Αποκαλυπτικός Μαρτίνς: “Αυτούς θέλω, όσα μου άρεσαν, όσα αλλάζουν!”

Αποστολή Στανς - Αυστρία: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Διαβάστε την απολογιστική συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς, λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού από την Αυστρία.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του επί αυστριακού εδάφους και μετά από έξι φιλικές αναμετρήσεις, ο Πέδρο Μαρτίνς διαμόρφωσε την πρώτη εικόνα για το ρόστερ και τις ανάγκες της νέας σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στα μέσα που κάλυψαν την προετοιμασία των “ερυθρόλευκων” (μεταξύ τους και το novasports.gr με Βασίλη Κωνσταντόπουλο και Άγγελο Στυλιάδη) και ανέφερε τα εξής:

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε μετά από έξι φιλικά;

Θα έλεγα ότι ήταν πολύ θετική η εικόνα της προετοιμασίας για εμάς. Στα δύο πρώτα παιχνίδια είδαμε αρκετά λάθη το παιχνίδι δεν κυλούσε όπως θα το θέλαμε. Παρά τις νίκες είδα λάθη. Δουλέψαμε πάνω σε αυτά για να διορθωθούμε στα επόμενα παιχνίδια. Δουλέψαμε πάνω στην τακτική και πιστεύω ότι η ομάδα διόρθωσε αυτά τα λάθη μέσα από τις προπονήσεις και τις ομιλίες που είχαμε. Στο τρίτο και τέταρτο φιλικό είδαμε έναν καλύτερο Ολυμπιακό. Το παιχνίδι κυλούσε καλύτερα για εμάς και είδαμε αυτά που θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα. Και το πέμπτο και το έκτο ήταν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Φτάσαμε στα όρια της φυσικής κατάστασης και θέλαμε να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα στη φυσική κατάσταση. Γενικά κρατάω μία θετική εικόνα. Ήταν έξι παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες και δεν είχαμε πολύ χρόνο για ξεκούραση. Οπότε ήταν μία καλή προετοιμασία. Το αρνητικό είναι οι σοβαροί τραυματισμοί του Φορτούνη και του Τικίνιο. Αυτά είναι τα πιο άσχημα που ζήσαμε στην προετοιμασία”.

Αν εξαιρέσουμε Φορτούνη και Τικίνιο ήταν μια καλή προετοιμασία!

Σε αυτά τα έξι φιλικά δεν είδαμε την ενδεκάδα που θεωρητικά στο μυαλό μας είναι η πιο βασική. Επομένως αυτά τα ματς ήταν τεστ για τα παιδιά που είναι στη δεύτερη γραμμή;

Ακόμα δεν είμαστε για τέτοια. Εμείς ήρθαμε εδώ για να έχουν όλοι οι παίκτες τα ίδια λεπτά συμμετοχής, για να έχουν οι παίκτες παιχνίδια στα πόδια τους, να δοκιμάσουμε συνδυασμούς ανάμεσα στους διαφορετικούς ποδοσφαιριστές που έχουμε στην ομάδα. Ήταν πολύ σημαντικά παιχνίδια και για τους νέους παίκτες, διότι μπόρεσαν να συμμετάσχουν στα ματς με τους πιο παλιούς παίκτες. Είναι νωρίς για να δούμε ενδεκάδα. Αυτό που θέλαμε ήταν να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να γυρίσουμε στην Αθήνα. Έχουμε 15 μέρες μπροστά μας ώστε να ετοιμάσουμε την ομάδα που όντως θα παίξει τα πρώτα επίσημα παιχνίδια στα οποία θα δούμε την ενδεκάδα που συζητάμε. Ήταν πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τη φυσική κατάσταση και κάποιους παίκτες έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα”.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Γίνεται μεγάλη κουβέντα και για τα συστήματα. Είδαμε να παίζει πολύ το 4-3-3 και το 4-4-2. Αυτό σημαίνει ότι αφήνει πιο πίσω το 4-2-3-1;

Ίσα ίσα που πιο πολύ βλέπω μία ομάδα που παρουσίασε το 4-2-3-1, οπότε αυτό δεν θα το αφήσουμε. Βλέποντας το ρόστερ που έχουμε στην ομάδα. Βλέποντας τους ποδοσφαιριστές που έχουμε αυτή τη στιγμή στην επίθεση γι’ αυτό δοκιμάσαμε και το 4-4-2. Πρέπει να δουλεύουμε πάνω στα συστήματα που μπορεί να μας δώσει αυτό το ρόστερ. Βέβαια μένουν 15 μέρες ακόμα οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν”.

Ο Κούντε θα μας δώσει πολλά!

Τον Κούντε πως τον είδατε μέχρι τώρα στην προετοιμασία;

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια, από τότε που ήταν στη Γρανάδα. Έχει ενσωματωθεί πιο μετά από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό δεν βλέπουμε αυτή τη φρεσκάδα που βλέπουμε σε άλλους παίκτες. Είναι ένας παίκτης που θα μας δώσει πάρα πολλά, ειδικά όταν μπορέσει να προσαρμοστεί γιατί ακόμα δεν το έχει καταφέρει. Σίγουρα έχει πολλές δυνατότητες και μπορούμε να δούμε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή”.

Πέρσι λόγω των ιδιαιτεροτήτων που είχε η σεζόν λόγω της πανδημίας ήθελε να έχει πολλούς ποδοσφαιριστές για να δουλέψει. Φέτος έχει ήδη πάνω από 30 ποδοσφαιριστές και θα ενσωματωθούν στην ομάδα, Σισέ, Ντρέγκερ, Μπα. Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός που θα ήθελε να έχει στο ρόστερ;

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές. Κάποιοι από αυτούς που έχουμε εδώ θα μπορούν να παίξουν με την ακαδημία, οπότε θα μείνουν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Το ιδανικό θα ήταν 22-23 ποδοσφαιριστές συν τους τερματοφύλακες, συν τους παίκτες που θα παίζουν στη β’ ομάδα”.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όπως βλέπει τώρα το ρόστερ τι σας λείπει περισσότερο;

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γιατί έχει ανοίξει η αγορά και μπορούμε να πουλήσουμε και να αγοράσουμε ποδοσφαιριστές. Θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε ένα εξτρέμ και κοιτάμε εξτρέμ και θα θέλαμε έναν αριστερό μπακ. Θα θέλαμε έναν αριστερό μπακ που να έχει εμπειρία και να μπορεί να συμμετέχει σε παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Είδαμε έναν πολύ καλό Αποστολόπουλο στην προετοιμασία, αλλά πιστεύω ότι ακόμα δεν είναι έτοιμος ννα παίξει σε τόσο απαιτητικά παιχνίδια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σίγουρα θα μας βοηθήσει στο μέλλον, αλλά ακόμα θέλει πολλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Οπότε ψάχνουμε ένα εξτρέμ και έναν αριστερό μπακ με εμπειρία”.

Κοιτάζουμε εξτρέμ και αριστερό μπακ!

Ο Μάρκοβιτς είναι ένα παιδί που δεν θα είναι απλά μέρος του ροτέισον, αλλά θα συμμετέχει κανονικά στην ομάδα, αλλάζει κάτι στον μεταγραφικό σχεδιασμό;

Ο Μάρκοβιτς είναι μαζί μας. Εάν δεν αλλάξουν πολλά πράγματα θα μείνει μαζί μας. Εγώ στο μυαλό μου τον έχω και τον υπολογίζω κανονικά και θα πρέπει να παλέψει για να πάρει μία θέση στην ενδεκάδα”.

Τι αλλάζουν οι τραυματισμοί Φορτούνη και Τικίνιο!

Ποδοσφαιριστή για καλύψετε το κενό του Φορτούνη θα πάρετε;

Κοιτάξτε να δείτε. Αυτή τη στιγμή θέλουμε και να καλύψουμε τη θέση του Τικίνιο που θα μείνει εκτός για κάποιο διάστημα. Εάν το εξτρέμ που θα πάρουμε μπορεί να παίξει και εσωτερικά θα ήταν το ιδανικό. Όπως είδαμε έναν Βαλμπουενά πριν δύο χρόνια που έπαιζε και στα πλάγια, αλλά έμπαινε και μέσα στη θέση του Κώστα. Αυτό θα είναι το ιδανικό γιατί έχουμε να καλύψουμε και τη θέση του Τικίνιο. Θα είναι πολύ καλό να έχεις έναν εξτρέμ που να μπορεί να κάνει τη δουλειά και στα πλάγια, αλλά να μπορεί να παίξει και μέσα. Σε αυτό το 4-2-3-1 που λέμε ένας να είναι πίσω από τον επιθετικό”.

martins
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για τη θέση του Τικίνιο θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής;

Όχι δεν θα πάρουμε παίκτη για τη θέση του Τικίνιο. Σε έξι εβδομάδες ο Τικίνιο θα είναι έτοιμος, επομένως δεν θα πάρουμε παίκτη σε αυτή τη θέση”.

Ο Αλγκασίμ Μπα μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση;

Είναι μία τεράστια έκπληξη για μένα. Βεβαίως τον υπολογίζω για την επίθεση είναι πολύ δυνατός, πολύ ταλαντούχος και το μόνο που χρειάζεται είναι να προσαρμοστεί γιατί δεν είναι εύκολο για τα παιδιά που έρχονται από την Αφρική να ταιριάξουν στην τακτική. Τον υπολογίζω αρχικά για την επίθεση και όσο κυλάει ο χρόνος θα τον βλέπουμε και σε άλλους ρόλους και στα άκρα και πίσω από τον επιθετικό, αλλά ξεκινάμε από την επίθεση”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.