Το πιο γεμάτο μεταγραφικό καλοκαίρι της ΑΕΚ (pics)

Με δεκατέσσερα νέα πρόσωπα ολοκληρώθηκε η φετινή μεταγραφική περίοδος της ΑΕΚ, η οποία πραγματοποίησε τις περισσότερες προσθήκες μετά την επιστροφή της στη Super League.

Από τη σεζόν 2015-16 και έπειτα, την δεύτερη εποχή Δημήτρη Μελισσανίδη που ουσιαστικά ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, η ΑΕΚ ενισχύεται πάντα με αρκετά νέα πρόσωπα.

Τη φετινή σεζόν όμως, οι δεκατέσσερις μεταγραφές που έκανε η Ένωση αποτελούν τις περισσότερες μετά την επιστροφή της στη Super League.

Δώδεκα μεταγραφές στον Καρέρα, εννέα στον Καρντόσο

Η φετινή ενίσχυση της ΑΕΚ είναι αλήθεια πως δεν απέχει και πάρα πολύ από την περυσινή, που άρχισε με προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός στην καλοκαιρινή περίοδο είδε να έρχονται στο ρόστερ του 12 νέοι ποδοσφαιριστές, αν και ο ένας από αυτούς ήταν ο Σιμάνσκι που είχε ξοδέψει ήδη ένα εξάμηνο ως δανεικός, ενώ ο Μπράιτ Ενομπακάρε έφυγε με το που ήρθε ουσιαστικά… Συνεπώς μιλάμε για 10 κανονικές μεταγραφές στη σύντομη θητεία του Ιταλού.

Ακόμα πιο σύντομη θητεία ήταν αυτή του Μιγκέλ Καρντόσο (2019-20), ο οποίος ζήτησε και πήρε εννέα μεταγραφές για να εφαρμόσει το επιθετικό πλάνο του, με τους τέσσερις από αυτούς να είναι Πορτογάλοι. Ολιβέιρα και Παουλίνιο μπορεί να πει κανείς πως μακροημέρευσαν στο κιτρινόμαυρο Club, αφού ο Ζεράλδες έφυγε τον Δεκέμβριο και ο Σιμάο έκανε μόνιμα μόνος του προπονήσεις. Δανεικός έφυγε τον Ιανούαριο και ο Μίλος Ντέλετιτς που ουδέποτε καθιερώθηκε στην ΑΕΚ.

Δέκα αποκτήματα στην επιστροφή, οκτώ την πρωταθληματική σεζόν

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Super League μετά από δύο χρονιές σε Γ’ και Β’ Εθνική κατηγορία, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ενισχύει την ομάδα και τον Τραϊανό Δέλλα με δέκα μεταγραφές. Βάργκας, Σιμόες, Μπαρόχα, Ντιντάκ, Μπουονανότε και άλλοι κατάφεραν να οδηγήσουν τον “Δικέφαλο Αετό” στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας εκείνη τη χρονιά.

Δύο χρόνια μετά, τη σεζόν 2017-18, η ΑΕΚ έβαλε στο ρόστερ της οκτώ νέα μεταγραφικά αποκτήματα, με τους Αραούχο και Λιβάια να λογίζονται ως δανεικοί και τους Λόπες, Τσόσιτς, Γιακουμάκη, Τροϊστασον, Κλωναρίδη και Τσιντώτα να αποτελούν παίκτες της ομάδας. Αυτοί συν τους… παλιούς υπό την καθοδήγηση του Μανόλο Χιμένεθ οδήγησαν στην ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τον Ιανουάριο εντάχθηκαν επίσης Χουλτ, Μοράν και Μασούντ.

Mόνο όταν υποβιβάστηκε περισσότερες μεταγραφές

Η σεζόν 2012-13 είναι η πιο καταστροφική στην ιστορία της ΑΕΚ, η οποία αν και παρατημένη διοικητικά, προχώρησε σε 16 προσθήκες ποδοσφαιριστών προκειμένου να δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό να διεκδικήσει κάτι καλό στη Super League. Μόνο που το καλό αποδείχθηκε καταστροφικό στο φινάλε με την Ένωση να υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ουσιαστικά αυτοί οι 16 ποδοσφαριστές ήρθαν στην ΑΕΚ για να καλύψουν την αποχώρηση 23ων παικτών, μεταξύ άλλων των Λυμπερόπουλου, Δέλλα, Καφέ, Γκούντιονσεν, Βάργκας, Λεονάντο κ.α. Εξυπακούεται πως σε αυτά τα 16 ονόματα αν ανατρέξει κανείς δεν θα βρει κάποιο “hot” όνομα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.