ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ψυχρολουσία στην Τούμπα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τεράστια νίκη με 1-0 στην πρεμιέρα επί του ΠΑΟΚ με γκολ του Πέδρο Κόντε στο 86' μετά από τραγικό λάθος του Ζίβκοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ έχασε πρώτη φορά σε πρεμιέρα από το 2007, ο ΠΑΣ κερδίζει στην Τούμπα ξανά μετά το 2017. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, ο ΠΑΣ με τρομερή οργάνωση έκλεισε τους διαδρόμους και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Ζίβκοβιτς, δεξί μπακ ο Τέιλορ, σέντερ μπακ οι Βαρέλα και Κρέσπο, αριστερό μπακ ο Βιεϊρίνια. Αμυντικά χαφ οι Σβαμπ και Ντόουγκλας, στα άκρα Μουργκ και Μπίσεσβαρ, ο Καγκάβα πίσω από τον Σφιντέρσκι.

O ΠΑΣ ξεκίνησε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, στόπερ οι Εραμούσπε, Κάργας, αριστερό μπακ ο Πίρσμαν, στο κέντρο Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι και Σνάιντερ, στην επίθεση Μεντόζα και Κόντε.

Καλά οργανωμένος ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά με κατοχή μπάλας και τον Σβαμπ να είναι ο κινητήριος μοχλός στη μεσαία γραμμή. Στο 4′ έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Μπίσεσβαρ να γεμίζει από αριστερά, τον Καγκάβα να κάνει κεφαλιά – πάσα στην περιοχή, αλλά τον Σφιντέρσκι να αστοχεί με σουτ.

Ο ΠΑΣ ισορρόπησε μετά το δεκάλεπτο και στο 15′ απείλησε με σουτ του Πίρσμαν στην περιοχή που κοντραρίστηκε μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 23′ όμως οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά το γκολ όταν ο Μουργκ εκτέλεσε κόρνερ, ο Σβαμπ έπιασε την κεφαλιά και ο Σάλιακας έδιωξε στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντόουγκλας βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή όμως εκτέλεσε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια κατάφεραν να κλείσουν καλά τους διαδρόμους και έτσι η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει φάσεις. Έπρεπε να φτάσει το 41ο λεπτό προκειμένου ο Σφιντέρσκι να βρεθεί σε θέση βολής, όμως σούταρε στα χέρια του Λοντίγκιν.

Τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου πάντως την είχε ο ΠΑΣ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τέιλορ έκανε λάθος, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Κόντε που πάσαρε στον Σνάιντερ, όμως ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι» σε τετ-α-τετ.

Τραγικό λάθος Ζίβκοβιτς

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη τελική με σουτ του Μουργκ που μπλόκαρε εύκολα ο Λοντίγκιν.

Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να μη βρίσκουν διαδρόμους, όμως στο 60′ έφτασαν κοντά στο 1-0 όταν ο Σφιντέρσκι γύρισε από αριστερά, όμως ο Καγκάβα αστόχησε από πολύ κοντά.

Ο ΠΑΟΚ ήταν φανερό ότι χρειαζόταν κάτι άλλο μεσοεπιθετικά και έτσι ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τους Κούρτιτς και Μίτριτσα αμέσως μετά.

Ο Κούρτιτς είχε στο 74′ μία καλή εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο μπήκαν για τους γηπεδούχους και οι Άκπομ – Σίντκλεϊ, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2.

Αντί όμως η «μέγγενη» να κλείσει για τον ΠΑΣ, ήρθε στο 86′ ο απόλυτος αιφνιδιασμός! Ο Βαρέλα γύρισε προς τα πίσω με το κεφάλι, ο Κρέσπο έκανε το ίδιο χωρίς να συνεννοηθεί με τον Ζίβκοβιτς, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έχασε την μπάλα στην προσπάθειά του να διώξει και ο Πέδρο Κόντε είπε «ευχαριστώ» για το δώρο τελειώνοντας τη φάση με ψυχραιμία!

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-1
Super League 2021-22, 1η Αγωνιστική, Γήπεδο Τούμπας

Γκολ: 86′ Κόντε
Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Σβαμπ – Εραμούσπε, Πίρσμαν
Κόκκινες:
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Ψαρρής (Ζακύνθου)
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς – Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75′ Σίντκλεϊ) – Σβάαμπ, Ντόουγκλας (61′ Κούρτιτς) – Μουργκ (75′ Άκπομ), Καγκάβα (61′ Μίτριτσα), Μπίσεσβαρ – Σφιντέρσκι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν – Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν – Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89′ Λώλης) – Περέα (80′ Μορέιρα), Κόντε (90+1′ Μιλιντσεάνου).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.