ΑΕΚ: Αέρινος και ταχυδυναμικός ο Ρότα

Ο Λάζαρος Ρότα αποτέλεσε την τελευταία κίνηση της ΑΕΚ, με τον διεθνή μπακ να δείχνει εξαιρετικά στοιχεία στις πρώτες ημέρες του στα Σπάτα.

Ο Λάζαρος Ρότα ενσωματώθηκε στο ρόστερ της ΑΕΚ στις 2 Σεπτεμβρίου, ως ελεύθερος από την Φορτούνα Σιτάρντ και φυσικά το επίπεδο ετοιμότητάς του είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Ίσως και σε καλύτερο από αρκετούς νυν συμπαίκτες του, λόγω των δύο επίσημων παιχνιδιών στην Eredivisie.

Τρεχαντήρι και δημιουργικός

Ο διεθνής δεξιός μπακ που διανύει το 24ο έτος της ηλικίας του δεν έχει πολλές μέρες παρουσίας στα Σπάτα. Για την ακρίβεια δεν έχει γνωρίσει όλους τους συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, αν και με κάποιους συνυπήρξε στην Εθνική ομάδα. Ήδη όμως, άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στα Σπάτα και είναι κοντά στην ομάδα μιλούν με κολακευτικά λόγια από την έως τώρα παρουσία του.

Μάλιστα, στο οικογενειακό δίτερμα που έγινε το πρωί της Κυριακής ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με την παρουσία τους. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον χρησιμοποίησε στην δεξιά πλευρά με τον Ρότα να δείχνει… ακούραστος, καθώς δεν σταματούσε να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά. Στοιχεία που σίγουρα θα χρειαστεί ο Σέρβος τεχνικός στο να εφαρμόσει ότι έχει στο μυαλό του για την ΑΕΚ.

Από εκεί και έπειτα, ο Ρότα έδειξε ένας ποδοσφαιριστής με καλά στοιχεία στις μεταβιβάσεις του, αλλά και με μεγάλη συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του, καθώς γινόταν επιπλέον παίκτης σε κάθε επίθεση.

Η αμυντική ανταπόκριση σε συνθήκες αγώνα

Η προπόνηση είναι πάντα προπόνηση και άπαντες κρίνονται από τις παρουσίες τους στα επίσημα ματς. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί προπονητές που τοποθετούν σε κατηγορίες τους παίκτες τους, λέγοντας πως κάποιοι είναι οι καλύτεροι στις προπονήσεις και κάποιοι άλλοι οι καλύτεροι στα παιχνίδια.

Αυτό που περιμένουν πλέον να δουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι το πως θα ανταποκριθεί σε συνθήκες αγώνα ο δεξιός μπακ, αν δηλαδή όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που βγάζει καθημερινά στις προπονήσεις μπορεί να τα παρουσιάσει και στον αγώνα. Όπως επίσης ποια θα είναι η συμπεριφορά του στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, καθώς ως γνωστόν στην Ολλανδία οι άμυνες περνούν σε δεύτερη… μοίρα.

O Λάζαρος Ρότα στην προπόνηση της ΑΕΚ, όπου δείχνει πως είναι έτοιμος να συνεισφέρει άμεσα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το σημαντικό είναι πως οι “κιτρινόμαυροι” πρόσθεσαν μία ακόμα αξιόλογη επιλογή στο ρόστερ τους και κυρίως αυτό έγινε δίχως να δαπανηθούν χρήματα για την απόκτησή του από την Φορτούνα Σιτάρντ.

Όπως και να ‘χει, ο Λάζαρος Ρότα (όπως όλοι άλλωστε) θα κριθεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πίεση και στις απαιτήσεις της ΑΕΚ σε μια σειρά από αγώνες και όχι από το πως τα πήγε στην προπόνηση της Τρίτης, της Τετάρτης κτλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.