Παναθηναϊκός-Απόλλων 4-0: Λάτιν πάρτι με Καρλίτος και Βιτάλ! (hls)

Ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν απολαυστικός και επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα με "μαγικό" Βιτάλ, εκπληκτικό Καρλίτος που σκόραρε δις και γκολ από Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλο (εκπληκτικό από 30 μέτρα).

Ο Παναθηναϊκός μετά από πολύ καιρό ευχαρίστησε τον κόσμο του πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ απέναντι στον Απόλλωνα. Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα 25 λεπτά οι “πράσινοι” δεν πάταγαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μετά το 25′ όμως οι “πράσινοι” με τον Βιτάλ ενορχηστρωτή και κορυφαίο του αγώνα πήραν προβάδισμα δύο γκολ πριν βγει το ημίχρονο. Μαουρίσιο και Καρλίτος σκόραραν και έβαλαν το “τριφύλλι” σε θέση οδηγού στο ματς.

Η αποβολή του Φατιόν στο 55‘ απλοποίησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που έκανε το 3-0 με τον Καρλίτος στο 73′ ύστερα από πάσα του Βιτάλ και στο 83′ με εκπληκτικό γκολ του Αλεξανδρόπουλου που αποτέλεσε και τοκερασάκι στην τούρτα. Το συμπέρασμα είναι πως ο Παναθηναϊκός δείχνει πως μπορεί να κάνει ωραία πράγματα μεσοεπιθετικά, είχε ακόμα δοκάρια με Πέρεθ και Αϊτόρ.

Ωστόσο έδειξε πως υπάρχουν κάποια προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς τόσο στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης όσο και αρκετές φορές στη συνέχεια του ματς ο Απόλλων είχε ευκαιρίες και προυποθέσεις για γκολ με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να έχει τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτηματα στο αρχικό σχήμα καθώς για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν οι: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Λούντκβιστ, Βιτάλ, Αϊτόρ και Καρλίτος στην κλασική πια διάταξη 4-2-3-1.

Από την άλλη για τον Απόλλωνα του Γιάννη Πετράκη βασικοί ήταν οι: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης, Σλίβκα, Σαχλί και Ντάουντα.

“Μαγεία” Βιτάλ και 2-0!

Το ματς ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να πιέζει τον Παναθηναϊκό για 25 λεπτά. Μάλιστα η “ελαφρά ταξιαρχεία” είχε και τις δύο πρώτες καλές στιγμές στο ματς στο 22′ με σουτ του Σλίβκα που κόντραρε στον Βέλεθ και έφυγε κόρνερ και στο 25′ με τον Ντάουντα να σουτάρει δυνατά και τον Διούδη να του λέει όχι.

Ο Παναθηναϊκός ως εκείνο το λεπτό δε μπορούσε να βρεθεί και έδειχνε αποδιοργανωμένος ώσπου ανέλαβε δράση ο Βιτάλ. Πρώτο όμως ήρθε το μακρινό σουτ του Πέρεθ το οποίο μετά από κόντρα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βέρχουλστ. Στο ίδιο λεπτό από σέντρα του Βιτάλ ο Αϊτόρ με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε ενστικωδώς στέλνοντας τη μπάλα ξανά στο δοκάρι και εν συνεχεία κόρνερ.

Η “έκρηξη” του “τριφυλλιού” ευδοκίμησε στο 30ό λεπτό όταν μετά από νέα ωραία ενέργεια του Βιτάλ και δυνατό σουτ, ο Βέρχουλστ απέκρουσε ασταθώς και ο επερχόμενος Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος.

Ο Απόλλων προσπάθησε να ανακάμψει και στο 42′ από μια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων ο Τσιλούλης βρέθηκε απέναντι στον Διούδη ο οποίος τον πρόλαβε πριν πλασάρει και στη συνέχεια ο Σαχλί έστειλε τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ντεντάκης έκανε ακίνδυνο σουτ για την “πράσινη” εστία.

Πριν βγει το ημίχρονο, ο Βιτάλ αφού έμεινε όρθιος με εντυπωσιακή ενέργεια αποφεύγοντα δύο αντιπάλους με τρομερή πάσα ανέβασε τον Χουάνκαρ ο οποίος γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Καρλίτος έκανε δύσκολο κοντρόλ και στη συνέχεια με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βέρχουλστ για το 2-0.

Αποβολή Φατιόν και εύκολο 4-0. Γκολάρα ο Αλεξανδρόπουλος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μαουρίσιο ου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον προσαγωγό και τον Ιωαννίδη αντί του Λούντκβιστ. Ο Απόλλων απείλησε πάλι πρώτος όταν στο 48′ ο Ντάουντα δέχθηκε τη μακρινή μπαλιά του Ντομίνγεκθ κατέβασε υπέροχα τη μπάλα και πλάσαρε πάνω από τον Διούδη για να δει τη μπάλα να περνά άουτ.

Ωστόσο τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον Απόλλωνα όταν ο Φατιόν με ένα ακόμα δυνατό μαρκάρισμα αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδαα του με παίκτη λιγότερο. Πάντως οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 62′ όταν από κεφαλιά γύρισμα του Τσιλούλη ο Σαχλί έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή αλλά ο καλά τοποθετημένος Διούδης απέκρουσε και στη συνέχεια με αυτοθυσία πρόλαβε τον Κάστρο.

Στο 71′ ο Χατζηγιοβάνης που είχε περάσει στο ματς είχε μια άστοχη κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα από “μαγική” μπαλιά του Βιτάλ, ο Καρλίτος ο οποίος έφυγε μόνος με τον Βέρχουλστ τον πέρασε και απλά έκανε το 3-0.

Δέκα λεπτά ο Αλεξανδρόπουλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα φανταστικό γκολ. Ο νεαρός μέσος κινήθηκε στον άξονα με τη μπάλα στα πόδια, ζύγισε το σουτ και εξαπόλυσε έναν “κεραυνό” για να στείλει τη μπάλα στο Γ της εστίας του Βέρχουλστ.

Τελευταία φάση στο ματς ήταν το δοκάρι του Ιωαννίδη του Απόλλωνα στο 93′ που δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής για την ομάδα του.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Λούντκβιστ (46′ Ιωαννίδης), Βιτάλ (74′ Παλάσιος), Αϊτόρ (65′ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος.

Απόλλων: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης (65′ Φαν Λα Πάρα), Σλίβκα (65′ Ματέι), Σαχλί (55′ Παμλίδης), Ντάουντα (64’Ιωαννίδης).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.