Ελβετία-Ισπανία 1-1(πεν.1-3): Ο Σιμόν ντύθηκε Ζόμερ, πέρασε η “ρόχα”! (hls)

Η Ισπανία προηηγήθηκε με αυτογκόλ του Ζακάρια, ισοφαρίστηκε από τον Σακίρι, έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 77', αλλά έπρεπε να φτάσει στην διαδικασία των πέναλτι για να νικήσει τον ασύλληπτο Ζόμερ και να τσεκάρει για Λονδίνο.

Οι Ισπανοί βρήκαν γρήγορο γκολ με αυτογκόλ του Ζακάρια σε σουτ του Ζόρντι Άλμπα και όλα έδειχναν πως θα ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς. Ωστόσο από το 30′ και μετά η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν κατάφερε ποτέ να βάλει τη μπάλα στην περιοχή και η Ελβεταία αναθάρρησε.

Έτσι άρχισε να απειλεί και να χτυπά το ένα μετά το άλλο τα καμπανάκια στους Ισπανούς οι οποίοι είχαν “κάτσει” στο 1-0. Έτσι ο Σακίρι από λάθος της άμυνας της ρόχα ισοφάρισε μετά από ασίστ του Φρόιλερ. Ο οποίος όμως στο 77′ αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα.

Τα υπόλοιπα 43′ λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, συν τις καθυστερήσεις, ήταν μια “μάχη” όλης της Ισπανίας απέναντι στον Ζόμερ ο οποίος έπιασε τα πάντα για να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι.

Εκεί όμως κι ενώ αρχικά πήραν το πάνω χέρι οι Ελβετοί, ακολούθησαν δύο αποκρούσεις του Σιμόν κι ένα άστοχο του Βάργκας για να ευστοχήσει ο Οϊαρθάμπαλ στο τελευταίο και να στείλει την Ισπανία στο Γουέμπλεϊ.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς ξεκίνησε την ομάδα του με τους Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ, Φρόιλερ, Ζακάρια, Τσούμπερ, Σακίρι, Εμπολό και Σεφέροβιτς.

Από την άλλη ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε με τους Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Φεράν Τόρες και Μοράτα.

Πρoηγήθηκε νωρις και “έκατσε”

Η Ισπανία μπήκε στο ματς με σκοπό να ορίσει το παιχνίδι και φυσικά είχε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια σε επίπεδο 75%. Κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στην πρώτη της ουσιαστικά φάση στο 8ο λεπτό. Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Άλμπα που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Ζόμερ.

Στη συνέχεια με προσοχή και με κατεβασμένη ταχύτητα είχε ένα καλό φάουλ του Κόκε στο 17′ και μια κεφαλιά του Αθπιλικουέτα που μπλόκαρε ο Ελβετός τερματοφύλακας.

Η Ελβετία δε μπορούσε να κρατήσει μπάλα με τίποτα και μόνο μετά το 30′ κατάφερε να ανέβει στο γήπεδο και να έχει την πρώτη αξιόλογη κεφαλιά άουτ από τον Ακάνζι στο 34′ κι άλλη μία του Βίντμερ στο 39′ και οι δύο από κόρνερ.

Κατάθεση ψυχής η Ελβετία έστειλε το ματς στην παράταση

Στο δεύτερι ημίχρονο η Ελβετία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, έβγαλε αποφασιστικότητα και άρχισε να απειλεί από νωρίς. Στο 47′ ο Άλμπα προ του Βίντμερ έδιωξε σε κόρνερ, στο 52′ ο Σακίρι με απευθείας κόρνερ θέλησε να απειλήσει, αλλά στο 56′ είχαμε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία με τον Ζακάρια να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 64′ ήταν σειρά του Τσούμπερ να απειλήσει μετά από ωραία συνεργασία με τον Βάργκας, αλλά το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Σιμόν.

Και αφού οι Ισπανοί δεν πήραν το μήνυμα, ήρθε το λάθος των Λαπόρτ και Πάου για να επωφεληθεί ο Φρόιλερ που έδωσε στον Σακίρι ο οποίος κινήθηκε στην περιοχή και πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Με το μομέντουμ στην Ελβετία όμως, ο Φρόιλερ έκανε πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Μορένο με τα δύο πόδια και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο υπόλοιπο διάστημα της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε κάτι, καθώς η Ισπανία δε μπόρεσε να βρει χώρους και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ισπανία εναντίον Ζόμερ και το ματς στα πέναλτι

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης εκτυλίχθηκε σε μονομαχία όλης της Ισπανίας με τον Ζόμερ. Ο τερματοφύλακας της Ελβετίας με πέντε μεγάλες επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του στο πρώτο μέρος. Στο 92′ ο Μορένο με πλασέ στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 96′ δυνατό σουτ του Άλμπα σε κόρνερ ο Ζόμερ.

Στο 97′ το σουτ του Όλμο κόντραρε και έφυγε άουτ. Στο 99′ το πλασέ του Κόκε κόρνερ. Στο 100′ κεφαλιά Μορένο άουτ. Στο 101′ τεράστια ευκαιρία σε κόρνερ ο Ζόμερ σε τετ α τετ, ενώ στο ίδιο λεπτό έκανε κι άλλη επέμβαση σε σουτ του Οϊαρθάμπαλ.

Στο 110′ ο Γιορέντε πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, ο Ροντρίγκες με τάκλιν αυτοθυσίας του είπε όχι. Ένα λεπτό μετά ο Όλμο σε πρώτο χρόνο σούταρε, αλλά ο Ζόμερ μπλόκαρε σταθερά. στο 112′ και πάλι ο Όλμο μέσα από την περιοχή σούταρε δυνατά άουτ. Στο 116′ κεφαλιά Μπουσκέτς μπλόκαρε ξανά ο Ζόμερ. Στο 118′ μπλόκαρε και το σουτ του Μορένο.

Ο Ζόμερ κράτησε ως το 121′ και οδήγησε το ματς στα πέναλτι εκεί όμως που ενώ όλα ξεκίνησαν καλά με το δοκάρι του Μπουσκέτς, για να ακολουθήσουν όμως τρία άστοχα των Βέλγων, έπιασε δύο ο Σιμόν και ο Οϊαρθάμπαλ να στείλει την Ισπανία στα ημιτελικά!

EURO 2020, φάση των “16”
Αγία Πετρούπολη
Ελβετία-Ισπανία
Διαιτητής:
Όλιβερ

Σκόρερς: 68′ Σακίρι/8′ αυτ.Ζακάρια
Κίτρινες: Βίντμερ,Γκαβράνοβιτς/Λαπόρτ
Κόκκινες: Φρόιλερ/-

Οι συνθέσεις

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βίντμερ (100′ Μπαμπού), Φρόιλερ, Ζακάρια (100′ Σερ), Τσούμπερ (91′ Φάχνατ), Σακίρι (81′ Σο), Εμπολό (23′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (81′ Γκαβράνοβιτς).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες (111′ Αλκάνταρα), Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Κόκε (91′ Γιορέντε), Πέδρι (119′ Ρόδρι), Σαράμπια (46′ Όλμο) , Φεράν Τόρες (91′ Οϊαρθάμπαλ) , Μοράτα (54′ Μορένο)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.