Ελλάδα-Σουηδία 2-1: Με… Ρεχάγκελ δεν έχασε ποτέ! (vids)

Με γκολ του Μπακασέτα και του Παυλίδη η Ελλάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ νίκησε τη Σουηδία με 2-1 αποδεικνύοντας ότι στα δύσκολα τα πάει καλά. Να μην αδικούσε και τον εαυτό της. Διακριθέντες όλοι! Από τον προπονητή και όλους όσους αγωνίστηκαν!

Υπό το βλέμμα του Ότο Ρεχάγκελ και στη σκιά της παραίτησης Ζαγοράκη, ο Φαν΄τ Σχιπ και οι παίκτες του έδειξαν για ένα ακόμα ματς απέναντι σε σπουδαία ομάδα (17η στο FIFA Ranking η Σουηδία) ότι γίνονται βήματα μπροστά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Με γκολ του Μπακασέτα (ασίστ Δουβίκα) και του Παυλίδη (ασίστ Τζόλη) η Ελλάδα νίκησε τη Σουηδία και πέτυχε την πρώτη της νίκη στην τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022. Παρέμεινε αήττητη και κράτησε ζωντανές τις μαθηματικές τις ελπίδες για την κατάληψη της δεύτερης θέσης για την οποία ακόμα χρειάζεται ένα μικρό ποδοσφαρικό θαύμα.

Από όσους αγωνίστηκαν δεν υστέρησε κανένας. Με απόλυτη συγκέντρωση σε όλο το ματς, αυταπάρνηση και παίζοντας με επιθετικότητα, οι παίκτες της Εθνικής ξεπέρασαν την πεντάλεπτη πίεση των Σουηδών στο πρώτο πεντάλεπτο και έφεραν το ματς στα μέτρα τους.

Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ είχε εκπονήσει ένα πλάνο αντιμετώπισης της Σουηδίας το οποίο οι διεθνείς ακολούθησαν κατά γράμμα. Πραγματικά δύσκολα μπορεί κανείς να χρίσει κορυφαίο ή κορυφαλιους της αναμέτρησης, ήταν όλοι εξαιρετικοί.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ξεκίνησε την Ελλάδα ξανά με διάταξη 3-5-2 έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Βλαχοδήμο, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τζαβέλλα, Ανδρούτσο, Ζέκα, Μπουχαλάκη, Τσιμίκα, Μπακασέτα, Παυλίδη και Δουβίκα. Ουσιαστικά ο Χατζηδιάκος άλλαξε τον τραυματία Γιαννούλη και ο Ζέκα τον Σιώπη.

Από την άλλη ο Γιάνε Άντερσον ξεκίνησε με τους Όλσεν, Γιόχανσον, Ελάντερ, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι και Ίσακ σε διάταξη 4-4-2.

Με πρωταγωνιστές τους Όλσεν και Βλαχοδήμο

Η Σουηδία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στα πρώτα 5 λεπτά τρόμαξε την Ελλάδα, κάνοντας επιθέσεις κατά κύματα και έχοντας ένα δοκάρι με τον Σβάνμπεργκ να σουτάρει έξω από την περιοχή μόλις στο 3ο λεπτό.

Μετά το 6ο λεπτό η Ελλάδα ξεθάρεψε, ισορρόπησε και πήρε τα ηνία για πάνω από ένα εικοσάλεπτο παίζοντας όμορφα και επιθετικά. Έτσι μετά από ένα απευθείας κόρνερ του Μπακασέτα που έδιωξε ο Λίντελοφ, στο 27′ ο Τσιμίκας με ατομική ενέργεια και σουτ με το δεξί “ζέστανε” τον Όλσεν.

Ένα λεπτό μετά μια υπέροχη ατομική ενέργεια του Παυλίδη που εξέθεσε τον αντίπαλό του, βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν, πλάσαρε και είδε τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να κάνει την επέμβαση της ζωής του.

Στη συνέχεια το ματς πήγε στην ισορροπία με την Ελλάδα πάντως να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και να προσπαθεί με συνδυασμούς να φανεί απειλητική. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου απείλησε ξανά η Σουηδία.

Αρχικά με μακρινό σουτ του Σβάνμπεργκ που έδιωξε σε κόιρνερ με υπερένταση ο Βλαχοδήμος και εν συνεχεία με τον Ίσακ να κάνει μονοκόμματο σουτ μέσα στην περιοχή το οποίο ενστικτωσώς έδιωξε και πάλι ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα.

Ελλαδάρα!

Στο δεύτερο μέρος η Σουηδία μπήκε και πάλι πιο δυνατά, είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε δύο καλές φάσεις στο 57′ με κεφαλια του Φόρσμπεργκ άουτ και προσπάθεια για σουτ του Ίσακ που έκοψε ο Τζαβέλλας.

Κόντρα στη ροή του ματς όμως ήρθε το γκολ για την Εθνική μας ομάδα. Ένα φανταστικό γκολ! Ο Μπακασέτας στον άξονα έπαιξε κάθετα με τον Δουβίκα ο οποίος πολύ απλά με τακουνάκι έπαιξε το ένα-δύο με τον συνονόματό του που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Αμέσως μετά χάθηκε τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ένας υπέροχος συνδυασμός του Μπουχαλάκη με τον Ανδρούτσο με τον πρώτο να κάνει την κεφαλιά στην κίνηση και τη μπάλα να περνά μόλις άουτ!

Στο 67′ η Σουηδία είχε δεύτερο δοκάρι με τον Κλάεσον με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 71΄μπήκε ο Τζόλης και τρία λεπτά μετά έβγαλε ασίστ στον Παυλίδη για το 2-0. Ένα γκολ που χρειάστηκε η βοήθεια του VAR για να εντοπιστεί η κανονική θέση του Τζόλη στην αρχή της φάσης.

Στο τέλος της ο επιθετικός της Νόριτς έδωσε ασίστ στον επιθετικί της Άλκμααρ για το 2-0 υπό το βλέμμα και το χαμόγελο του Ρεχάγκελ.

Στο 80′ μείωσε η Σουηδία όταν μετά από δυνατό σουτ του Φόρσμπεργκ, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε ασταθώς και στη συνέχεια της φάσης ο Κουέισον έκανε το 2-1 μετατρέποντας σε θρίλερ το τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 91′ το σουτ του Φόρσμπεγκ σταμάτησε στο κεφάλι του Ζέκα. Στο 96′ ο Τζόλης είχε σπουδαία ευκαιρία για το 3-1 μετά από εξαιρετική αντεπίθεση αλλά το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 98′ είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία με Μπακασέτα και Βρουσάι να μη μπορεί να τελειώσει το ματς.

ΟΑΚΑ
Ελλάδα-Σουηδία
4η αγωνιστική ΠΠΚ
Διαιτητής:
Καράσεφ

Σκόρερ: Μπακασέτας, Παυλίδης/Κουέισον
Κίτρινες: Παυλίδης, Μπουχαλάκης/Κλάεσον, Ελάντερ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Ζέκα, Μπουαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (95′ Βρουσάι), Δουβίκας (71′ Τζόλης).

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Γιόχανσον, Ελάντερ (88′ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον (77′ Κάρλσον), Όλσον, Σβάνμπεργκ (66′ Κουάϊσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέβσκι (88′ Τέλιν), Ίσακ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.