Άρης-Χάιντουκ 1-3: Σκληροτράχηλη ήττα, χρήσιμα συμπεράσματα (hls)

Δεύτερος φιλικός αγώνας για τους "Κίτρινους" που δοκιμάστηκαν από το σκληρό παιχνίδι της κροάτικης ομάδας

Σ’ έναν αγώνα όπου το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η δύναμη και το πάθος, ο Άρης γνώρισε την ήττα 3-1 από τη Χάιντουκ, στον δεύτερο φιλικό αγώνα προετοιμασίας εκτός συνόρων.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τους Κουέστα και Σούντγκρεν εκτός για προληπτικούς λόγους ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το αντίστοιχο του πρώτου φιλικού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Με λύση ανάγκης στο κέντρο της άμυνας και δυνατό άξονα αλλά τους Σάσα-Γκάμα στον πάγκο.

Φουλ επίθεση για τον Γενς Γκούσταφσον που έβαλε στον αγωνιστικό χώρο ότι είχε διαθέσιμο στη λογική της δυνατής πρόβας, όχι μόνον για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που όπως και ο Άρης αντιμετωπίζουν ομάδα από το Καζακστάν αλλά και για την πρεμιέρα του κροατικού πρωταθλήματος. Σημείο αναφορά ο Μάρκο Λιβάια, γύρω από τον οποίο κινούνταν ολόκληρη η επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Χρειάστηκε χρόνο για να πάρει «μπροστά»

Με την έναρξη του αγώνα φάνηκε πως η κροατική ομάδα μπήκε καλύτερα στο γήπεδο, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τους «Κίτρινους» με συνέπεια γοργά, μόλις στο 7’ να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τον Μάρκο Λιβάια, που εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Σιαμπάνη και με λόμπα «άνοιξε» το σκορ.

Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου έβγαλαν αντίδραση, πίεσαν ασφυκτικά στην κυκλοφορία της μπάλας και στο 22’ ο Μπρούνο έκλεψε και ξεκίνησε την εξαιρετική ανάπτυξη σε συνθήκες αντεπίθεσης, κυκλοφόρησαν ιδανικά την μπάλα, με τον Χατζηπιρπιρίδη να εκτελεί με πλασέ για την ισοφάριση.

Στο 27’ από εκτέλεση φάουλ του Ατανάσοφ ο Λιβάια πρόλαβε την έξοδο του Σιαμπάνη, η κεφαλιά του Κροάτη όμως έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά, νέα κεφαλιά του Κροάτη κατέληξε στα δίχτυα, όντας όμως σε αντικανονική θέση. Και στο 33’, νέα γρήγορη ανάπτυξη της ομάδας του κ. Γκούσταφσον, βαθιά μπαλιά με αποδέκτη τον Λιβάια, στρώσιμο της μπάλας στον επερχόμενο Σαχίτι το πλασέ του όμως πέρασε πάνω από την εστία του Σιαμπάνη.

Δύο λεπτά μετά ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει με ωραία συνεργασία Μπερτόγλιο-Μπρούνο αλλά ο Πόσαβετς πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον άσο των «Κιτρίνων». Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών για τις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε με τον Μλάκαρ να αστοχεί στο τελείωμα αντεπίθεση.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας άλλαξαν – σχεδόν – όλα

Ο Άρης επέστρεψε στο γήπεδο με τρεις διαφοροποιήσεις καθώς θέση στο γήπεδο πήραν οι Μπεναλουάν, Σάσα και Γκάμα, προσδίδοντας ενέργεια και διάθεση. Ο Πορτογάλος πήγε αριστερά κι ο Μπρούνο μετακινήθηκε δεξιά. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, επιδεικνύοντας αντοχές και υπομονή στα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων τους, μεθοδικά πήρε την κατοχή κι άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το πρώτο μέρος διεξήχθη με την μπάλα του ελληνικού πρωταθλήματος ενώ το δεύτερο με την αντίστοιχη του κροατικού. Οι «Κίτρινοι» επέστρεψαν στις καλές στιγμές στο 50’ με σουτ του Μαντσίνι από τα όρια της περιοχής που πέρασε λίγο άουτ! Κι ένα λεπτό μετά ο Αργεντινός έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση αλλά η ντρίπλα παραπάνω που προσπάθησε να κάνει πριν εκτελέσει έδωσε την ευκαιρία στον Σίμιτς να τον κόψει.

Πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη για τους Κροάτες στο 58’ μ’ εκτέλεση φάουλ του Λιβάια από καλή θέση και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Αυτήν ήταν κι η τελευταία φάση για τον Κροάτη αφού μαζί με όλους τους συμπαίκτες του, πλην τερματοφύλακα, ανττικαταστάθηκαν από τον Γενς Γκούσταφσον. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Άρης πλησίασε στο γκολ μέσα από πανέμορφη συνεργασία Μπρούνο-Γκάμα και τον τελευταίο να πλασάρει άουτ! Και στο 62’ μια – ακόμη – καλή στιγμή με σουτ του Μαντσίνι που κατέληξε άουτ.

Στο 62’ ο Μάνος αντικατέστησε τον Μπρούνο, παίρνοντας θέση δεξιά στην πτέρυγα. Παρά τη δεδομένη κόπωση οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου άσκησαν πίεση σε όλο το γήπεδο κι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα. Όμως στο 71’ η αντικατάσταση των Ματίγια, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι από τους Τσαγγαλίδη, Κριμιτζά, Χαϊροβιτς (σ.σ. ντεμπούτο) άλλαξε άρδην το σκηνικό του αγώνα υπέρ της Χάιντουκ.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα λεπτό μετά ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε το κενό στον άξονα και με δυνατό διαγώνιο σουτ ανέκτησε το προβάδισμα για τους Κροάτες. Με την ένταση να ανεβαίνει όσο περνούσε η ώρα και τα δυνατά μαρκαρίσμαα να διαδέχονται το ένα το άλλο, σε κόντρα επίθεση κι αφού κυκλοφόρησαν ιδανικά την μπάλα οι Κροάτες, ο Λιούμπισιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Διαιτητής

Μπόγιαν Μέρτικ (Σλοβενία)

Βοηθοί

Ζλάτκο Πίνταριτς (Σλοβενία)

Γιόζεφ Κόρεν (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος) (4-2-3-1): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Γκάνεα, Ασλανίδης (46’ Μπεναλουάν), Δεληζήσης, Ματίγια (72’ Τσαγκαλίδης), Γκαρσία (46’ Σάσα), Χατζηπιρπιρίδης (46’ Μπρούνο Γκάμα), Μπερτόγλιο (72’ Κριμιτζάς), Μπρούνο (62’ Μάνος), Μαντσίνι (71’ Χαΐροβιτς)

Χάιντουκ (Γενς Γκούσταφσον) (4-2-3-1): Πόσαβετς, Ντέζοβα, Σίμιτς, Εζέζ, Τσόλινα, Ατανάσοφ, Βούκοβιτς, Σαχίτι, Λιβάγια, Μπίουκ, Μλάκαρ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.