάνιας), Ντάλσιο, Άοσμαν (88΄ Βαφέας), Καμπράλ (88΄ Κιάκος) Λένις (28΄ Ματσούκας), Τουράμ

Άρης: Ντένις, Σούντγκρεν, Σάκιτς (57΄ Γκάνεα), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εντιαγέ, Σάσα, Μαντσίνι (68΄ Χαϊροβιτς), Μπερτόγλιο (46΄ Αλί), Ιτούρμπε (46΄ Γκάμα), Καμαρά (82΄ Μάνος)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Ψάρρης, Κόλλιας
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας
VAR: Φωτιάς
Α VAR: Παπαδάκης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.